Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, May 5, 2012

Famkewildeman woog op het moment van schrijven 68.20 kg (bmi: 23.60).Goedemorgen allemaal,

Hoe is het met iedereen? Ik hoop dat jullie een mooie week achter de rug hebben! Ik ga straks jullie dagboekjes weer bijlezen... :koffieachterpc:

Ik heb een leuke week achter de rug. Doordat het meivakantie is, had ik wat minder werk. Maar de week is weer omgevlogen. Ben een keer extra naar de Continentals (m'n vrijwilligerswerk, zie m'n introductietekst) geweest, en ik heb natuurlijk veel gesport. Leuk om eens zo'n echte sportweek te hebben!
Toen ik halverwege de week, woensdagmiddag, ook nog zulke mooie resultaten op de weegschaal van de sportschool zag, was het natuurlijk helemaal makkelijk om zoveel te gaan sporten.

Eén ding dat niet goed is qua lijnen, maar het was een bewuste keuze en ik ben blij dat ik t heb gedaan: gisteren heb ik een McFlurry Snickers gegeten. 495 kcal, 21 gram vet!! Maar ik werd gek van alle reclame ervoor, was zo nieuwsgierig ernaar... dat ik het heb ingepast in mijn eten voor die dag (kwam uiteindelijk wel op 1700 kcal, maar wel op een net vetpercentage). En het was super lekker, dus ik heb er geen spijt van! Nu kan ik het voorlopig weer voorbij laten gaan, als ik t maar één keer heb geproefd... en dat is nu gebeurd!


Vandaag is mijn laatste sportmoment deze week. Straks lekker een les BodyPump, de derde deze week, en daarna BodyAttack. Dan even de sauna in, even een momentje voor mezelf...
Vanmiddag ook weer genoeg drukte, dan ga ik boodschappen doen, en ik moet nog een cadeautje voor m'n moeder kopen. Zij was gisteren jarig en viert t vanavond.

Vanaf nu start dan ook mijn moeilijke periode qua eten. Ik leef er al tijden naar toe: hoe ga ik mei dit jaar aanpakken? Het ziet er ongeveer als volgt uit:
za 5-5 M'n moeders verjaardag
di 8-5 M'n moeder komt voor onze verjaardagen, omdat ze niet kan als wij t vieren
wo 9-5 IKKE jarig!! Trakteren 's middags en 's avonds
za 12-5 Verjaardagen van mijn man en mijzelf vieren
ma 14-5 Trakteren op tolkopdracht
di 15-5 Trakteren op tolkopdracht
do 17-5 t/m zo 20-5 Dirigentenkamp Continentals, met altijd lekkere dingen en 's avonds borrels. Eén voordeel: wellicht ben ik zelf bij het boodschappen doen, en samen met twee anderen die ook aan het lijnen zijn (en buddies hier), willen we wel zorgen voor ook wat gezondere hapjes. Zo 20-5 is m'n man jarig, maar dan ben ik het grootste deel van de dag nog in Rotterdam bij de Continentals, zal dus niet nog extra eetdilemma's geven.


Als ik eerlijk ben, valt t nog best te overzien op deze manier. De afgelopen tijd heb ik ook al best wel vaak koekjes en zo op. Alles met mate. En toch blijf ik dan gelijk, of eigenlijk val ik nog 1 kg in 1,5 maand af... Dus dit stel ik mezelf als opdracht: overal gematigd genieten, alleen op za 12-5 mag ik wel over een totaal van 1700 kcal of zo heen komen... Verder gewoon één of twee koekjes per traktatie, dan komt t best goed. Dat is dan het voordeel van meerdere keren trakteren: ik trakteer zelfgemaakte koekjes, maar wel meerdere keren ongeveer hetzelfde... dus ik hoef niet elke keer alles te proeven! Gewoon een beetje afwisselen, moet dan best goed komen.


Volgens mijn lijngrafiek moet ik op mijn verjaardag, 9 mei, voor het eerst in de 69,* kg zitten. Ik denk niet dat ik dat ga halen. Ik zit nu netjes 10 dagen onder in de 68,* kg, daar ben ik heel blij over, maar ik zie het nog niet gebeuren dat ik nu alweer zak. Maar wie weet... met al dat sporten is m'n metabolisme nu natuurlijk ook hoog, dus wie weet eten m'n spieren net die paar extra vetcelletjes op, zodat ik toch nog even door de 68,0 grens mag zakken!

Het is weer een heel verhaal, maar het helpt mij om het allemaal op te schrijven. Dan herinner ik me dat later en kan ik me er makkelijker aan houden! Alsof ik verantwoording moet afleggen als ik t niet doe.
Daarom ook nog maar even mijn sportplannen alvast bedenken:
Ma ochtend: hardlopen
Ma avond: sportschool, 2 lessen (even kijken welke, hoe precies)
Di: -
Wo ochtend: hardlopen
Do ochtend of avond: sportschool
Vr: -
Za ochtend: hardlopen
Zo: -
Hmmm... het voelt nog wat onduidelijk voor mezelf, maar ik ga er in ieder geval voor zorgen dat ik dit aantal ga behalen! 3x hardlopen (ah... dan kom ik bij de nieuwe week van Start to Run, waar ik 4 en 5 minuten moet hardlopen!) en 2x sportschool. Dan moet ik al het eten wel aan kunnen... Ben erg benieuwd!

Eén ding voor mensen die dit lezen en denken: ik wil best afvallen, maar zo sportief ben ik niet: wat niet is, kan nog komen! Ik was nooit sportief, altijd degene die als laatste gekozen werd met gym, ik kan geen radslag, ik kon niet over de bok springen, zo'n type... En zie hoe ik nu geniet van sporten (ik denk dat ik nog steeds niet over een bok zou kunnen springen hoor!)... Dus geef niet op, probeer te bewegen op een manier die bij jou past en probeer daarin steeds een stapje verder te komen! Succes!!

Voor nu iedereen een fijn weekend gewenst, sterkte met de verleidingen die op je pad komen, bedenk dat een slanker lijf meer waard is dan die paar minuten lekker eten in je mond... Hou vol, het is het waard!
May 5, 2012 om 09:46
Hey Famke,
bedankt voor je lieve berichtje.
Het gaat niet zo goed om op gewicht te blijven.
Elke keer denk ik: maandag begin ik. Ken je dat...
Ik heb net een hele drukke periode achter de rug dus alle smoezen zijn nu op.
Vandaag dus opnieuw begonnen. Ik heb weinig verleidingen in huis dus daar kan het niet aan liggen. Mc Flurrys kan ik gelukkig wel weerstaan (maar ze zijn inderdaad meestal heel lekker)
Onbekend
May 6, 2012 om 02:09
Meid, wat ben jij goed bezig zeg! Ik hoop zo dat ik jou lijntje kan gaan volgen.
Hihi, over die flurry, dat is wel herkenbaar hoor...ik had het twee jaar geleden, toen was ik vijftien kilo kwijt, en toen moest ik perse zo'n magnum gold...gelukkig viel hij erg tegen!

Nou, fijn weekend. Ben trots op je!
:vivaforever1975:
May 6, 2012, gewijzigd door KerensavdD op May 6, 2012 om 05:41
Stoet dat je nog steeds je lijn vast houdt. Geniet van de week (en ook daarna:-)) van je feestelijke momenten
Onbekend
May 6, 2012 om 09:26
Heee Famke!

Hahah ja vooral deze week was ik even jarloes, omdat ik gewoon alle avonden door de weeks moest werken en in het weekend sluit de sportschool om 16.00. Maar gelukkig hoef ik aankomende week alleen maandag, donderdag en zondag avond te werken, dus kan ik die andere avonden groepslessen volgend. Mja ik wil ook niet elke avond van huis zijn, dus miss 1x in de ochtend of fitness..

Ik was gister aan het fitnessen..... jemig. Ik had toch even een dip he. Ik had er totaal geen plezier in en dacht alleen maar, wat doe ik hier? Ik merk nu dat ik door de groepslessen zoveel meer gestimuleerd ben... de muziek, de sfeer etc... zoveeel leuker dan fitness. Ook was het zaterdag, dan is het altijd rustig. Er waren echt maar 5 mensen... gelukkig wel 1.5 uur gesport, maar ik moest mijzelf er echt door heen slepen haha!

Maar wauwww.. je hebt step gedaan! Wat vond je ervan? Ik vind step zo leuk! Bij die laatste 3 nummers ga je echt helemaal kapot he.. zoveel springen en over die step heen... zweten, zweten, zweten... Bij step gaat inderdaad je hartslag lekker omhoog.. laatst dacht ik: neeeeee ik moet hier na nog pumpen, dat trek ik nooit.. maar zoals je zelf al zei, je hartslag daalt snel weer.. Maar goed dat je zoveel nieuwe groepslessen doet! Hopelijk bevalt het goed, voor herhaling!

Maar de maand mei klinkt weer leuk! En af en toe wat lekkers kan echt geen kwaad.. net zoals die mc flurry haha... af en toe mag je je zelf wel even belonen met iets! Ik was gister op bevrijdingsfestival en heb toen een wafel genomen........ wow ik wist niet dat dat zo lekker was! Gewoon lekker, omdat je het normaal nooit eet. Maar hoef het nu niet vaker te eten ofzo haha..

Ik ga nu even verder met de andere dagboekjes! Jij veel succes met de nieuwe week! Je sportplannen klinken weer goed!! En jaaaaa.. ik ben ook blij dat jij mijn buddie bent! Klopt ook dat je met de 1 wat meer hebt, dan met de ander. Bij sommige type ik maar 2 zinnen en dan ben je uitgepraat hihihi.. :)

Success!! XX
Onbekend
May 6, 2012 om 10:42
Hey Famke, ik moest lachen toen ik je dagboekje las. Ik had net me eigen dagboekje geschreven... had vandaag de mcflurry geprobeerd. Hij is heerlijk! Verder niks genomen. maar omdat ik het net had geschreven en ik las het daarna bij jou moest ik lachen! wat dat betreft denken we hetzelfde, de nieuwe dingen proberen en dan is hetklaar.
Wat je verjaardag betreft die dag dat je van jezelf over de 1700 kcal mag; misschien haal je dat helemaal niet... meestal ben je op je eigen verjaardag zo inde weer dat je geen tijd hebt om te zitten snoepen en zo wel loop je het er wel weer af als je iedereen voor drankjes voorziet!
Bedankt voor je berichtje trouwens. Ik heb start to run even op de fiets naar me werk geluisterd gisteren en het lijkt me hartstikke leuk. Ik ga inderdaad dan 2 dagen, de dagen dat ik niet werk ga ik s avonds even lopen. En dan ga ik overdag als Danylo slaapt een half uurtje steppen. En op de dagen dat ik werk ga ik op de fiets naar het werk en dan s avonds nog een half uurtje steppen. Mocht het regenen en ik word toch met de auto weggebracht ga ik s avonds proberen 60 minuten te steppen. ( moet het nog wel even opbouwen) hoop gewoon dat het mooi weer blijft en ik op de fiets naar het werk kan want dat geeft zo'n heerlijk gevoel.
Nou famke, ik ben benieuwd waar ik woensdag op je lijstje sta (als je een lijstje maakt i.v.m je verjaardag) Ik ga ervoor om een nieuw gewicht en bmi te krijgen!
Succes deze week met alles!
groetjes,
:lautje2703:
Onbekend
May 8, 2012 om 02:34
Wouw Famke! gaat lekker he? onder de 68! top hoor!
May 8, 2012 om 03:30
Hey, jouw dagboekberichtjes motiveren me echt!! Ik heb gisteren ook fanatiek gesport (zumba) en ik merk dat ik er steeds meer schik in krijg. Ik heb altijd al gesport (alleen halve zwangerschap en 4 maanden daarna niet) maar dan was het vaak meer verplicht. En ik merk nu dat ik het steeds leuker ga vinden :)
Wat een verjaardagen in 1 maand voor jou zeg! Dat zou voor mij echt een strop zijn haha...
En voor als ik het morgen vergeet :$ alvast VAN HARTE GEFELICITEERD!!!!
Onbekend
May 9, 2012 om 00:52
Hartelijk gefeliciteerd!!
May 9, 2012 om 01:29
:gefeliciteerd2:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan