Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, June 13, 2012

NeoAJ woog op het moment van schrijven 69.00 kg (bmi: 24.16).

zo lieve buddies

Even snel een berichtje van mij.... met school gaat het eindelijk goed :) pffff wat heb ik moeten vechten, maar nu eindelijk de laatste loodjes en dan ben ik eindelijk KLAAR....

Gewicht is ronduit Klote, maar ja als ik klaar ben ga ik er weer aan werken, op dit moment kan ik mezelf er niet toe zetten om er iets aan te doen, te druk, te moe en teveel aan mijn hoofd.
Ik ben dus weer 10 kilo aangekomen en ik baal behoorlijk, was bijna op dat mooie gewicht van 55 kilo hoefde nog maar 4 kilo en nu moet ik er weer 14....
Ach straks hard aan het werk en nu school....
En even keihard mijn gewicht invoeren hier, wel confronterend hoor ;)

succes lieverds ik volg jullie allemaal nog wel als ik de kans krijg, maar reageren zit er even niet in... dorry

Dikke kus voor jullie allemaal en succes
Aimee

June 13, 2012 om 08:38
ben blij dat het uiteindelijk toch goed met je gaat!

& je bent en blijft een kanjer!
veel succes!!
June 13, 2012 om 13:47
Hey meid, fijn dat het zo goed gaat met school en dat je er bijna klaar mee bent!!!! Ik ben (zodra jij weer tijd hebt om hier actief te zijn) nog steeds wel op valtaf, ik kan het (ook al ben ik zo goed als op gewicht) het niet los laten. Het is een dagboek geworden en ik ben nu juist meer bezig met gezonder eten dan met gewicht.

Dat ik ben afgevallen is een leuk bij effect van ander eten!!! Jeej! Ik zit eindelijk beter in mijn vel, ook al ben ik echt niet perfect. Ik accepteer dit nu eindelijk en ik heb daardoor meer tijd en energie voor andere dingen :)

Ik zie vanzelf wanneer je meer op valtaf kunt zijn.. ik ben er iig om je dan te motiveren en te steunen!!! :)
June 14, 2012 om 15:54
he meis.. ja tuurlijk wil ik je tegen die tijd tips geven!!!

Goed, een korte overzicht waar ik afgelopen maanden mee bezig heb gehouden :)
Ik ben in januari begonnen met weg met de weegschaal (super dieet). Ik heb het boek toen gekocht en daar heb ik veel van geleerd (staat veel in over emotie-eten etc.). Ook leer je suiker en zoetstofvrij te eten. Dat ging heel moeilijk, want ik heb veel terugvallen gehad.

Ik ben uiteindelijk mijn eigen dieet gaan ontwikkelen en ik ging dit zelf uittesten. Ik wou in 10 fases gezonder gaan eten. De eerste 2 weken moest ik suikervrij eten en daarop volgende 2 weken ook zoetstofvrij. Zoetstofvrij betekende ook dat ik geen blikjes energydrink meer mocht drinken. Dit lukte opzich aardig, maar ik had erg veel moeite om te stoppen met light/zoetstoffen. Dit is ook niet in 1 x gelukt.

In de afgelopen maanden heb ik veel eetbuien nog gehad tussendoor, maar dit duurde nooit langer dan een paar dagen gelukkig.

Ik ben sindsdien heel veel informatie weer gaan lezen over voeding en ook meer boeken gaan lezen. Ik ben van mijn eigen 10 fasen plan afgestapt en ik ben bewuster gaan eten (meer bio vanwege de bestrijdingsmiddelen/hormonen etc.) en ik probeer de basis principes die ik op dat moment zelf had geschreven versneld uitgevoerd. Ook hierna volgden dagen met veel junk doordat mijn hormonen weer op speelden :p

Ik heb dus in de afgelopen maanden (vanaf januari) langzaam bepaalde producten ingevoerd zoals ongezouten noten. Dit mocht ik van mijzelf onbeperkt eten (ik vind het toch niet lekker genoeg om daar teveel van te eten). Ik heb sinds het suikervrij plan ook alle producten waar suiker in zat (ook al was het beperkt) gemeden, dit waren producten als chips vleesbeleg etc.

Ik eet dus al een tijdje suikervrij (behalve de vreetdagen) en sinds kort ook zoetstofvrij!

Ik heb uit 1 boekje veel inspiratie gehaald namelijk super fit met gezonde voeding. Dit boekje gaat veel verder en richt zich mede op je geest. Vorige week ben ik begonnen met de milde detox die in dit boek beschreven stond.

Ik sta eigenlijk al maanden stil qua gewicht, maar sinds de detox schiet mijn gewicht naar beneden (en ik eet wanneer ik honger/zin heb).

Doordat ik zo beperkt eet (geen e-nummers, suiker, koemelk, gluten "tijdelijk" etc.) ben ik beperkt tot heel veel gezondere alternatieven. Hierdoor zit je sneller verzadigd en daardoor eet je automatisch minder. Ik eet nu lekkere groentesapjes (ja van die groene :)) en heeeel veel fruit en rauwkost.

Zoals je ziet lukt dit niet in 1 dag. Ik heb er nu 5 maanden over gedaan!!!!

Wat ik nu zelf prettig vind is dat ik niets hoef te wegen, geen calorieën hoef te tellen, geen honger hoef te lijden en dat ik nog wel heeeel lekker eet! Ik heb de suiker vervangen voor een voedzamere palmsuiker, deze suiker heeft een lage gi en veel vitamines en mineralen. Het is mijn redder haha, want ik kan nu heeeel lekkere recepten maken :)

Ik ben dus eigenlijk gewoon creatiever geworden met eten en ik geniet gewoon veel meer. Die pannenkoeken zijn dus al een voorbeeld, maar ik heb ook hele lekkere havermout/kokos/chocolade koeken gemaakt met enkel gezonde ingrediënten.

Maar goed, de meeste mensen durven/willen niet zover gaan als mij. Aan de andere kant gaat dit ook niet van de 1 op de andere dag, je went er wel aan! En zo moet het ook om levenslang gezond en slank te blijven.

Ik drink nu thee zonder suiker en dat vond ik vreselijk in het begin. Inmiddels weet ik niet beter, zelf melk smaakt zoet!

Goed, een heel verhaal (waar je niet echt om gevraagd hebt haha), maar ik ben nu eenmaal enthousiast.

Mijn wens was slank zijn zonder dieetleed en ik heb mijn doel behaald :) Mijn familie doet nu ook mee (op hun manier dan).

Goed, meis. Ik wens je alvast succes, maar ik ga je iig volgen zodra je weer actief bent hier en steunen!
June 17, 2012 om 13:43
Graag gedaan lieverd,
ik blijft je volgen! xx
July 6, 2012 om 03:54
hoihoi,

Hoe lang moet je nou nog met school? Of heb je het af?
Ik ben super trots op je, je bent een doorzetter!!!!

liefs Nienke
July 25, 2012 om 06:11
ook ik ben weer terug! kunnen we elkaar dus weer mooi supporten! :doittogether:
August 8, 2012 om 04:07
Hoi meid

Ook ik ben weer van die 56 kg naar de 60 kg gegaan en me herpakken lijkt praktisch niet te lukken. Met kurt at ik niet veel, vooral doordat ik me zorgen maakt. Maar nu ik terug iemand leuks gevonden heb, is de stress volledig verdwenen en heb ik terug veel zin in lekkere dingen brrr.

Ik geef het zeker niet op. Mijn eerste doel is nu 55 kg en dan wil ik stilaan terug naar de 50 kg gaan. Ik ben maar een meter 59 dus dat moet gewoonweg lukken!

XXX
Onbekend
December 11, 2012 om 07:49
hoe gaat het nu met je?
April 11, 2013 om 06:25
hoihoi, ik ben er weer... heb toch behoefte aan een uitlaatklep (zie dagboekje)
Maar dit moet echt niet op facebook terecht komen!!!! Dus eigenlijk heel valtaf maar niet ;)

Ben je lekker ana het genieten van je diploma, of ben je nu alweer aan het stressen voor een baan???

ik hoop het eerste...

liefs Nienke
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan