Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, July 4, 2012

Sovereign woog op het moment van schrijven 73.40 kg (bmi: 29.78).

Weer iets eraf! Woohoo! Ben erg tevreden gezien ik pas een week bezig ben. Ik had ook niets anders verwacht gezien dit de reden was dat ik met deze shakes/dieet begonnen ben. Morgen ben ik precies 7 dagen bezig, en wat ik uit de ervaringen heb gehaald van andere mensen was het minimaal 3KG per week, zelfs tot 9KG in de eerste 2 weken. Ik denk dat het prima haalbaar is.

Ik zie er persoonlijk zelf niet veel van, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik mezelf iedere dag zie... Merk wel dat de leggings voor onder m'n rokjes niet meer zo strak zitten :) Had die vervelende dingen in dezelfde maat gekocht als m'n oude leggings die prima passen, echter waren ze zo vaak gedragen en gewassen dat ze wat uitgerekt waren... Dat werkte dus niet zo met de nieuwe :|

Ik vind het eten van volkoren pasta en rijst, droog (als in zonder bijbehorend gerecht, of pasta saus) nog steeds niet echt te doen op een herhaaldelijke basis. Misschien toch maar wat meer variaties gaan bedenken gezien ik al een moeilijke eter ben. Tot nu bevalt gewoon groente met vlees(vervanger) ook redelijk goed.

Ik heb wel een beetje een hekel aan al die 'positieve uitspraken' over gewicht. Toenstraks kwam ik op Facebook een plaatje tegen met een weegschaal, en i.p.v. nummers stond er; You are beautiful. Ik reageerde erop met dat ik het onzin vond. Een antwoord op mijn reactie was dat het geen onzin was en dat je mooi zou zijn ondanks overgewicht, want je karakter staat er los van. I do not agree.

Ik ben al die goedpraterij van mensen zo zat. Natuurlijk beïnvloed het je karakter. Overgewicht zorgt voor een laag zelfvertrouwen, depressie, en het ontstaan of de verergering van lichamelijke kwalen. Er is niets mooi aan ziek en depressief zijn. Ik vind dit soort uitspraken een excuus voor mensen om niets te doen. Vooral nu in de zomer, je kan niet dragen wat je wil, vaak durven mensen niet te gaan zwemmen omdat ze zich schamen voor hun lijf, je bent een lopende zweet machine, plus dat je het nóg warmer hebt.

Ik merk het zelf ook. Ik heb veel last van m'n knieën erdoor. Ik huf en puf door warm weer heen. Vroeger zweette ik bijna nooit, nu zweet ik zoveel dat ik 3 x zoveel was heb. Door al het extra gewicht en de overbelasting erdoor is sporten niet makkelijk want het doet gewoon pijn, dus aan m'n conditie werken is een hel. Ik kijk, net zoals vele, niet graag in de spiegel omdat je tegen een extra kin moet aankijken. Veel van mijn kleding zit in vuilniszakken voor 'later als ik weer slank ben', kleding waar ik gek op ben. Ik vind het deprimerend dat ik grote maten moet dragen en veel winkels deze niet hebben.

Een goede vriend van mij weegt 140KG, met reuma, epilepsie en hartkwalen, waarbij het eerste en het derde vele malen erger zijn puur door gewicht.

Dus hoe mooi is het werkelijk om te 'genieten' van je overgewicht? Zulke kreten roepen is goedpraterij. Wat er daadwerkelijk op de weegschaal zou moeten staan is get off your ass, you can do it!

En mensen die roepen dat ze niet kunnen afvallen, puh-lease! Als je op Facebook 3 x per week kan posten dat je vers gebakken friet (uit het vet) kan eten, kun je ook wat anders eten. Mooi begin toch, als mobiliteit een probleem is?
Onbekend
July 7, 2012 om 12:49
Hey... een "bekend" gezicht..! Maar je zult me niet kennen denk ik hehe
July 13, 2012 om 09:37
Oh dear, sorry voor de late reactie, maar ik heb het zo druk gehad! Te erg gewoon haha. Nee ik ben heel slecht in het herkennen van mensen, mijn geheugen is als een gatenkaas door de medicatie. Ik heb altijd flink wat memory pushing nodig lol.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan