Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, July 13, 2012

Clot woog op het moment van schrijven 62.60 kg (bmi: 22.99).

Eetdagboek bijhouden helpt bij afvallen las ik vanmorgen op nu.nl.
Is dat even mooi, ik ben er gisteren mee begonnen! Zo kunnen jullie mooi zien dat ik chips en kaas heb gegeten gisteren, al heb ik er nog even over gedacht het er niet in te zetten, omdat iedereen het kan zien. Het heeft in ieder geval nu al geholpen, ik ben zo geschrokken van de ruim 800 calorieën in mijn pizza eergisteren! Dan kies ik liever voor de, volgens diverse bronnen, ongezonde caesar-salade van de AH, want die vind ik toch zo lekker!

Mijn gewicht vanmorgen was 62,6; hetzelfde als op mijn verjaardag 11 dagen geleden. Het had nu natuurlijk al lager moeten zijn (59.29 volgens mijn grafiek), maar toch ben ik er blij mee. Ik heb me er bij neergelegd dat ik op een andere, langzamere manier ga afvallen en merk nu al dat ik dat prettiger vind. Ik doe gewoon gezond, maar kan dan morgen wel gewoon bbq’en en een wijntje drinken. Ik heb voor mezelf een beetje een schema gemaakt + wat regeltjes.

Ontbijt:
Magere yoghurt met havermout (zie mijn recept of met fruit oid)

Lunch:
Brood met mager beleg (kipfilet, slankie ed)
Salade

Tussendoor:
Fruit (2 stuks per dag)
Yoghurt
Rauwkost

Avondeten:
Geen koolhydraten, dus geen aardappels, rijst of pasta

- Altijd groente en fruit in huis
- Geen snoep in huis
- Niet altijd meer, meer, meer
- Nee kunnen zeggen tegen taart, ijs en alcohol (gaat tot nu toe best goed)
- Koken in het weekend
- Geen friet of pizza op zondag
- Max 1 keer per maand uit eten


Tot slot een vraag voor mijn buddies; moet ik mijn streefgewicht-einddatum aanpassen of dat pas doen als de einddatum er is?
Ik weet namelijk zeker dat ik het niet gaat halen of ik moet de komende 2 weken helemaal niks meer eten..

Onbekend
July 13, 2012 om 04:43
Ik denk dat je je het beste meteen kunt veranderen. Hij rekent het dan weer automatisch uit... Zo super vind ik dat!
Verder ziet je schema er goed uit. Het gaat jou gewoon helemaal lukken, ook al gaat het wellicht niet zo heel erg vlot.
Doe je nog steeds zo intensief sporten? Want wellicht kan het ook daar door komen dat je niet afvalt he? Je maakt dan gewoon spieren aan... Heb je je omvang wel eens gemeten? Want het kan best zo zijn dat die wel af neemt....
July 13, 2012 om 04:49
Ja, ik sport redelijk veel. Zeker 3 uur per week.. Ik probeer de 57 kilo te halen, maar let niet te veel op m'n gewicht. Ik zie inderdaad mijn lichaam veranderen, ookal verandert de weegschaal niet mee. Ik zit op dit moment lekker in m'n vel, maar nog iets slanker en strakker zou me nog net iets blijer maken :-)
Onbekend
July 13, 2012 om 05:07
Nou, daar gaat het toch om!!! Het komt echt wel. Als je veel sport, kom je vanzelf strakker in je vel!
En ik eet wel af en toe muesli hoor... maar in de cornflakes zitten veel minder kcal en ik vind het ook gewoon lekker. Is havermout dat gene wat je met warme melk moet eten of niet?? Of is dat brinta? Weet het verschil nooit!
July 13, 2012 om 05:23
@Seizetheday85, het gaat niet alleen om de kcal he, het is vooral belangrijk wat erin zit. Ik krijg van cornflakes na een uur alweer honger, bij de havermout die ik eet is dat helemaal niet zo. Havermout moet je eigenlijk koken in water of melk, maar ik laat het een nachtje trekken in de magere vruchten-yoghurt (koop die altijd bij de Lidl van Linessa), dan lekker kaneel of fruit erdoorheen, heerlijk! Misschien moet je het eens een keertje proberen, ik kan er de hele ochtend op leven!
July 13, 2012 om 05:50
ik zou nu het streefgewicht al aanpassen, zodat je terug met een schone lei kan beginnen. Ik wil ook gewoon gezonder leven, eet heel veel groenten ('s middags en 's avonds) en probeer tot 4x per week te sporten (crosstrainer).
Muesli, cornflakes en havermout lust ik niet, het enige wat mij nog wel smaak is All bran met gedroogde vruchten, maar ik eet dit zelden omdat ik meer voldoening heb aan een boterham met beleg.
Succes ermee, het komt wel goed.
Gr
bulyCC
Onbekend
July 13, 2012 om 06:26
Ja, maar als je dus al zo lang bezig bent met het ontbijt klaar te maken, omdat je eerst melk moet koken, dan duurt dat zo lang. Heb je nog andere variatie-tips t.a.v. ontbijt? Wil liever geen brood want dat eet ik in de middag al....
Xxx anna
Onbekend
July 13, 2012 om 06:27
Oh, sorry, 2 x...
July 13, 2012 om 07:24
@Seizetheday85, als je de havermout dus laat trekken in de yoghurt hoef je het niet te koken. Ik gooi het 's avonds (of meteen als ik uit bed kom) in de yoghurt, roer het door elkaar en eet het 's ochtends op.
Onbekend
July 15, 2012 om 07:53
Ik ga het wel proberen op mijn vrije dag morgen. Dan heb ik tijd. Maar wij hebben denk ik brinta.... Nja, het is een huismerk. Het heet 'volkoren graanontbijt'. Zal dat goed zijn? Ga ik dat morgen denk ik even nemen....
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan