Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, September 7, 2012

Mavke woog op het moment van schrijven 95.50 kg (bmi: 29.48).

:goedemiddag:

Net geen week terug had ik me voorgenomen om toch weer de touwtjes in handen te nemen. Eerlijkheidshalve moet ik toch bekennen me nu en dan aan een koek gezondigd te hebben. Op zich is dat weer een grote vooruitgang, want daarvoor kon ik soms een heel pak per keer op hebben. Dus, ik ben best wel trots.
Ik weet dat het helemaal mooi zou zijn, mocht ik niet meer snoepen. Maar daar ben ik nog niet aan toe.
Ik beloof mezelf twee koekjes per dag en tot nu toe houd ik me daaraan.
Zien wat het op termijn met zich meebrengt.
Nu ben ik alvast wat gewicht kwijt en daar ben ik al heel blij om.

Geniet allen van het zonnige weekend en wees verstandig wanneer je een terrasje doet :)

Liefs
Martine

September 7, 2012 om 07:23
hey Martine, er is al vooruitgang, goed bezig.
Als je nu eens met jezelf afspraak om 1 koekje te nemen, probeer dit dan te nemen 's avonds voor het slapen gaan of TV. Het is nl zo als je 's morgens al iets zoets neemt je de ganse dag de drang naar zoetigheid zal hebben. Dus als beloning 's avonds 1 koekje.
Het is maar een ideetje hoor, misschien lukt het wel.
Nog een prettig week en geniet van het zonnetje
September 7, 2012 om 07:26
Ha Martine,

Fijn joh, al weer anderhalve kilo eraf. Gaat best snel!!
Ik vind het juist extra knap om wel wat te kunnen nemen en dan niet alles. Ik koop maar liever niets, want dan gaat het op ook. Dom hè?!!!

Ik wens je ook voor de komende week weer veel succes, maar allereerst natuurlijk een super heerlijk zonnig weekend.

liefs Christine
September 7, 2012 om 08:47
Ondanks je 'zondes' ben je toch maar mooi al 1,5 kilo kwijt! Knap hoor! :applaus: En je kunt inderdaad beter elke dag iets lekkers inplannen (niet teveel natuurlijk! :grinnik: ), zodat je het gewoon mag, dan wanneer je te streng bent voor jezelf en alles als zondigen ziet. Je bent dan telkens teleurgesteld in jezelf :boos: en dan valt het ook elke keer weer zo tegen! Als je het gewoon inplant is er veder niks aan de hand!

Bij mij gaat het nog steeds goed, alleen de weegschaal wil nog niet zo meewerken. :nietlieveweegschaal: Ga er vanuit dat dat vanzelf komt als ik zo doorga! :+:

Zoals ik gisteren al schreef, heb ik 'Het geheim van slanke mensen' :sssttt: gekocht. Ik ben het nu aan het lezen. Misschien ook iets voor jou??? Ze hebben een eigen website en op bol.com kun je het boek een paar blz inkijken.

De basis van Het geheim van slanke mensen is: ik eet wat ik wil, maar ik wil niet meer teveel eten. (ik mag, maar ik wil niet) :no: Zeg je 'ik mag alles, maar ik wil niet" dan neem je zelf verantwoordelijkheid en val je zonder frustraties :grrr: af en blijf je slank. Als je zegt dat je iets niet mag, dan ben je zielig & moet je afzien. :janken: Je bent dan gefrustreerd als iets 'mislukt'. :boos: Maar als je zelf bewust kiest wat je wel en niet eet (en daar horen ook de 'verboden' dingen bij), dan heb je controle. Je bent trots op je keuze. :Imgood: Je zit dan meer in een positief denken-spiraal, zeg maar. Het is inderdaad een kwestie van omdenken. :ffdenken: Het lijkt in dat opzicht wel een beetje op NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) vind ik. En nee, ik ben niet van de pr-afdeling, :lachuh: maar vind het leuk om dit te delen. Ik combineer het trouwens met andere diëten hoor! ( :koor: een beetje vanuh dit en een beetje vanuh dat :koor: )

Vanavond trouwens weer de eerste dansles van het nieuwe seizoen! :dansenvangeluk: Heb er alweer zin in, maar het zal niet meevallen na al die maanden waarin mijn lichaam op NON-actief gestaan heeft! :pfff:

Prettig weekend! Hier is het stralend weer. :zon2: Bij jullie ook? Gaan we van genieten hè? Groetjes,

:floortje36:
Onbekend
September 10, 2012 om 06:23
Hey Martine,
Heb je genoten van het :zon: in het weekend?
Wij gelukkig wel met onze eerst en laatste :bbq: van het jaar.
Vandaag weer braaf punten tellen heb net mijn zelfbedachte recepten ingevoerd op de site van de WW.
Ga zo maar lekker aan het koken en daarna nog maar wat huishoudelijks enzo
Veel succes weer
September 11, 2012 om 15:55


Ik heb me geen zorgen gemaakt, maar het was wel balen, dat ik net op de dag dat ik mijn wekelijkse gewicht noteer -zowel in mijn dagboek als bij mijn clubje- mijn gewicht ineens weer omhoog geschoten was!!! :grrr: Maar vandaag was het er alweer af hoor! :banaan1: Zal dus inderdaad toch wel vocht geweest zijn, denk ik.

En hoe is het jou vergaan sinds vrijdag? Al eens bij bol.com gekeken naar het inkijkexemplaar van 'Het geheim van slanke mensen'? :sssttt: Enne.. jouw nick hier hè.. 'mavke' slaat dat erop dat je zo'n gek wijf :moron2: bent???? :haha: (en zo niet :luktniet: waar staat het dan voor???? :grinnik: )

Groetjes,

:floortje36:
September 12, 2012 om 03:56
Gelukkig zie je het stillen van sensatiehonger niet terug op de heupen! :haha:

Bedankt voor de toelichting trouwens. Hoe gaat het met jouw (niet) eten??? :duimen: Ja, ik zit je een beetje op de huid, misschien helpt dat bij het vinden van de knop??? :ffzoeken:

Groetjes,

:floortje36:
September 12, 2012 om 07:01
Ha lieve Martine,

Dank voor je lieve bemoedigende berichtje.
Inderdaad is het nu eerst zaak van die slijmbeurs- en peesontsteking af te komen, maar het is gewoon jammer dat het zo tegen mijn plannen ingaat.
Ik wilde er weer lekker tegenaan met afvallen en ook weer gaan bewegen. Maar zit er nu even niet in. Alhoewel ik niet op mijn handen loop, doet toch lopen al erg pijn.
Mijn arm hangt dan natuurlijk aan mijn schouder te bungelen. Dus verder bewegen doen we helemaal nog maar niet.
Nou ja, het gaat weer helemaal goed komen hoor, ik was alleen even mijn frustratie van me af aan het schrijven. Lucht wel op haha.
Ik blijf er voor gaan en wens jou ook heel veel succes. Ik hoop dat het je lukt om van het zoete af te blijven.

liefs Christine
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan