Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, September 14, 2012

Babs10 woog op het moment van schrijven 91.20 kg (bmi: 27.23).

Na de vakantie bleek ik mijn historisch diepte- (of liever hoogte-)punt te hebben bereikt qua gewicht.
Het was voor het eerst in jaren dat ik geen enkele vakantiefoto mooi vond waar ik op stond, die dramatisch forse vrouw..

Alles vloog me aan, de stapels post, de kalender die meteen weer vol stond met afspraken, kinderen die weer begonnen met school en nieuwe gymschoenen moesten en ingeschreven moeten worden voor sport..

Op dat moment besloten om flink te gaan schrappen in alles. Want dat ik zo zwaar ben geworden heeft bij mij niet te maken met frisdrank drinken met chips en naar de snackbar gaan.
Ik zeg zelden tot nooit nee, of het nu een feestje is aan de andere kant van het land of een weekend oppassen op kinderen van een vriendin... Daardoor voel ik me vaak zo leeggezogen en gespannen. En wat doe ik als troost? Eten. Of nog liever: wijn drinken.

Ben gaan zitten en opgeschreven wat ik echt belangrijk vind en waar ik minder tijd en energie in wil gaan steken.
Het is nog even wennen, soms bekruipt me een gevoel van paniek en ook leegte.... maar dat is juist goed. Heb innerlijke rust nodig. Ik zie dat het helpt, de lijn gaat weer naar beneden.
Omdat ik merk dat het lopen veel zwaarder is met dit extra gewicht ben ik nu aan het fietsen geslagen, vroeger wel veel op racefiets gezeten en nu op een hybride, heerlijk!!!!!!!

Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt met me.

September 14, 2012 om 05:03
Ik ook, Babs, assertief worden nu. Jij komt op de eerste plaats daar profiteerd je gezin ook van. Is het huis nu al verkocht?

Xxxx
September 14, 2012 om 05:04
Pardon; profiteert natuurlijk :)
September 14, 2012 om 06:57
Hoi Babs

Ik heb een boekje denk al 30 jaar en dat heet: als ik nee zeg voel ik me schuldig.
Het is best plezierig om nee te zeggen, zeker diegene die denken dat ik altijd ja zeg.
Sommige worden boos, en willen niets meer met mij te maken hebben, maar dat zijn geen echte vrienden.
Die profiteren alleen maar.
Mijn moeder probeerde dat vroeger ook altijd.
Op enig moment zei ze Chrisje is Chrisje niet meer omdat ik nee zei.
En vroeger merk ik toen ik werkte dat ik toch vaak als er wat moest gebeuren dat altijd aan dezelfde vroeg zeker als de andere een grote mond gaven.
Dus nee zeggen dan maar ruzie!
:christ:
Onbekend
September 14, 2012 om 16:38
kijk!!! Thatś the spirit!!
Onbekend
September 21, 2012 om 07:17
Super!
Ik heb ooit ontdekt wat de drie belangrijkste voorwaarden zijn om op langere termijn te kunnen afvallen (behalve dan gezond eten en bewegen natuurlijk)
- regelmaat
- innerlijke rust
- voldoende tijd om je eten te plannen en regelmatig een eetdagboek bij te houden
Zo te zien ben jij daar nu duidelijk mee bezig! Hoop echt dat het je wat gaat opleveren! Dat je er vertrouwen in hebt, zegt al genoeg.
En fietsen: heerlijk! Ik doe het ook zo vaak mogelijk. Af en toe lekker even een tochtje door de duinen.
October 5, 2012 om 03:55
Ja, dat klopt denk ik helemaal Susan. In periodes dat ik tijd heb om alles "op orde" te hebben, eens stil te kunnen staan waar ik mee bezig ben of gewoon "niets" te kunnen doen, maak ik bijna als vanzelf de goede keuzes.
Het betekent wel dat ik (tijdelijk?) niet meer op alle uitnodigingen in ga, ik kijk nu heel goed wat het me oplevert of juist kost aan energie.

De sport is altijd mijn redding geweest, daarom heb ik toch nog een gespierd lichaam ook al ben ik natuurlijk te zwaar...
Jammer dat het nu echt te hard regent om lekker te gaan fietsen...

fijn weekend, groeten Babs
October 7, 2012 om 12:58
Fijn dat je huis echt verkocht is, ik ben echt super blij voor je!!!
Onbekend
October 12, 2012 om 12:26
Hallo "hoe gaat het?
Neem me niet kwalijk voor de invasie van uw privacy via deze website, eigenlijk kwam ik in uw profiel en voelde me gedwongen om contact met u op om kennis te maken met elkaar. Wat mij betreft, mijn naam is [Miss Belicia], ik ben een jonge vrouw en ik hoop dat u moet schenk mij een vriendschap? Maar goed, ik moet wachten op uw snelle reactie via mijn prive e-mail [beliciababegirl@yahoo.com] voor meer informatie over mij stel met mijn foto's, Zorg en hebben een aangename dag,
Belicia
==============================================
Hello" how are you doing?
Please excuse me for invading your privacy through this website, Actually I came across your profile and felt compelled to contact you to get acquainted with one another. As for me, my name is [Miss Belicia ], I'm a young woman and I hope you should grant me a friendship? Anyway I shall be waiting for your prompt response via my private e-mail [ beliciababegirl@yahoo.com ] for more details about me couple with my pictures, Take care and have a pleasant day,
Belicia
October 13, 2012 om 04:42
Je gaat goed Babs!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan