Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, October 16, 2012

Lirema woog op het moment van schrijven 78.50 kg (bmi: 27.16).

Het gaat wel even duren om mijn slechte gewoontes te doorbreken. Daarom heb ik besloten om gewoon goed te eten en ik wild de komende maand geen snoep, koek of andere snacks en zoetigheid eten. Daarentegen eet ik iedere twee uur en drink ik de hele dag door thee (is wel goed te doen nu het kouder wordt).

Vandaag is mijn eerste dag en alleen rond 4 uur kreeg ik een enorme behoefte voor iets ongezonds. Terwijl ik wat koekjes uit de kast probeerde te pakken besefte ik hoe wat een een belachelijk gedrag ik wel niet vertoonde en heb ik de koekjes terug gelegd.

Het is duidelijk dat ik last heb van een eetverslaving. Eten gebruiken om emotisch te bedwingen of gewoon iets te doen te hebben moet gewoon stoppen. Het is belachelijk en ongezond. Ik haat dieeten en dat lukt me ook steeds niets daarip hoop ik dat deze aanpak me tot een gezonder eetpatroon zal leiden en daardoor dus ook een slanker, mooier lichaam. Momenteel zit ik propvol dus tot nu toe bevalt deze aanpak me wel. Maarja ik ben dan ook vandaag er pas mee begonnen en het moeilijkste (de avonden met snackende vriendlief) moet nog komen.

Wat zou het toch makkelijk zijn als je alles kon eten wat je wilt zonder na te hoeven denken over calorieen, dik worden, schuld, vies en al die rot emoties die erbij komen kijken.

Onbekend
October 16, 2012 om 10:46
Wellicht dat Weight Watchers iets voor je is? Heeft mij ook geholpen om van de zoetigheid af te komen! :DD:
October 16, 2012 om 12:24
Ik heb er al een aantal keer naar gekeken om inderdaad met weight watchers mee te doen. Ik vond het aleen een beetje duur aangezien in ik dit moment nog een uitwonende student ben :-(.

Heb je misschien wat tip of richtlijnen die ik kan volgen?
Onbekend
October 16, 2012 om 12:51
Jahoor, als je je emailadres of adres in een pb-tje zet maak ik wel wat kopieen voor je. Misschien is het wel handig om een puntenboekje aan te schaffen...;)
Onbekend
October 16, 2012 om 14:20
Ja de eerste wek is het zwaarste ik weet er alles van .
ik ken het eten uit emoties , verveling of gewoon omdat het in de kast lag :O.
Ja was het maar zo dat we konden eten wat wij wouden maar wij zijn de gene die hard moetenw erken dus ook sterker worden gaande weg als wij ons doel berijken .
meid zet hem op je kent het en je komt er wel .
Hou vol en bljf je doel in gedachte houden dat kan het iets makkelijker maken.
Groetjes
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan