Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, October 26, 2012

Katje84 woog op het moment van schrijven 95.60 kg (bmi: 33.87).

Goede morgen lieve buddies,

Ik ben weer terug wat een slecht teken is.
Of misschien wel een goed teken.

Ik was het eindelijk zelf zat. Mijn gewicht mijn uiterlijk en mijn niet meer passende kledingkast. Foto's van een mooie gelukkige tiener die dikzijn aangepraat was door haar ouders en klasgenoten. Een klasgenoot die zeker 3 keer zo dik als ik was wist wel te vertellen hoe dik ik was en tja zoals de foto's mij lieten zien zag ik mezelf echt niet. Nu wel. Nu zie ik dat ik toen slank was.
Ik had me voorgenomen nooit meer boven de 80 kilo te komen. Dat voornemen is mislukt.
Helaas! Maar deze week was de maat vol. En niet een beetje vol maar echt vol.


Ik ben een emotie eter en qua emotie heb ik wel het een en ander op mijn bordje gehad de laatste tijd.
Mijn man zit inmiddels al 3 maanden overspannen thuis, mijn ouders liggen in scheiding, mijn oma gaat heel slecht en ligt op sterven. Verder ben ik lichamelijk achteruit gegaan en gestopt met sporten.
Alles bij elkaar een bodem om aan te komen en mijn emoties werden zoals gewoonlijk weg gegeten.
En toen was 2 weken geleden de maat voor me vol. Ik zag de buurvrouw die met cambridge 20 kilo af was gevallen en tjee wat ziet ze er goed uit.
Ik begon te denken. Dingen op te zoeken en te balen. Cambridge is voor mij niet betaalbaar. De manier waarop ik wou gaan cambridgen zou me 80 euro per week gaan kosten en simpel gezegd ik ben geen shaker. Ik ben herbalife distribiteur geweest en herbalife is niet mijn product. Ik lustte het gewoon echt niet. Verder moest ik 20 euro voor de intake betalen. Dit alles hield me tegen om het te proberen. Door zoeken liet me uitkomen bij modifast. Het zelfde systeem als cambridge en ook voor 1 dag te proberen zonder dat je een klein kapitaal kwijt bent.

Ik zit nu dus aan mijn eerste shake. Tja wat ik er over moet zeggen weet ik nog niet. Of dit een smaak is die ik 3 keer per dag 7 dagen per week vol zou kunnen houden weet ik helemaal niet.
Ik denk aan de kilo's en slik af en toe een slok door.
Ik ben geen ontbijt type maar voor het goede doel wil ik het toch doen.
Ik hoop dat er steeds positieve berichte bij gaan komen voor nu ben ik blij dat ik hier mijn verhaal weer kwijt kan.

Groetjes Kath

Tja en dan een toevoeging voor alle mensen die ook willen gaan modifasten maar bang zijn voor de smaak. Ik weet dat je smaak voor 80% door geur en structuur word bepaald en maar voor 20% door de echte smaak (zoet, bitter, zuur, zout) En daar zat het voor mij dus met de shakes. Iedere verkoper beveelt zo'n mooie beker aan of een glas want ja je drinkt het gewoon als ontbeit drank. Nu heb ik het in een glas met een rietje gedaan en zelfs banaan krijg ik op die manier weg. En banaan vind ik dus zo enorm vies. Dus misschien mijn methode als niet shakes type gevonden.
een glas met een rietje. Ga ik dag 1 dan toch met succes uit komen en dag 2 starten met nieuwe smaakjes???

Avond eten. Moeilijk om vol te houden van 12 uur tot half 6. Dan gaan man en kindjes "gewoon" eten en zit ik er bij met een beetje komkommer en een opkikkertje. Oei dat is toch moeilijk toezien hoe de rest van het gezin lekker pizza eet. Dankzij de opkikker en komkommer houd ik het vol tot het toetje want voor de kinderen wil ik zo "normaal" mogelijk eten. Aangezien mijn diner bestaat uit een vanille pudding wil ik die mee eten met hun toetje.
Naar aanleiding van gelezen tips heb ik kaneel aan de pudding toegevoegd. Deze zou namelijk erg weinig smaak hebben.
Voor het eerst vandaag ben ik blij met mijn dieet. De puddingen zijn wel echt lekker. Dat maakt de shakes van vanochtend en vanmiddag meer dan goed.
Tja we zijn er nog niet maar de honger is weer even weg en ik ben weer blij met mijn hapje.

Vandaag volgens mij wel een goede eerste dag geweest. Ik heb alleen na 4 uur echte honger gehad. De hele dag alleen water gedronken en niet gesnoept.
De enigste 2 extratjes waren een drink boullion en een beetje komkommer.
Op deze manier durf ik het wel minstens 3 weken aan om te shaken.

Onbekend
October 26, 2012 om 03:51
Leuk dat je bent teruggekomen en wat een rollercoaster ben je in beland zeg. Hopelijk krijgt alles langzaam een plekje en ik ben benieuwd of de shakes wat voor je gaan doen. Op dit moment ben ik niet echt een actieve buddie hoor, want zelf komen de kilo's er bij mij flink aan en is er niks aan te doen.

Zet hem op en ik lees graag verder hoe het met je verloopt en de shakes.
October 26, 2012 om 04:28
Hoi Renate,

Leuk om als eerste wat van jou te horen.
Een beetje laat misschien maar gefeliciteerd met je zwangerschap. Een prima reden om aan te komen vind ik!
En die kilo's zijn er met borstvoeding vaak best snel af. Ik woog na mijn zwangerschappen minder als er voor in elk geval.

Ik hoop dat shakes wat gaan worden bij me. De eerste shake (aardbij) was mijn smaak in elk geval niet. En ik had de hoop dat ik die in elk geval lekker zou vinden. Dus hoop hoop hoop dat banaan en chokolade iets beter eet baar zijn maar ik vrees het ergste. Banaan is namelijk niet mijn favoriete smaak.

Ik houd iedereen hier weer met regelmaat op de hoogte en hoop snel van de vervelende kilo's af te zijn.
Onbekend
October 26, 2012 om 10:21
Shakes is totaal niet mijn ding, ben bezig met WW en helemaal fan! x
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan