Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, November 5, 2012

Jolijt woog op het moment van schrijven 81.90 kg (bmi: 28.34).

Nou, dat appeltaartdieet was op de lange termijn toch niet zo'n succes .... :uhu:
Het wordt de allerhoogste tijd dat ik weer eens serieus met lijnen bezig ga. Niet meer de kop in het zand steken. Dit weekend had ik een vriendin op bezoek. Ik deed haar boekhouding en zij maakte in ruil daarvoor een overheerlijke maaltijd voor mij klaar. Een fantastische formule, alleen niet voor de lijn. Toen ik vanochtend op de schaal ging staan woog ik maar liefst 81,9 kilo schoon aan de haak. Dat is dus een pond ZWAARDER dan toen ik 2 jaar geleden hier begon. Ik ga het zometeen invullen, en dan kijken naar de hatelijke mededeling dat ik een pond ben AANGEKOMEN.

Maar nu ligt er een wat rustiger periode in het verschiet. Geen etentjes buitenshuis, geen weekendjes.... alleen nog wel een high tea op 18 november :meenjeniet:.
Ik ga hier gewoon weer elke dag schrijven, en het hele lijngebeuren maar weer eens projectmatig aanpakken. Dat bevalt mij het beste. Ik weet wat resultaat heeft. Ik weet ook wat een gezond eetpatroon is. Ik eet over het algemeen heel verantwoord .... alleen teveel! En dan vooral 's avonds.
De gezonde voedingsstoffen krijg ik heus wel binnen met drie goede maaltijden en twee of drie verantwoorde tussendoortjes per dag. Ik beweeg redelijk veel zit altijd boven de 1500 kcal. Dat moet echt genoeg zijn!
De mensen die mij volgen weten dat ik niet wil lijnen, maar geleidelijk afvallen door gezond eten en bewegen. En dat kan, ik heb het zelf bewezen door in het verleden meer dan 25 kilo kwijt te raken op deze manier. Nu ben ik dolblij als er weer 10 afgaan.

Kortom : tijd om mijzelf maar weer eens op de divan te leggen. Daar heb ik geen Sonja's, Katja's of dr. Franks voor nodig, dat kan ik helemaal zelf! Let maar op....

Waarom eet ik 's avonds teveel?

* foute associatie : knabbeltje erbij = gezellig.
ONZIN : ik kan heel gezellig zijn op een glaasje water, en zonder hapjes. En alleen een boek lezen op de bank met de poes op schoot is net zo genoeglijk zonder een schaaltje nootjes bij de hand.

* omdat ik honger heb, als ik laat op de avond thuiskom.
KAN. Ga bij jezelf na of het honger is of trek. Sommige handboeken spreken van hoofdhonger of buikhonger. Neem een slok water en ga iets anders doen. Als het gevoel na 20 minuten niet weg is dan mag je iets pakken uit de categorie Gezond en met weinig calorieën.
Eventueel op deze dagen bak yoghurt met muesli en banaan inplannen voor ná het sporten / avondvergadering etc. Wat ook helpt zijn een paar amandelen.

* omdat ik anders in slaap val voor de TV
Ja dit doe ik echt serieus wel eens. Ben ik alleen thuis, ga ik eten omdat ik anders in slaap val. So what, dan val je toch in slaap? Je zult het nodig hebben.

* omdat ik nog moet werken, en hoofdpijn/concentratieverlies krijg
OEPS dit is een lastige. In dergelijke gevallen moet het werk echt af. Ik praat dan over werkdagen van 12 uur of meer. Ik weet uit ervaring dat de hoofdpijn uitblijft door regelmatig iets te eten. Geen snoep of koek hoor, maar een handje nootjes of een tros druiven. Dit blijf ik voorlopig gewoon doen, anders ben ik binnen de kortste keren gesloopt. Alleen proberen iets meer te drinken, misschien dat de behoefte aan eten wat minder is. Misschien is het ook een ingesleten patroon, maar ik ga eerst de knabbeltjes maar eens aanpakken als ik vrij ben.

Vandaag wel een goede start gemaakt, alleen is er nog een (kleine) portie over van de overheerlijke pasta met pompoen, spek, uien, tomaat en geraspte kaas die mijn vriendin gemaakt heeft. En ja, ik weet het, ik ben geen vuilnisvat - maar weggooien vind ik toch echt niet kunnen. Dus daar ga ik vanavond echt heerlijk van genieten......

Ik had vandaag een kantoordag bij klanten, weinig gelegenheid om te bewegen, maar ik heb alle trappen (2x4) te voet gedaan en de auto zo ver weg geparkeerd dat ik 2x een kwartier heb gelopen met een redelijk zware tas. En ook nog parkeergeld uitgespaard.

Tot op heden ben ik niet ontevreden over deze dag. De avond moet weliswaar nog komen, maar er gaat niet geknabbeld worden! Ik wil zo snel mogelijk weer onder de 80 kilo komen.

Jolijt

November 5, 2012 om 13:41
Hoi Jolijt

Wat een goede voornemens weer eens. Ik zelf gebruik niet zoveel overdag de laatste tijd en dan kan ik s avonds wat extra s nemen. En dat werkt bij mij goed.
Dan het ontbijt wat minder of de lunch mijn tussendoortjes zijn nu steeds appels.
En zo lang ik het niet flauw ben doe ik dit.
Ik heb eens van moeder 3 jaar brood mee gekregen met kaas.
Dus ik hoef niet elke dag wat anders.
Ik hou je in de gaten want dat is de bedoeling van deze site, toch~
Ik vind s avonds soep wel lekker langzaam oplepelen.
Hoe jij wil afvallen dat is ook een keuze maar je maakt het jezelf niet gemakkelijk.
Ik geloof zelf in streng zijn maar daar hebben we samen het al vaak over gehad.
en we respecteren elkaar!
Dus ik kijk bij jou dagboekje en jij bij mij.
En jou verhaal hier boven kan ook zo mijn verhaal zijn.

Chris
Onbekend
November 5, 2012 om 14:16
Hoi leuk om je verhaal zo eens te lezen.
Ik zie ook sommige dingen zoals jij ze ziet .
Dingen eten maar dan proberen niet teveel ervan te eten om zo alle controlle te houden over mijn eten en mijn gewicht waardoor je gaande tijd gewicht verliest.
Ik heb wel 8 weken een low carb dieet gevolgt .
Na 8 weken werd het zwaar wvervellend en ik was futloos.
Plus dan het na effect van als je weer gewoon gaat eten dat je giganties aankomt.
Nou viel dit wel mee bij mij maar ik ben toch aangekomen.
nu heb ik van mijn schoonmoeder de tip gekregen om eens met kleine porties en dat te verdelen over 6 keer op een dag basis verder te gaan .
Geen snoepperij geen vettige dingen alleen gezonde dingen en dan zo eens een paar weken aan te kijken hoe dit samen met bewegen mijn gewicht in dalende lijn kan laten zakken.
idergeval ik vond het fijn je verhaal te lezen .
Groetjes .
En ga ervoor je hebt het in het verleden ook zeker heel goed gedaan .
Dus dat bewijst je wilskracht en je verstand dat je erbij hebt .
November 5, 2012 om 14:58
wouw wat weer een energie om aan de slag te gaan! je plan klinkt heel goed! Ik wens je dan ook alle succes toe met de strijd tegen de kilo's. Bijzonder toch ook hoe ieder voor zich zijn valkuilen heeft. De één herken ik heel erg van je, de ander iets minder. Maar het jojo-en is toch wel heel duidelijk een valkuil. En wat op de lange termijn het beste werkt is "nooit meer op dieet".. Om daardoor een rust te creëren dat je altijd alles MAG eten en dat het dan niet meer zo nodig hoeft.
Bij mij is eten zo verbonden aan bepaalde emoties dat ik het lastig vind om het uit elkaar te trekken. Ik ben me er inmiddels wel bewust van maar veranderen is nog weer een enorme stap verder.
Nou heel veel succes de komende tijd! Het gaat je lukken!!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan