Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, January 14, 2013

Yonesca woog op het moment van schrijven 69.10 kg (bmi: 22.82).

17 januari:

Black-out tijdens examens, zo voelt het dus om helemaal niets te weten. Ik denk dat de leerkracht eens goed gaat lachen als hij mijn examen ziet. Ik heb alvast 1 ding juist ingevuld: mijn naam. Zou ik daar nog een puntje voor krijgen?
:(************************************************************************************


16 januari:

En alweer een eetbui gehad. Grmbl! Gelukkig wel een kleintje van crackers met choco, maar het had niet gemoeten!


Kleintje laat zich goed voelen. Meestal is hij wel rustig en slaapt hij, maar hij kan er toch wat van hoor ^^ (zie extra toegevoegde foto)************************************************************************************

15 januari:

Eetbui gehad :zucht:

En nog steeds niet geleerd vandaag voor mijn examen voor morgen...en het is al 21.30u. :(


************************************************************************************


14 januari:

Kreeg vandaag net te horen dat de papa van mijn ex-vriend is overleden. Doet me echt wel verdriet en pijn. De man had darmkanker, maar alles leek al een tijdje beter te gaan ondanks dat hij terminaal was. Die man is 3 jaar in mijn leven geweest en dat wis je niet zomaar uit. Vind het ook heel erg en spijtig voor mijn ex-vriend en zijn broers en moeder, zijn nog veel te jong om iemand te verliezen. :(

Soms zeggen liedjes gewoon zoveel meer: http://www.youtube.com/watch?v=ZHtXtNDAsIg


Oh ja, en de examens zijn begonnen, bleh :(

January 14, 2013 om 05:15
Hey meid,

Wat een vreselijk nieuws :(. Sterkte!

Ik denk dat we een geheel andere stijl hebben :). Streepjes zie ik ook graag, maar diertjes op kleding, dat wil ik niet! Ik ben ontzettend fan van de babykleertjes van Zara (check). Heel neutraal met af en toe eens een kleurtje en streepje, maar o zo mooi :).

Hier is wandelen ook niet aangenaam hoor, maar ik wandel dan gewoon wat verder naar een park :). Of eens de tram nemen naar het centrum en daar wat ronddolen. Het doet ook deugd om even buiten te zijn. Nu ben ik wel voorzichtig met dit gladde weer, want ik wil net nu niet vallen en zeker niet op m'n buik. Dus ik wacht altijd even tot de zon wat voor veiliger weer heeft gezorgd. En ik ga elke dag naar de supermarkt. Zo kom ik ook eens buiten en kan ik elke dag wat nieuws bedenken om te eten.

Leuk hé, als je vriend ook kan meevoelen. Je bent al twee weken verder dus ik vermoed dat je jouw baby wel beter voelt. Ik ervaar de stampjes nog maar een paar dagen. Binnen twee weken zal het inderdaad ook forser zijn want de baby groeit snel. Ben zo benieuwd naar meer.

Heb je je examen achter de rug?
Onbekend
January 14, 2013 om 07:13
Gecondoleerd. Dat is heftig. Heel veel sterkte ermee.
Heb je nog veel contact met je ex-vriend?

En dan ook nog de examens, komt er ook nog even bij. Heel veel succes ermee!

Xxx Anna
January 14, 2013 om 10:04
Oei, zo'n maaglast met zure oprispingen, dat is niet welkom! Heb je er duidelijk meer last van nu je zwanger bent? Je hoort het wel vaker tijdens de laatste maanden van je zwangerschap wegens de druk van je baarmoeder op je maag.
Voel je je nu beter?

Mmm, stoofvlees, dat eet ik momenteel net wel graag :). Heb je nog bijzondere goestingskes of aversies?

Blij dat je examen goed meeviel! Wanneer heb je je volgende?
Ik ben momenteel ook wat aan het studeren, voor m'n rijbewijs. Eindelijk, want ik heb dat nog steeds niet en met een kindje vind ik dat wel weer handig.
Succes met het concentreren op je theorie!
January 15, 2013 om 02:28
:) Ik ben dol op stoofvlees! Bedankt voor het idee, kan ik het eens maken deze week.
Haring eet ik eigenlijk nooit, dus ik weet niet hoe het smaakt.
Jij was immuun voor toxoplasmose zeker? Ik niet en ik vind dat echt lastig. Opletten met rauwe groenten en fruit, opletten met vlees, ... En wat listeria betreft: ik heb zo'n zin in gerookte zalm, gerookte forel, ... Ik vind het best lastig en heb het gevoel dat ik veel moet 'laten'. Ik heb ook zo'n zin in rosbief...

Momenteel heb ik een voorliefde voor olijven. Spinazie smaakt ook altijd! Koop je dan diepvriesspinazie met room?
In het begin van m'n zwangerschap was ik erg misselijk en kreeg ik amper dingen binnen. En ik had trek in dingen wat ik anders erg vies vind, zoals Babybel-kaasje, ravioli uit blik, soep uit blik, spaghettisaus uit zakjes, pasta, loempia, vet vlees en ik was vies van bruin brood. Wilde alleen maar wit brood en normaal eet ik dat niet graag. Ik wilde ook alleen maar hartige dingen. Nu is dat over en kan ik weer gezond eten :). Die texturen, dat herken ik ook wel. En geuren, daar heb ik ook last van. Ik had hier eens een stoofpotje gemaakt met kip en abrikozen en dat rook ontzettend zoet. Ik heb dan echt twee dagen erna nog staan kokhalzen in de keuken omdat die geur bleef hangen. Tussen week 6 en 12 kon ik de koelkast niet openen zonder een omweg te maken naar het toilet. Nu ruik ik alles nog steeds erg sterk, maar niet dat het m'n maag telkens doet keren. Tenzij het echt vies ruikt.

Oh, dat is zo'n systeem van middelbare school, met elke dag examen? Succes alleszins!
Lijkt me wel hard om zo elke dag weer volop te moeten blokken. Wij hadden altijd 2 à 3 dagen per examen waardoor we een dagje wat minder zwaar konden studeren.

Ik rijd ook niet graag. Ik heb m'n voorlopig rijbewijs ooit gehad, heb toen effectief vaak gereden maar de datum uit het oog verloren en is dus vervallen. Dus ik moet helemaal opnieuw beginnen. Niet erg, want ik wist al veel niet meer van de theorieleerstof.
January 15, 2013 om 09:57
Je hebt echt keiveel geluk dat je immuun bent! Maakt het toch een stukje makkelijker hoor. Je moet inderdaad sowieso uitkijken en fruit en groenten wassen, maar om andere redenen dan toxo. Die toxo is erg negatief voor het kindje en als je het hebt zit je er maar mee...
Ik ben nu wel strikter en let extra goed op. Salades komen er niet op tafel en op restaurant kies ik dat ook niet meer.
Ben je ook immuun voor CMV?

Het gehakt van AH ken ik niet, maar mmm, gehakt, ik krijg er alweer zin in. Waar ik het de laatste tijd moeilijk mee heb is kippenfond. Ik gebruik dat nogal vaak in stoofpotjes, maar als ik het nu ruik vind ik het uitermate vies. Maar ervan eten lukt dan weer wel.
En inderdaad, vanop afstand ruiken wat er gebeurt in de keuken etc. Echt grappig dat we dat nu zo goed kunnen :). Waar ik ook werkelijk van moet kokhalzen: mijn vriend maakt af en toe van die Doritos in de oven met Cheddarkaas over. Die geur, echt, dan sta ik te wurgen. Hij mag het nog eten maar als ik niet in de buurt ben!

Jee zeg, daar had ik nu net schrik voor, dat ik bij dit weer zou vallen! Gelukkig ben je niet terechtgekomen op je buik, want dat zou wel minder geweest zijn... Ik ben een aantal weken geleden tweemaal uit m'n bed gedonderd 's nachts en nog keihard ook. Had een blauwe plek op m'n heup en ook m'n spieren deden pijn van het opspannen. Misschien dat je daar nu ook last van hebt?

Ik hoop dat het studeren wat lukt? Had je vooraf wat gedaan? Of studeer je à la minute?
January 16, 2013 om 02:21
Oh, fijn! Heb je vroeger veel met kindjes gewerkt waardoor je nu immuun bent voor CMV?
Ja, ongepasteuriseerde kazen mag niet hé, voor listeria. Daar kun je ook nooit immuun voor zijn. Dus ook geen ongepasteuriseerde camembert etc. En geen gerookte zalm.

Als het kleine paketten zijn en je gaat regelmatig naar de les vind ik het ook niet nodig om ver op voorhand te studeren. Maar soms hadden wij cursussen van +400 blz en dat kan je onmogelijk op een dag leren, zeker als het farmacologie is enz.

Succes vandaag!
January 16, 2013 om 09:52
Wat fijn dat je safe bent op vlak van toxo en CMV. Goh, je moet toch alert zijn voor de kazen, ook die uit de supermarkt. Ze zeggen wel dat ze allemaal veilig zijn maar ik heb eens goed gekeken bij ons in Delhaize en heel veel kazen zijn ingevoerd uit Frankrijk en op basis van rauwe melk dus niet veilig. De meeste geraspte kazen trouwens ook. Op zich veilig als je het in de oven gebruikt, maar dus niet op je spaghetti rechtstreeks. En parmezaan is altijd op basis van rauwe melk dus kan nu niet.
Maar de gewone harde kazen zijn inderdaad meestal veilig. Maar bij Brie, Camembert etc. moet je toch uitkijken. Laatst had ik een geitenkaasje in m'n handen die ook op basis van rauwe melk was... Ik had het bijna gegeten.

Mijn gynaecoloog heeft wel duidelijke info gegeven over wat ik kan eten en wat niet. En ze gaf me ook een lijstje. Kreeg je dat niet van jouw gyn?

Nog twee keer doorbijten en je bent ervan af!
Dan heb je officieel vrij?
January 17, 2013 om 02:22
Wel jammer dat je dokter niet erg stilstond bij wat je eten kan en wat niet tijdens je zwangerschap. Sommigen gaan er inderdaad licht over, maar ik vind het toch belangrijk om te weten. Er is echt meer waar je op moet letten dan wat rauwe americain en groenten.

Blij dat je er bijna vanaf bent zeker? Dan kan je je volledig focussen op dat kleintje in je buik! Ik heb nu reeds geen verplichtingen meer omdat ik verplichte werkverwijdering had van zodra ik wist dat ik zwanger was. Op zich was dat wel welkom die eerste weken wegens de ontzettende misselijkheid, maar nu verlang ik weer naar het werk. Maar anderzijds ben ik erg blij dat ik dat sneeuwweer niet moet trotseren en veilig binnen kan blijven. Ik probeer er dus het beste van te maken. Binnenkort kunnen we aan de kinderkamer beginnen en daar zal ik vast ook wat meer tijd insteken. En het doopsuiker en kaartjes etc.

Het voelen van baby is erg wisselend. De laatste dagen voel ik het wel nog, maar minder frequent en minder duidelijk. Maar zolang ik het elke dag even voel ben ik wel gerust. Misschien dat hij/zij wat anders gedraaid ligt waardoor ik de stampjes minder voel. Of is m'n vruchtwater wat toegenomen. Maar het is wel fijn om het te voelen. Toch uniek hé. Grappige foto trouwens!

En bedankt voor de wensen ;).
January 17, 2013 om 05:22
Heey meid. Erg jammer voor je examen. Ik heb ooit 1x een black out gehad. Dat is balen hé. Laten we hopen dat er toch nog een goed cijfer op je rapport zal staan! Ik duim voor je!!!
Heel veel liefssss xxx
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan