Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, January 14, 2013

Cherry07 woog op het moment van schrijven 112.50 kg (bmi: 42.87).

Overgewicht en zwanger worden

Overgewicht is een in Nederland toenemend gezondheidsprobleem dat ook gevolgen voor de vruchtbaarheid heeft. Een van de redenen voor verminderde vruchtbaarheid bij vrouwen met overgewicht is dat er minder vaak eisprongen optreden. Echter, ook bij vrouwen met overgewicht die regelmatig eisprongen hebben, is de kans op zwangerschap afgenomen. Wanneer vruchtbaarheidsbevorderende behandelingen (zoals het opwekken van eisprongen met medicijnen, inseminatiebehandelingen of reageerbuisbehandeling (IVF)) worden ingesteld, heeft overgewicht een negatieve invloed op de kans op een zwangerschap.
Daarnaast is het bekend dat bij overgewicht de kans op medische problemen tijdens de zwangerschap toeneemt. De kans op hoge bloeddruk en zwangerschapsvergiftiging tijdens de zwangerschap is ongeveer 2 tot 3 keer zo groot vergeleken met vrouwen met een normaal gewicht. De kans op een keizersnede is ongeveer 1.5 tot 2 keer zo groot vergeleken met vrouwen met een normaal gewicht. De kans op zwangerschapssuiker is ongeveer 3 keer zo groot vergeleken met vrouwen met een normaal gewicht.

Reden genoeg dus om ervoor te zorgen dat je vóór je zwangerschap een gezond gewicht hebt. Er is sprake van een verhoogd risico bij een BMI boven de 30. Bij een BMI tussen de 25 en 30 is er wel sprake van overgewicht, maar niet in die mate dat het risico verhogend werkt.

Heb jij overgewicht, probeer dan af te vallen vóór je zwanger wordt, maar doe dit wel op een verantwoorde manier.
Crash diëten zijn uit den boze omdat je hierbij allerlei stoffen tekort komt en bovendien is bewezen dat je met een crashdieet in eerste instantie wel afvalt, maar zodra je stopt kom je nog sneller weer aan en vaak nog meer dan je afgevallen was. Dit komt omdat een crashdieet je stofwisseling vertraagt. Dit is de reden dat sommige vrouwen blijven aankomen terwijl ze eigenlijk te weinig eten; door de vele slechte diëten is hun stofwisseling zo vertraagd dat ze bij wijze van spreken groeien van een glas water.

Bovendien is het heel belangrijk, als je een kinderwens hebt, dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. De eicel die straks bevrucht moet gaan worden groeit nu al in je eierstok. Als je ongezond eet dan krijgt deze eicel ook tekorten. Dit kan ervoor zorgen dat de start van je zwangerschap en je kindje al niet goed is. Diverse onderzoeken tonen aan dat een vrouw die zwanger wil worden minstens 9 maanden voor de zwangerschap al gezond moet leven. Een eicel doet er ongeveer 5-6 maanden over om uit te groeien tot volwassen eicel die klaar is voor bevruchting. EN jij moet minimaal 3 maanden gezond eten om tekorten aan te vullen. Deze 2 feiten bij elkaar zorgen er dus voor dat je 9 maanden voor je zwangerschap er al voor zou moeten zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt in de juiste verhoudingen.

Afvallen is dus zeker een goed idee, maar alleen op de juiste manier. Zoek begeleiding. Een leefstijlcoach of diëtiste kan je hierbij helpen.

Bron:baby-op-komst.nl

January 15, 2013 om 14:59
Hey hey,

Ik zie dat je wilt beginnen met afvallen. Daarom wil ik je alvast heel veel succes wensen!!!

Op welke manier ga je proberen af te vallen? En wat wil je aan beweging gaan doen?
Ben benieuwd! Je hebt iig een heel mooi doel om naar toe te gaan werken :)

Heel veel succes!
January 16, 2013 om 07:54
Hoihoi :D
Ik was al aan het afvallen toen ik lid werd, mijn gewicht blijft nu jammer genoeg stil staan maar ga nu proberen om me pas Zaterdag weer te wegen!
Ik val af door minder te eten en meer te bewegen, ik wandel 2 keer per dag en dee eerst helemaal niks dus dit is al een hele verbetering! :)
Het is zeker een heel mooi doel en ga er wel komen ondanks dat het niet altijd even motiverend is als ik wat aankom of het blijft stil staan maar dan denk ik weer aan mijn doel en dan is die motivatie er weer!!
Bedankt voor je berichtje :D
February 28, 2013 om 07:55
Leuke gezellige profielfoto heb jij
March 3, 2013 om 16:30
Dankje haha! Schattig he
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan