Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, February 25, 2013

Newme91 woog op het moment van schrijven 71.70 kg (bmi: 25.40).

:madeliefjes:
Dus... Vanochtend weer 72.0 :s What's wrong with me? Vorige week zaterdag was ik 71.1 en daardoor was ik teleurgesteld omdat ik had verwacht dat ik meer was afgevallen. Ik ga dan niet gewoon door, nee, ga natuurlijk weer eten! Alsof dat me verder helpt! Als ik deze week gewoon lekker was doorgegaan was ik al onder de 71 geweest! Waarom verpest ik het nu weer voor mezelf??
Heb vanaf die zaterdag tot en met donderdag weer megaveel gegeten! En dan bedoel ik ook echt megaveel; weer naar de winkels om eten te halen en gewoon dooreten totdat ik misselijk ben. Zodra de misselijkheid weg was ging ik rustig weer door! Hoe ziek is dat... Ik was vanaf woensdag ook opeens aan de jeweetwel, enorme krampen in mijn darmen, misselijk... Donderdag nog steeds veel gegeten, ook die avond weer met een vriendin. Die nacht echt vet misselijk! Toen besefte ik me opeens weer wat ik mezelf aan doe... Ik ben gewoon mijn eigen lijf aan het vergiftigen met al die rotzooi! Waarom doe ik dat elke keer weer, ik voel me echt 1 minuut even niet gestresst door eten en daarna voel je je des te slechter! Merk dat ik door gezond eten en sporten me zoveel beter voel. Op momenten van stress of ook demotivatie voor de dingen die ik moet doen de week, denk ik gelijk aan eten.

Maar dat gaat dus nu gewoon veranderen! Ik wil mezelf dit niet meer aandoen! Ik wil gezond zijn, zowel mentaal als lichamelijk, fit zijn en voor mijn lichaam zorgen. Ik wil me ook vooral gaan richten op het gezond eten en niet zozeer wat voor cijfertje er op de weegschaal staat. Dat kan gewoon echt mijn dag verpesten en dat is het niet waard. Ik ben meer dan die domme cijfers. Als ik echt leer te zorgen voor mezelf en weer ga focussen op wat goed is voor mezelf in plaats van hoeveel gewicht ik zo snel mogelijk kwijt kan raken - ook al is dit niet op de gezonde manier - dan moet dat gewicht ook vanzelf omlaag gaan.

Nieuwe aanpak! :D Ik merk gewoon dat met mijn andere aanpak ik snel in rare praktijken verval, zoals met mijn avondeten steeds minder eten... Waarna ik na een periode dus enorme vreetbuien krijg! Dat is niet voor mezelf zorgen... Dat ga ik nu dus wel doen :D

Willen jullie me helpen? Iemand nog leuke, lekkere en gezonde tips??

Liefs,

Newme
:today:

:madeliefjes:

February 26, 2013 om 06:38
Ow jah, dat ken ik... Jezelf een doel opleggen dat nog erg veraf ligt en dan opeens merken dat je een sprint gaat moeten doen om het alsnog te halen :) Heb juist hetzelfde voor op dit moment! Ik dacht een tijd terug 'ach, nog meer dan 6 maanden om 8 kg kwijt te geraken, tijd genoeg' ... Dan superlang blijven hangen + kilootjes er terug bij = nog 4 maanden tijd om 12 kilo te verliezen (kleine paniekreactie :) )
I WISH YOU LUCK! en mezelf ook :happy:
x Ines.
Onbekend
February 27, 2013 om 04:58
Hoe gaat het nu met je??

Xxx Anna
March 16, 2013 om 08:09
Hey! Ik zie dat je je dagboek bericht hebt aangepast, maar het lijkt alsof je dat op 25 februari geschreven hebt...
Ik kan je wel volgen hoor. Soms kan je er echt niet aan uit hoe het komt dat je die dingen allemaal in je mond blijft stoppen, ik ken dat. Je moet je vooral bewust worden van wat je lichaam wel en niet nodig heeft. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar zo is het wel.
Ik heb onlangs een trucje bedacht om te weerstaan aan 'troep' die je tussen je gewone maaltijden door opeet. :
Iedere keer wanneer je naar de kast of koelkast gaat (omdat je denkt honger te hebben), neem dan even een gerecht in je hoofd waar je niet gek van bent. (bij mij is dat gekookte bloemkool met een kotelet). Niet iets dat je absoluut niet lust, maar iets dat je enkel opeet als je éécht honger hebt en er niets anders. Heb je zo'n gerechtje in je hoofd? Ok. Iedere keer als je dus naar de kast of koelkast huppelt neem je dat gerechtje in je hoofd en stel je jezelf de vraag: zou ik dat op dit moment opeten moest het mij voorgeschoteld worden? Is het antwoord ja dan heb je echt wel honger en neem je iets. Is het antwoord nee dan heb je GEEN honger en heeft je lichaam écht niks nodig!!! Als je je daar goed van bewust bent kan dat je helpen op zo'n momenten. Bij mij helpt het écht goed!
Wees niet te teleurgesteld in jezelf, die ene kg ziet niemand hangen, enkel jij!
Kop op en gewoon starten!

:yougogirl:
March 16, 2013 om 08:29
Hee!

Oja, dat klopt niet helemaal inderdaad. Geen idee alleen hoe ik dat nu moet aanpassen. Maar ik moet me inderdaad weer bewust van wat mijn lichaam nodig heeft. Best lastig soms, ik denk al snel dat ik honger heb ;) Bedankt ook voor de tip, ga ik zeker gebruiken!

Liefs
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan