Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, March 23, 2013

Sijeso woog op het moment van schrijven 103.30 kg (bmi: 39.36).

Weer een stapje verder richting de 100 kg...
Vandaag 8 ons minder dan gisteren, d.w.z. 103.3 - vandaag ligt de 3e CB-dag voor me. Evenals de andere 2 dagen zal die goed gaan - ik zit weer in de CB-flow.
Tevens getest en inmiddels ben ik in lichte ketose, dus vetten aan het verbranden en geen spieren (welke spieren? ;-) aan het afbreken.

Maar...wat is het blijft het raar en ongezellig dat die kaken 's avonds niet op en neer kunnen en er helemaal niets op tafel staat.
(Wel toastjes brie voor manlief naast 'm op de bank, nadat ie 's avonds ook al een overheerlijke loempia met kroepoek en satesaus had weggewerkt - én van onze chinees zijn me die loempia's toch een potje lekker - sinds we ze daar kopen, hoef ik nergens anderes een loepmia meer van. Maar goed, hij hoeft dan ook niet persé af te vallen - i.i.g. niet i.v.m. onze zwnagerschapswens en ik wil ook niet dat hij alles laat staan en meelijnt. DIt is iets wat ikzelf moet doen, ongeacht wat hij wel of niet wegwerkt.)

Brrr, wat had ik het gisteravond koud op de bank - niet zo verwonderlijk aangezien m'n lijf zo weinig binnenkrijgt dat ie zelf aan 't verbranden moet. 2 dekentjes over en pas toen kreeg ik een wat behaaglijker temperatuur.

Gisteren nog een heel verhaal ingetikt over het omgaan met eten als reactie op het dagboek van Jolan, m'n buddy. Er stond m.i. zoveel ziinigs in dat ik een groot gedeelte ervan met aanpassingen en aanvullingen ook maar even in mijn eigen dagboek plaats.

Ik moet nu eerst goed af zien te vallen, maar uiteindelijk is niet het afvallen, maar stabiliseren en niet meer aankomen, bij mij het allergrootste probleem.
IK heb een vriendin die nadat ze na een maagband enorm veel was afgevallen en vervolgens nog meer was aangekomen, een gastric bypass heeft gehad en daamee over de 50 kg. is afgevallen. Zij vertelde me onlangs dat ze heel lang vond dat ze sindsdien maar heeeele kleine porties at, maar er sinds kort achter was gekomen dat ze nu eigenlijk normale porties at en voorheen enorme borden vol opschepte. ZO zie je maar, hoe het beeld dat je hebt niet altijd klopt met de werkelijkheid zoals anderen die zien, omdat het jouw beleving en invulling is van hetgeen "normaal" zou zijn. Kortom: het is een kewstie van perceptie.

Dat is iets waar ik straks ook mee aan de slag zal moeten gaan.
Een paar maanden geleden heb ik een aantal boeken aangeschaft, die ik tot dusver nog niet heb gelezen.
Ik heb hier nu o.a. "Het geheim van slanke mensen", het boek "Vrouwen, eten en God" en het boek "En nu afvallen" liggen, dus aan het leesvoer zal het niet liggen - haha.
Met name eerstgenoemd boek spreekt me erg aan, omdat ik in de praktijk meestal zie dat, in tegenstelling tot wat veel van de dikkere medemensen roepen, het absoluut niet zo is dat de meeste slanke mensen maar alles kunnen eten zonder een gram aan te komen. Dit is eerder uitzondering dan regel m.i.
Wat ik wel vaak zie is dat slanke mensen vaak een wat meer natuurlijke rem hebben, waardoor het voor hun zelfsprekend is om niet te eten als ze geen trek hebben of net gegeten hebben, hoe lekker ze hetgeen dat voor hen staat ook vinden. Ze hebben dan "gewoon" GEEN ZIN.
Bij de meeste volslanke tot volronde mensen, werkt het andersom...buik vol of niet vol, zodra er iets lekkers voorbij komt, MOET hier wat van genuttigd worden. GEEN ZIN, komt niet of slechts heel sporadisch in hun woordenboek voor. Ze eten met hun hoofd/gevoel en niet met hun buik.
En daarin zit 'm volgens mij nu net het grote verschil, in ieder geval wel voor mij. Ik heb ALTIJD wel zin in iets lekkers en het is zo gemakkelijk verkrijgbaar, overal, te kust en te keur.
Kiezen voor het één of het ander is moeilijk en haast onmogelijk; als ik voor het ene kies, betekent dit automatisch dat ik het andere niet mag. Eigenlijk wil ik altijd van alles wel wat, met als gevolg dat ik standaard meer eet dan ik nodig heb en goed voor me is. IK eet met mijn ogen en neus: ik zie of reuk wat lekker en wil het dan eten.
Ik denk dat velen van jullie zich hierin wel zullen herkennen.

Ik heb "Het geheim van slanke mensen nog niet gelezen", maar vermoed dat het grotendeels om dit soort waarheden gaat omtrent het eetgedrag van slanke mensen, die voor veel niet-slanke mensen toch eye-openers kunnen zijn m.b.t. hun eigen gedrag.

Maar goed - de praktijk is meestal wat weerbarstiger dan de theorie en ons gedrag bestaat vaak al zo lang dat het een 2e natuur geworden is en het daardoor niet meevalt om om te buigen.
Maar kennis is macht en als je weet hoe het werkt, ben je in ieder geval al een heel eind op de goede weg en kun je gedrag herkennen.

Tegen de tijd dat ik het CB-en ga afbouwen, moet ik de boeken maar eens uit de kast trekken en er m'n voordeel mee gaan doen, zodat ik leer zo normaal mogelijk met eten om te gaan of op z'n minst op gewicht blijf, aangezien ik vrees dat ik wat betreft "normaal" met eten omgaan altijd een strijd zal blijven houden, maar het desondanks toch mogelijk moet zijn om op gewicht te blijven.

Morgen mag ik weer op de weegschaal :-) (ik weeg nu nog even dagelijks als stimulans om door te zetten). Spannend wat het resultaat dan is!!!
Ik heb er n u in ieder geval alweer 2 goede CBdagen op zitten en morgen wordt de volgende. De knop is dus nu echt om.
Lieve buddies: samen gaan we ons doel bereiken!!! Zit je in een dip - kom op - niet maandag, niet morgen, maar vandaag is DE dag om de draad weer op te pakken. Je bent het waard en aan jezelf verplicht om dat te doen, elke dag uitstel is een stap verder richting afstel.

Aandachtspunt voor vandaag: goed drinken!!!!! Gisteren helaas toch weer te weinig gedronken en 's avonds wil ik me dan niet alsnog voltanken, omdat ik dan om de haverklap m'n bed uit moet om te piesen. Brrr...veel te koud om 's nachts je bed uit te moeten, naast dat het superirritant is -haha.

Vandaag weer verder aan de klus. Manlief gaat het weekend met ons mannetje weg en blijft bij zijn ouders slapen, zodat ik vandaag en morgen de handen vrij heb om te kunnen verven. Heel ongezellig in m'n up, maar aangezien manlief absoluut geen klusser is en het liefst alles uitbesteedt, terwijl ik dat superzonde vind van ons geld gezien alles wat er in dit huis nog moet gebeuren, doe ik het maar.

Iedereen een fijn weekend!

Veel liefs, Sijeso.

March 24, 2013 om 05:08
8 ons op 1 dag, dat gaat lekkerrr...!!! Fijn dat je ook zo lekker in de flow zit.. Doe je het volledige CB dieet zonder gewoon te eten?..

Succes met klussen!!
Onbekend
March 24, 2013 om 10:35
Jij hebt weer een super begin, fijn meid, zo blijf je lekker gemotiveerd. Bijna jaloers hoe snel dat bij jou gaat, grapje hoor, gun het je van harte.
March 25, 2013 om 07:06
:bloemenlijn1:

Hee lieve Simone,

Yes yes yes.... wéér lekker afgevallen, nog heel even, en dan zie jij de 99,9 kg, joehoe!!! Zet 'm op! Trouwens: fijn dat je in ketose bent, vooral daarin blijven, hahahahaha!

Ja, je hebt helemaal gelijk, wat je schrijft over "raar en ongezellig dat die kaken 's-avonds.... etc". Ook dat is volgens mij onderdeel van wat je verder hebt beschreven (over die vriendin die dacht dat ze nu weinig at, maar eigenlijk normale porties at). Ik geloof dat wat wij denken, niet "normaal" is.
Zodra ik mijn huidige boek (van Brooke Shields over haar postnatale depressie na de geboorte van haar 1e kind) heb uitgelezen, ga ik het boek: "het geheim van slanke mensen" lezen.

Ik heb het boek "Women, Food and Good, van Geneen Roth al wel diverse keren gelezen, en het is zooooo waar voor mij. Maar goed, eerst het huidige boek, dan het boek van "de slanke mensen" en daarna zie ik wel weer wat ik dan ga lezen.

Jaaaaahhh!! Ook ik heb het zooooo verschrikkelijk koud, echt abnormaal.
Ook ik had 2 dekentjes nodig, en nóg was ik niet helemaal lekker warm.
Dat duurde heeeeel lang.... brhhhhh, ik kan me dat nog herinneren van de vorige keer Cambridge.... maar ja, het hoort erbij, het is niet anders.

Wat jij allemaal schrijft over het waarom van jouw eten (ogen, neus etc, nooit geen zin, dus altijd wél zin etc), ja, ik herken me daar heel erg in.
Ook ik heb het afgelopen weekend met Marc erover gehad, dat het heel belangrijk is ná CB om op portie-grootte te letten, en dat het dan voortaan óf óf wordt, en niet meer én én (dus: óf dat lekkers óf dat lekkers, en niet: én dat lekkers én dat andere lekkers ook nog eens). Een keuze maken, en dan vooral NIET denken, dat je dat andere niet mag, jawel, alleen op een ander moment.

Ja, ik geloof dat dit soort aanpassingen in ons denkgedrag hét verschil maken tussen slank blijven of weer aankomen.

Nou, veel succes met klussen en water drinken: je kunt het!

Liefs,
:zonnetje1972:
March 25, 2013 om 08:00
Hoi Simone,

Ik las jouw berichtje in het dagboekje van onze wederzijdes buddy Zonnetje en ik was meteen getriggerd..... Dus heb ik eens even op jou profiel gekeken en ook ik herken me zo in je dagboekverhaal......

Ik ben zelf sinds 9 dagen weer aan de CB met na 6 dagen alweer 4,5 kilo afgevallen......

Ik zou het leuk vinden als wij ook buddies worden.... Hoop dat je dat ook leuk vindt...

Ik wens je heel veel succes en hoop dat je afgelopen weekend flink hebt kunnen verven...

Groetjes
:helleni:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan