Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, May 6, 2013

Gekelogtenberg woog op het moment van schrijven 92.10 kg (bmi: 30.07).

:goedemorgen:
12/5 92,7 kg. Langzaam, heel langzaam zakt het gewicht weer. Altijd langzamer dan je wilt, dat is bekend. Ik mag al blij zijn wanneer ik morgen na een week het gewicht gelijk heb gehouden.
Ik ga straks, als de kleinkinderen weer zijn opgehaald, eens even in Het Geheim van Slanke Mensen lezen. Lijkt me niet verkeerd om de methode eens even weer zwart op wit te zien.
Eerlijk gezegd vind ik mezelf er best slank (in mijn gezicht) uitzien. En ik voel me ook prima. Die gedachte houd ik vast voor de rest van de dag.
11/5 93,3 kg. Bijna 3 kg erbij in 2 dagen tijd. En gisteren heb ik alweer koolhydraatarm gegeten. Ik moet strenger voor mezelf zijn als ik die kilo's er dit weekend nog weer af wil hebben.
Het feest was heel geslaagd en gezellig, dus ik wil er verder niet over zeuren. Dat ik op afvalgebied een zware terugslag zou krijgen wist ik ook wel van tevoren.
Gewoon doorgaan zegt Barry Hughes dan. En dat ga ik doen vandaag!
Inmiddels heb ik een correctie van mijn broer ontvangen: het is Barry Stevens die dat zei. Wat deed die Hughes dan? Ik zal het eens opzoeken.
De 1e 3 ons zijn ook weer vertrokken, net woog ik 92,9 kg. We zijn op de goede weg.
Hier miezert het wat. Wel jammer, want om 11.00 uur hebben mijn man en ik weer een golfafspraak. BEWEGEN, dat ga ik doen want dat helpt.

9/5 90,5 kg. Daar ben ik blij mee, al kan ik op de vingers wel aftellen dat het morgen een totaal ander gewicht is. Geeft niet, dat zijn dan losse kilo's en ik kan toch pas zaterdag weer op de weegschaal. Want om nu de weegschaal mee te nemen naar het hotel waar we vannacht slapen na het feest van vandaag, dat gaat me echt te ver.
Ik ben toch wel een beetje gespannen, denk ik, want vanmorgen was ik eerst om 5 uur wakker en daarna steeds elk uur/half uur. Tegen 8.00 uur ging ik uit bed, man en zoon zijn nog stil. Ik wilde snel naar de winkel om lekkere harde broodjes en beleg te kopen voor hen en Griekse kwark voor mij. Pas toen ik de straat uitreed bedacht ik dat op Hemelvaartsdag de winkels natuurlijk dicht zijn....
Nu zit ik, nog steeds alleen, rustig aan de koffie. Ik laat het maar even allemaal op me af komen. Het is hier bewolkt, maar wel droog. We gaan genieten vandaag, we hebben er allemaal zin in!

8/5 91,9 kg. Weer 7 ons meer dan gisteren. Toch heel vreemd hoe dat met het gewicht gaat. Ik heb gisteren weer heerlijk gekookt uit Oergondisch genieten. En er ook goed van gegeten. Slechts klein stukje kipfilet en de rest allemaal groenten. Dat zal allemaal nog wel onderweg zijn.
De golf was gisteren ook weer een succes. Ik kon het gemakkelijk volhouden. In het recente verleden kreeg ik nl. altijd buikpijn na het lopen van enkele holes. Dat werd steeds erger, zodat ik de lol van het golfen helemaal af had. Maar ik heb niets volgens de radioloog. Dat geloof ik graag natuurlijk. Misschien lag het toch aan het overgewicht?
Nog een nachtje slapen en dan trouwt onze jongste zoon op de Verhalenboot in Zwolle. Hij slaapt vannacht hier. Ze zijn al 11 jaar samen en hebben 2 dochters van 4 en 6. Hij gaat haar echt afhalen (uit het eigen huis) en mag niet bij het optutten zijn natuurlijk. Help me hopen dat het morgen droog weer is.

7/5 91,2 kg. Eindelijk ben ik door het plateau gezakt waarop ik bleef hangen. Op 26/4 was ik eenmalig 91,8 kg geweest, daarna nooit meer beneden die 92. Jullie snappen dat ik helemaal blij ben. Geduld hebben is een schone zaak. Straks ga ik weer 18 (kleine) holes golfen. Gisteren ook al gedaan. En dan de aquajogging erbij. Zou het dan toch door het bewegen komen? Ik hoop het, want dat blijf ik gewoon doen deze maand. Alle lezers wens ik ook allemaal veel succes vandaag.

6/5 92,1 kg. Een mooi gewicht om deze leuke week mee te beginnen. Op Hemelvaartsdag trouwt onze jongste zoon! Als moeder van de bruidegom wil ik er niet zo "bol" bij staan en dat is met dit gewicht ook niet het geval.
In 2013 ben ik nu een kleine 10 kg afgevallen, allemaal met het oog op de bruiloft. Je zou bang kunnen zijn dat het vanaf Hemelvaartsdag weer uit de hand gaat lopen, maar nee, ik niet. Ik heb me bij een clubje aangesloten en samen gaan we de zomerverleidingen te lijf. Het komt goed. Mijn streven is zelfs om in de komende 3,5 maand nog 6 kg meer af te vallen. We zullen het zien.
Vandaag is het weer een mooie dag, de zon schijnt en ik ga zo naar de aquajogging. Vanmiddag een wedstrijd golfen, vanavond bridgen. Een dag gevuld met beweging voor lijf en hersenen. Het wordt een goede dag!
:gekelogtenberg:

Onbekend
May 6, 2013 om 02:34
Wat leuk, trouwen op hemelvaartdag, wist niet dat die mogelijkheid bestond. Jouw week begint dus leuk en je bent al aardig afgevallen dus je doet het gewoon hartstikke goed!
May 6, 2013 om 03:10
Jeetje in 4 maanden al 10kilo afgevallen. Respect hoor. Geniet van de trouwdag van je zoon als het goed is gebeurt dat tenslotte maar 1x.
Groetjes Magriet
Onbekend
May 6, 2013 om 07:22
Maar ik val niet elke dag af. Morgen zou er zomaar drie ons bij kunnen komen want gewicht is niet statisch. Dan heb ik alsnog de pee in. Het blijft dus een verslaving (ben ik met je eens) waar ik van af wil :)
May 6, 2013 om 17:47
Hallo Geke,
Ik ben 31 jaar geleden, de dag voor Hemelvaartsdag[toen 19 mei] getrouwd! Ik had daarna 4 dagen vrij en konden we op huwelijksreis,want op school kan je niet zomaar vakantie nemen.
Trouwt je zoon dan in de kerk? Toch niet bij de gemeente?
Leuke nieuwe foto! Ik wens je een heel gezellig feest en je ziet er prima uit hoor!Ben je nog geslaagd voor een sjaal?
Over het afvallen.Ik blijf doorgaan ,maar ik ga steeds maar voor kleine stapjes.Nu weer, na een paar uitjes schiet mijn gewicht omhoog en ben ik alleen maar bezig om weer terug te komen.Alleen gaat het niet zo snel als bij jou.
Zaterdag voor de 2e keer reunie van de "Pensioen in zicht" cursus.Dus koffie,lunch en diner!
:groetjes: en gefeliciteerd :bruidspaar:!
Lia
Onbekend
May 7, 2013 om 03:33
Super! Zou best kunnen hoor door te bewegen activeer je vanalles in je lichaam, je hartslag gaat omhoog en je lichaam moet ergens energie vandaan halen om het op te vangen.
Je mag trots zijn op jezelf :)! Fijne dag.
May 7, 2013, gewijzigd door Annelieswolfs op May 7, 2013 om 03:56
Heel goed zit het allemaal donderdag toch losser en nu eronder blijven hè
Je moet voorkomen dat ik je in ga halen hihihi
May 7, 2013 om 09:47
Zo zeg ! geweldig ! ik ben heel blij Géke hou dit zo vol , laat me morgen weer blij zijn !
1000x succes gewenst meis !
Onbekend
May 8, 2013 om 02:59
Ik hoop en duim met je mee !!! :)
May 8, 2013 om 04:42
Hoi Geke,

Jouw berichtje heeft me weer wakker geschud uit de slaapstand op valt af.
Ik ben vorige week weer met vernieuwde moed gestart. Het zit voorlopig weer even goed tussen de oren. Dat moet ik zo houden.
Ook al schreef ik niet, ik ben wel altijd je dagboekberichtjes blijven volgen.
Ik geniet van je optimisme, relativeringsvermogen en doorzettingsvermogen!!!!!
Wat goed dat je er weer 10 kilo af hebt. Nu het eraf houden!!!!!

Veel plezier morgen op de trouwdag van je zoon. Ik zal duimen voor lekker weer.

Groetjes,

Ada
May 8, 2013 om 04:54
Hallo Géke,
Heel veel plezier morgen. En wat ben je goed bezig.
Ik doe vanaf morgen ook weer mee.
Groetjes,
Lotti

May 8, 2013 om 05:02
Morgen trouwt je zoon, wat leuk! Wordt het een groot feest met veel mensen? Je zult vast enorm stralen als moeder van de bruidegom, een traantje wegpinken ook. Ik wens je alvast een hele fijne dag, geniet er van!
Onbekend
May 8, 2013 om 13:51
Wat leuk dat je zoon morgen gaat trouwen! Ik heb drie kinderen en er is er nog geeneen getrouwd, maar dat gaat vast nog wel gebeuren, lijkt me heel speciaal. Ik wens je een hele fijne dag toe!
May 8, 2013 om 17:21
Ik krijg zoveel leuke reacties op het feit dat Jan-Willem morgen trouwt. Hartelijk dank.
Morgen ga ik genieten. We blijven slapen. Vrijdagavond kom ik weer online.
Prettige Hemelvaartsdag allemaal.
May 8, 2013 om 17:40
Géke , ik wens je ook een superdag toe , even niet met het lijnen bezig zijn , dat komt na de grote dag wel weer !
Zelf heb ik het ook meegemaakt , geweldige dag was dat !
Genietze hé ?
May 8, 2013 om 17:49
Hele fijne dag morgen Geke !!!!!!
Onbekend
May 9, 2013 om 03:11
Geniet ervan, was je al van plan natuurlijk :) en dat het jonge paar maar een fantastisch leven samen mag doorbrengen.
May 9, 2013 om 06:37
Je jasje past nu zeker! Fijne en gezellige dag en denk niet aan lijnen!Hier is het droog en zonnig.Hopelijk in Zwolle ook!
:jaikwil: Groetjes lia
May 11, 2013 om 03:51
Even een correctie van je broer: Gewoon doorgaan was een uitspraak van Barry Stevens en niet van Barry Hughes!
May 11, 2013 om 04:18
Dank je, ik heb het aangepast!
May 11, 2013 om 04:56
ik val altijd af van drank,maar dan wel alleen van droge witte wijn,in andere drankjes zit suiker dus dat neem ik niet. En natuurlijk geen hapjes erbij,is ook lastig in een feesttent en kroeg,de vette patatkraam buiten loop ik gewoon met mijn ogen dicht voorbij! Ik had voor na het feestje een juspan met gehaktballetjes gemaakt,erg lekker! :)
Maar deze verloren kilo's komen er echt wel weer bij hoor,en nog wel wat extra's ook vermoedelijk...

Onbekend
May 11, 2013 om 12:24
Hoi Geke,
Oké ,alletwee een pond eraf ,volgende week ,deal.
:jantje57:
Onbekend
May 12, 2013 om 07:07
Hoi Geke, Ik kijk altijd naar het aantal koolhydraten (nooit naar de calorieën) en zou dan voor de kwark gaan waar de minste koolhydraten in zitten.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan