Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, June 19, 2013

Gekelogtenberg woog op het moment van schrijven 93.00 kg (bmi: 30.37).

23/6 91,8 kg. En dat is knap al zeg ik het zelf, want we hebben logees en dan zit je toch langer aan tafel. Wijntje erbij, drankje na bij de koffie....
De visschotel die ik gemaakt had was behoorlijk koolhydraatarm, de pompoensoep vooraf natuurlijk minder. Maar het smaakte goed en had niets te maken met het Beste Dieet ter Wereld. Het toetje wel. Als tussendoortje stond in het boek beschreven: Hüttenkäse met appel en chocolade. Als tip stond erbij: Eet dit gerecht als je lekkere trek hebt. Daarom leek het mij heel geschikt als toetje. Met de ingrediënten hüttenkäse, magere kwark, appel en pure chocolade leek mij niets mis, maar er moest ook nog verkruimeld geroosterd volkorenroggebrood bovenop. Laten we het verrassend noemen. Bij echtgenoot en gasten was dit iets teveel van het goede. Jammer, want het was best lekker.
Vandaag vieren we de verjaardag van kleindochter Fiene. Weer genoeg verleidingen die op mij af zullen komen. Morgen is het weer een officiële weegdag, al ben ik dan nog geen hele week bezig met dit dieet. Afgevallen ben ik in ieder geval wel.

22/6 91,9 kg. Zo, de BBQ is weer verwerkt. Gisteren ook matig en met verstand gegeten. Ik heb wel een probleem hier thuis met mijn echtgenoot. Toen ik aan het Beste Dieet ter Wereld begon zei hij dat hij "wel gewoon mee wilde eten". Ik was blij, want die buik van hem is explosief gegroeid het laatste jaar. Maar toen hij ook een schaaltje havermout voorgezet kreeg, opgeleukt met appel, honing en noten, vond hij het zo verschrikkelijk, net als ik, dat de lol van het dieet helemaal weg is. Waarom ga je niet aan Sonja Bakker, normaal eten, heeft hij al een paar keer gezegd. Natuurlijk is normaal eten het allerbeste. Dat vind ik ook. Maar met dit dieet doe je dat ook, je moet alleen letten op de verhoudingen. Niet teveel koolhydraten.
Ik zie in het boek dat ik vanmorgen begin met een eierpannenkoek met ham en kaas. Daar zal ik hem nog eens even mee verleiden. Wie weet....

21/6 92,3 kg. Tsja, het venijn zat inderdaad in de staart. Een pond erbij. Het was heel gezellig en ik heb genoten van vlees, vis en wijn. En ja, dan krijg je dat.
Vanmorgen weer netjes een plak roggebrood gegeten met kaas en als ik de koffie op heb ga ik aquajoggen. Dat pak ik maar meteen weer op na de vakantie, anders komt het er niet van. Bij mij zou het zo kunnen werken tenminste.
Morgen hopelijk betere berichten.

20/6 91,8 kg. Tsjonge, dan zal wel niet alleen aan het Beste Dieet ter Wereld liggen. Maar een feit is het dat de vakantiekilo's als sneeuw voor de zon verdwijnen. Heerlijk. De "losse kilo's" gaan natuurlijk altijd snel weg als je je best doet, nu komt het echte werk.
Vandaag wordt een dag met muesli, geroosterd roggebrood, volkorenpasta met kip, spinazie en avocado en 's avonds een BBQ :bbq: bij vrienden. Het venijn zit in de staart vandaag. Dat wordt oppassen. Het lijkt me dat het vooral een smakelijke dag wordt.
Tussendoor caravan :caravan: schoonmaken en natuurlijk aandacht voor de 2 kleinkinderen, die vanmorgen al gebracht zijn. Het wordt dus ook een leuke dag.

19/6 :update: 19.00 uur. Het Beste Dieet ter Wereld. Vandaag heb ik keurig gegeten wat er op de woensdag van week 1 stond. Of eerlijk gezegd was ik te laat voor het ontbijt (havermout + 1 zachtgekookt ei). Twee dingen die ik niet zag zitten. Tussen de middag een snee volkoren roggebrood met daarop hummus en gerookte zalm. Echt heel lekker. Als snack mocht ik tussendoor havermoutkoekjes met dipsaus. De havermoutkoekjes zijn eerlijk gezegd heel lekker, met blauwe bessen erin en BRUINE BASTERDSUIKER. Hoe kan het in een dieet. Ik moet helemaal omdenken. Als avondeten hadden we Dijonkip uit de oven met verse groenten. Daarbij rijst (!!!) met appel en munt erdoor. Ook erg lekker.
In het boek staat dat onze voeding gebaseerd moet zijn op een hoge inname van eiwit en volkorenproducten (koolhydraatbronnen met een lage glykemische index). Dat zal dan wel, maar ik ga me daar niet mee vermoeien. Ik maak klaar van dag tot dag wat er in het boek staat en dan zie ik wel of het resultaat oplevert.

19/6 93 kg. WE ZIJN WEER THUIS. In de 14 dagen Frankrijk is mijn gewicht redelijk gelijk gebleven.

Gisteravond zijn we weer thuis gekomen uit Frankrijk. Maandag uit de Vendee vertrokken en in Yport aan de Normandische kust op een leuke camping gestaan waar je zo vanuit je luie stoel over de zee kunt uitkijken. Heerlijk. Maar toen dinsdagmorgen het ook in Yport regende besloten we naar huis te gaan. En daar zijn we dan weer. Ook hier een donkere lucht en het rommelt zelfs al. Dat wordt onweer denk ik met ook weer regen.
Hier thuis lag het nieuwe boek Het beste dieet van de Wereld. De eerste schok was al dat ik havermout "moet" eten. Dat heb ik niet eens in huis! Het idee alleen al maakt me misselijk. Ik zal het allemaal eens goed op me laten inwerken, want ik wil wel mijn best doen. Ik zal de komende weken schrijven over hoe dit dieet me gaat bevallen.
Nu eerst een boodschappenlijstje maken. Dan heb ik alles maar in huis en kan de strijd beginnen. Want lijnen blijft een strijd toch? Voor mij allereerst het afkicken van de wijntjes. Dat gaat lukken.

June 19, 2013 om 14:03
Hallo Géke,
Ook weer thuis dus. En Frankrijk heeft je niet te veel pondjes gekost. Goed gedaan. En ik zie dat je met een nieuw dieet begonnen bent. Ik ben wel heel benieuwd hoe dit bevalt. Ik geloof toch nog steeds in het eiwitdieet, maar misschien moet ik ook wel omdenken.
Hier ging het de laatste tijd met ups en downs mede veroorzaakt door de ziekte van mijn man en de enorme drukte op school. Met mijn man gaat het nu eindelijk echt de goede kant op. Tot overmaat van ramp had hij ook nog een ziekenhuisbacterie opgelopen. Dit was waarschijnlijk de reden dat hij helemaal niet opknapte. Het lijkt erop dat de bacterie nu weg is, maar het is nog wel afwachten. De drukte op school zal nog wel even blijven tot aan de vakantie.
Ik ben net een paar dagen geleden weer begonnen en wil heel graag nog een paar kilo's kwijt voor we op vakantie gaan. Ik ben nu goed gemotiveerd. Of: tussen de oren zit het goed zo als jij altijd schrijft.
Fijne avond,
Lotti
June 19, 2013 om 16:33
Lekker havermout! Bij de WW mocht dat ook.Mijn man eet dat nu iedere ochtend! Moest je de havermout koekjes zelf maken of kun je die kopen?
Vandaag erg warm hier.We zijn naar een dorpje buiten Bazel geweest.Heerlijk onder hele oude beukenbomen in de schaduw gegeten.Gezondigd,want het is vandaag mijn verjaardag! 67! Oud klinkt dat!
Succes mer je nieuwe dagmenu's!
:groetjes: Lia
June 19, 2013 om 17:39
Hehe eindelijk een slim dieet. Heel makkelijk met de index hoor. Banaan hoog, niet eten, bonen ook, rijst lage index mag altijd (liefst zilvervlies of iets), heel bruin brood mag dus ook.
Zo simpel, maak het je eigen en je kan eindelijk normaal eten!!
June 19, 2013 om 17:59
Bedankt voor je felicitatie!Ja ook taart op en ijs,maar ook vis en maar 1 klein stukje brood!Ik zie morgen wel wat de weegschaal zegt!
We gaan 29 juni weer naar huis.Mijn man moet 1 juli geopereerd worden aan zijn oor.Dat is nu de derde keer en viel eigenlijk tegen dat het weer moest.De andere kant moet ook,maar dat weten we nog niet wanneer.
Gelukkig konden we nog 3 weken naar Duitsland,want de eerste weken na de operatie komt er niets van.Dan gaan we vanaf 18 aug. weer en gaat mijn dochter een weekje mee en gaat ze terug met de trein.
:goodnight: Lia
June 20, 2013 om 04:24
Bedankt voor het recept!Ik ga het met verse bessen proberen.Vlokken zijn vaak fijner dan havermout.Je hebt ook van die geplette havermout,die vaak in de muesli zitten. Van Quaker Oats pak zijn ook fijne.
Maar 2 ons erbij na gisteren!Dat viel mee.Neem je nu ook de pillen van XXL-S Medical nog? Thuis wachten de Acaibes pillen op mij.
Gezellige dag met de kleinkinderen!
:groetjes: Lia
June 21, 2013 om 06:02
We gaan naar het zuiden van Frankrijk, naar deze camping: http://www.roan.nl/camping/frankrijk/languedoc-roussillon/camping-les-sablons?gclid=CN_2tcLx9LcCFSXHtAodYkgAVg
We zijn er twee jaar geleden ook geweest. Een grote camping, groot zwembad en vanaf de campjng loop je zo het strand op. De kinderen vonden het er geweldig (er is ook een disco), zij wilden er graag nog een keer naar toe en aangezien de oudste twee al 17 zijn, is het wellicht de laatste keer dat we als compleet gezin op vakantie gaan. Reken maar dat ik er van ga genieten (deed ik anders ook hoor)!
June 23, 2013 om 07:02
:jarig: met je kleindochter!
Je gaat prima ! Moeilijk altijd met al die afwisselende bezigheden.Bezoek,uitgaan en verjaardagen.Iedere keer wel iets.Net als bij mij!
Toch wel leuke recepten uit je boek.Vanavond ga ik de havermout koekjes bakken met verse bosbessen.Je hoort het wel!
Gisteren nog warm hier,maar nu bewolkt en frisser,maar wel droog. Zag in Nederland regen.
Gezellige dag met hoop ik mooi weer!
:groetjes: Lia
June 24, 2013 om 17:17
Halo Geke,
Ik heb de haverkoekjes met verse bosbessen gemaakt.Langer laten bakken en later zelfs nog even in de koekenpan,want ze waren nog vochtig.Ik vond het wel gaan,maar mijn man zei: ik heb liever een stroopwafel!
Bijna de hele dag regen hier vandaag.
Nog meer leuke recepten ?
:groetjes: Lia
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan