Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Wednesday, June 26, 2013

Joepvanderwal woog op het moment van schrijven 122.20 kg (bmi: 39.45).

Vandaag heb is het streefgewicht gehaald! Inmiddels 8 kilo er af!
Volgende stap is een lastige. Nog twee kilootjes voor de vakantie aanbreekt! 115 kilo op 1 augustus!
Het eetpatroon begint te wennen. 's Morgens rustig aan met water, thee en een flink glas tomatensap. Daarna nog een bak zwarte koffie. Tijdens de lunch een paar bruine boterhammen met (gewone) kaas. Wanneer ik op kantoor werk nam ik altijd 4 boterhammen mee. Tegenwoordig bewaar ik er twee voor later in de middag.
Wanneer ik afspraken buiten de deur heb ontkom ik er niet aan om ergens te lunchen. Dat is dan altijd een gewoon broodje, pistoletje of club sandwich. Nooit frituur in ieder geval. Hoewel de koekjes bij ons op kantoor voor het grijpen liggen blijf ik daar altijd braaf van af. Kost dan ook geen moeite want ik ben eerder een hartige eter dan een zoete. Taart sla ik altijd af!
Nee, de valkuilen komen bij mij 's avonds. Het is een gewoonte om veel tijdens het avond eten tot me te nemen. Om daar verandering in te krijgen kost veel energie. Natuurlijk weet ik wel hoe het moet en ken ik de tips van kleiner bord etc. Maar ja, het is dan zo lekker.
Dan 's avonds begint de maag te jeuken. Voor mij geldt één belangrijke stelregel: NIET AAN TOEGEVEN! Ook niet ene klein beetje of één toastje of zo iets. En al helemaal geen alcohol! Want daar moet iets te knabbelen bij. Van maandag tot en met donderdag lukt me dat heel goed. In het weekend gun ik mezelf het een en ander. meestal één avond een biertje en een lekker koud glaasje Jagermeister daarbij. De andere twee avonden gaat er samen een fles wijn leeg. Daarbij horen natuurlijk toastjes met Gorgonzola. Niet te veel maar toch................

Elke dag probeer ik een uur(tje) stevig te wandelen! Ik moet zeggen dat werkt verslavend. Stiekem denk ik aan de vierdaagse van Nijmegen (ooit!).

En nu maar hopen dat het goed blijft gaan. Helemaal vertrouwen doe ik mezelf nog niet!

Onbekend
June 26, 2013 om 04:46
Hey Joep,
Doe je goed joh....super al 8 kilo eraf. :applaus: Net als jij ben ik ook meer een hartige eter dan een zoetekauw. Ik heb niet echt veel moeite om niks te nemen 's avonds. En als ik wel trek heb dan iets van een hartige snack a jack. Ik hoop dit weekend ook te kunnen zeggen dat er 8 kilo af is.
Duim je voor me?
De Nijmeegse? Ik moet er niet aan denken...heb vroeger op wandelclub gezeten en heel erg vaak avondvierdaagse gelopen. Uurtje met de hond is genoeg voor me :-)
Waarom zou je jezelf niet vertrouwen? Je bent toch ook al zo ver dat je zoveel kilo achteruit bent? Uiteindelijk is het natuurlijk toch zo dat je jezelf moet leren om jezelf in bedwag te houden en te kunnen zorgen dat je niet zomaar dingen in je mond stopt. Heb ik soms ook moeite mee hoor...zit ik op verjaardag dan smaken die kaaspepsels toch wel ernstig lekker :haha: en dan moet ik echt bij mezelf gaan nadenken....doe ik dit of niet. En soms geef ik er aan toe en andere keren kan ik er vanaf blijven.
Maar doordat ik weet dat ik er soms ook vanaf kan blijven groeit toch mijn zelfvertrouwen wel beetje. Gewoon proberen Joep. En een keer de fout in gaan is niet echt heel erg....jammer maar je leert er ook weer van.

=gazodoor= Groetjes
June 27, 2013 om 14:35
Hoi Astrid,

Dank voor je pep-talk! Zo helpen we elkaar op onze eigen manier.
Ik ben er achter gekomen wat het grote verschil is tussen het lijnen van voorheen en van nu!
Ja, ik weet dat ik erg op de psychologische tour ben maar zo zit ik nu eenmaal in elkaar!

Voorheen deed ik bijna alles om een ander te pleasen! Ook het afvallen! Altijd maar bezig met wat een ander er van zou vinden. Nu doe ik het voor me zelf! En dat scheelt een borrel (nou ja, kilo of wat!)

Ben benieuwd naar jouw resultaat!
Zou het ons echt gaan lukken?

greetz!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan