Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, July 12, 2013

Bengelapen woog op het moment van schrijven 75.00 kg (bmi: 28.23).

Na een hele lange tijd ben ik hier nog eens komen kijken en dat doet veel plezier om zwart op wit te zien staan dat ik nu toch eindelijk echt gewicht verloren ben en dan nog wel 7,5 kg.
Ik wilde zo'n 3 jaar geleden dolgraag afvallen tot 70kg en nu zit ik op 75.
Ik heb een hele tijd geprobeerd om met beperkte moeite en met gezond eten gewicht te verliezen maar het lukte niet. Mijn grote probleem was colaverslaving maar dat daar eigenlijk compleet d eoplossing lag (nu ja, tot hier toe toch vooral) had ik nooit gedacht.
Tot ik einde maart dit jaar werd opgenomen in het ziekenhuis met nierstenen en men mij vertelde dat cola hier een grote boosdoener voor is omwille van een E-nr, E338. Ik heb op slag geen druppel cola meer gedronken en aangezien ik last had van mijn maag en de ziekenhuiskoffie me echt nog zieker maakte, ben ik daar dan thee beginnen drinken, 1 tot 1,5 liter per dag werd dat. Als ik eens zin het in frisdrank neem ik een canada dry, maar ietsje meer dan de helft suiker van cola of een glas botermelk met druivesuiker (ook maar half zoveel suiker als in cola).
Toen ik dan merkte dat ik dankzij dat andere dingen drinken toch echt wel veel afviel, ben ik stevia gaan proberen, eerst voor in d ekarnemelk en dan voor op de aardbeien en eens in een cake de helft suiker vervangen.
Die stevia daar ga ik nog meer mee proberen te werken want suiker is dus blijkbaar een grotere boosdoener dan vet voor mij in elk geval want ik eet nog gewoon hetzelfde avondeten als vroeger, sowieso al heel veel groenten maar dus ook wel vlees en jus.

Wat ik verder af en toe ook wel probeer is iets waar ik denk ik hier al es over schreef, nl alleen savonds eten, ik weet wel dat iedereen ons altijd om de oren slaagt met hoe belangrijk ontbijt wel niet is en ook dat je 3keer moet eten maar volgens mij kan dat niet het enig zaligmakende zijn, 3keer eten per dag is geen natuurwet maar iets wat tamelijk recent is ingevoerd als gewoonte dus ik probeer daar wat vanaf te geraken omdat ik ooit al een 10kg verloor op 6maand tijd dus lekker rustig aan en die kilo's kwamen er niet vlug terug bij. Na een tijd wle omdat ik terug vreselijk ben beginnen snoepen na een jaar of 2.
Het lukt me niet zo goed om dit veel te doen want heb nu een vriend die echt wel zijn 3 maaltijden per dag nodig heeft dus ik krijg dan vaak honger/zin van hem te zien eten.

Dat was het voor vandaag, ga hier nu toch af en toe es terug komen kijken voor wat receptjes ook en omdat die dalende curve zo leuk is om te zien.

October 15, 2013 om 06:15
Na de vakantie van 13/09 tot 30/09 was ik zo'n 3kg bijgekomen.
Op de Azoren worden we goed gevoederd :p, alles wordt in boter klaargemaakt en er zijn dessertjes. Ook ontbijt ik daar uitgebreid en eet ik smiddags regelamtig eens een vette snelle hap. Daarna nog een week aan zee geweest waar ik ook 3 maaltijden per dag eet en ik merk toch al gauw dat dat direct een pak scheelt in gewicht. elke keer na een dag of 5 aan zee ben ik een kg bijgekomen, na 2à3 dagen thuis geen ontbijt is die kg er dan weer af om er af te blijven ook tot we weer naar zee gaan. Als ik smiddag ook niet eet dan gaat het nog vlugger, hoe veel ik savond dan ook eet, dessert inbegrepen.
Beneiuwd, lees er in mijn andere berichtjes meer over.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan