Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, August 29, 2013

Stoffelman woog op het moment van schrijven 93.10 kg (bmi: 27.80).

Ik zit in de problemen. Dit is mijn tweede week terug aan het werk, terug in de bakkerij. Het is hier chaos. Ik eet er maar op los. Ik durf niet meer op de weegschaal te staan. Gelukkig heb ik nog steeds de moed om te lopen.
Het eten heb ik niet meer onder controle.
Help !

August 29, 2013 om 11:33
Dat moet een marteling zijn om al dat lekkers bij de bakker te weerstaan.
Weten je collega's dat je aan het lijnen bent? Krijg je daar steun van? Of sta je er alleen voor?
Mijn situatie is niet te vergelijken met jou maar mij help het om te weten hoeveel calorieen er echt in iets zit. Niet makkelijk bij de bakker of iets dat je zelf thuis maakt, maar ik heb wel eens een berekening gemaakt van enkele van mijn favoriete dessertjes en viel wel een beetje achterover van wat een caloriebommen dat soms zijn. Het schrikt me wel een beetje af om dat in mijn mond te stoppen. Hoewel ik vele jaren, bij vorige afvalpogingen, een grote hekel had aan alles afwegen, ben ik dat bij mijn nieuwe poging toch begonnen om wat meer controle te krijgen op de calorieen. Voornamelijk de ongezonde dingen probeer ik in het oog te houden, dat ik daar niet mee ga overdrijven. Ik heb enkele van mijn favoriete zelfgemaaktedessertjes toegevoegd aan het dieetdagboek als een"combinatie", dan heb ik onmiddellijk een idee hoeveel calorieen het bevat. En zo'n caloriebommetje mag wel eens per week, maar niet elke dag en ik probeer dat bommentje ook niet teveel schade te laten aanrichten. Met zoiets van 500 a 600 colorieen probeer ik me tevreden te stellen.

Gelukkig lukt het toch nog om dat bewegen in stand te houden. Misschien als je weet hoe lang je moet gaan lopen voor zo'n lekker boterkoek, lukt het beter om daar geen hap van te pakken.
:vivi:
August 29, 2013 om 12:05
Ik heb geen enkel besef wat ik precies binnen speel. Ik eet dan ook de hele dag door bij wijze van spreken. Mijn vrouw weet van mijn lijnen, ze laat me vooral doen. Ik moet het in eerste instantie zelf doen, maar momenteel sta ik er teveel alleen voor. Deze week is het vrij druk met het werk en ben ik ook veel alleen. De verleiding om iets te snoepen is dan nog groter.
Ik denk dat ik meer hulp nodig heb dan een buddie, heb ik zo de indruk. Iemand die mij dagelijks controleert en opvolgt. Eerder een coach dan een buddie, denk ik dan. Op het eerste zicht vind ik niet onmiddellijk hiervoor geschikt. Misschien dat er hier iemand rond surft die van aanpakken weet ... ?
August 30, 2013 om 11:29
Al eens met je huisarts gesproken? Misschien eens uitzoeken of een psychiater/therapeut gespecialiseerd met eetproblemen,kan helpen. Ik ben afgelopen maanden ook bezig geweest met dat idee, maar heb met wat zelfhulpboeken en werkboeken toch enige vooruitgang zelf kunnen maken en heb de klik kunnen maken, enkel weken terug, om bewuster bezig te zijn met wat ik in mijn mond steek en daar weer controle over neem. Als het weer mis zou beginnen lopen heb ik wel op het oog om deel te nemen aan een multidisciplinaire groepstherapie die in het UZ Leuven gegeven wordt of een of andere psychiater of therapeut te contacteren. Aan een dietiste heb ik niet veel denk ik, Ik ben vroeger al vaak genoeg langs geweest bij een dietist en arts gespecializeerd in overgewicht en bij ons in het gezin dieten we al ons leven lang, ik weet wel wat goed is en wat niet, het toepassen is en stuk moeilijker.
In het verleden heb ik ook veel gehad aan een zelfhulpgroep voor mensen met een maatje meer, maar die groep is spijtig genoeg 5 jaar terug gestopt.
En zoals je zegt uiteindelijk moet je het zelf doen, maar iemand uit je buurt waar je terecht kunt met je probleem, maakt het wel een stuk makkelijker.
:vivi:
August 30, 2013 om 11:44
Ooh wat balen. Maak anders een lijstje met wat je wil/gaat eten die dag. Zeg tegen mensen in de bakkerij dat je er mee bezig bent en vraag of ze je op de vingers willen tikken als je loopt te snoepen en afwijkt van je lijst. Hang de lijst desnoods neer op een plek waar je vaak komt op het werk. Want je kan het wel, even de schouders er onder en hulp vragen anders. Succes!!
August 30, 2013 om 11:46
O ik lees dat je veel alleen bent dat is wel minder maar misschien kan je een liijstje wel helpen als je de goed in het zicht hangt met desnoods de termen er bij van IK KAN HET !!
August 30, 2013 om 13:28
Vanmorgen eens goed nagedacht over hetgeen Vivi zei over de kcal-en en vandaag ging het heel goed. Ik was nochtans vanmorgen alleen in de bakkerij en vanmiddag heb ik succesvol een looptraining afgewerkt. Hopelijk ben ik nu terug op de goede manier vertrokken.
Wat therapie betreft, ik zal er eens over nadenken. Jullie (Vivi en Verise) steun doet al deugd. Goed dat ik hier niet alleen ben. Bedankt dames !
August 31, 2013 om 06:36
Zelf ooit eens acupunctuur gedaan.
Voornaamste is een doel hebben waarom je wilt afvallen. Als er een uitzicht is waarom je aan een ander eetpatroon werkt is het al een stukje makkelijker.
Het moet tenslotte geen obsessie woorden maar een verandering.
Begin met kleine stapjes
Niemand kon gelijk lopen.
bv stop met suiker. Als dat lukt stop je met koffie enz
Teveel in 1x veranderen werk niet op langere termijn.
September 6, 2013 om 17:26
En de week goed doorgekomen?
September 7, 2013 om 05:23
Beste Vivi,
Ja en neen.
Deze week zal ik 3 looptrainingen en 1 forse wandeling afgewerkt hebben, dus op dat gebied zit nog altijd goed. Maar op het vlak van eten is het niet goed. Eigenlijk eet ik er maar op los.
Het ontbreekt mij echter aan moed om er terug tegen te vechten, om terug op een gezonde en verantwoorde manier te eten.
September 8, 2013 om 16:06
Hi Christof,
Goed dat je dat sporten niet opgeeft.
Verschillende tips die je tegenkomt om eetbuien te vermijden kun je niet toepassen als je dat hebt als je aan het werken bent. Misschien moet je het volgende eens proberen:
- Beloof jezelf een half uur niet te eten als je de drang voelt om iets in je mond te steken
- Schrijf vijf redenen op waarom je niet hoeft te eten
- Schrijf op waarom je wilt eten
Makkelijk is het niet. Dat weet ik ook. Het het zal waarschijnlijk ook moeten gebeuren door vallen en opstaan. Het heeft me ook jaren geduurd om die knop terug om te draaien. Ik probeer zelf nog steeds te verstaan waarom het mij nu plots wel weer is gelukt. Het zal wel een samenloop van dingen zijn waar ik de laatste maanden mee bezig was. Het gevoel dat mijn werk mij weer voor 200% opeiste en dat ik weer naar een burnout aan het afsteven was en enkele interessante boeken die ik heb gelezen over HSP (High Sensitive Persons) waar ik mezelf helemaal in herkende en dat me toch wat antwoorden heeft gegeven op vragen/problemen waar ik al haast heel mijn leven mee worstel.
Ik heb ook enkel (zelfhulp)boeken (Stress op het werk, HSP, binge eating) doorgenomen en dat heeft me waarschijnlijk geholpen om me uiteindelijk beter te voelen en om me weer energie te geven om gezondere keuzes te maken qua voeding en beweging.
Misschien heb je ook iets aan de volgende link http://www.psychologiezelfhulp.nl/index.html.
Het is dus ook niet van de ene op de andere dag gegaan en ben er maanden mee bezig geweest met opzoeken en lezen. Ik ben er eigenlijk nog steeds mee bezig.
Nieuwe week, nieuwe kansen! Geef de moed niet op!
:vivi:

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan