Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, September 8, 2013

Maaikie79 woog op het moment van schrijven 85.10 kg (bmi: 29.10).

Ik denk dat ik de ultieme afvalmanier voor mezelf gevonden heb.. stress. Weer gewicht kwijt, omdat ik het gewoon niet voor elkaar krijg om te eten. Ik eet wel iets, en zorg dat ik wat vitamines binnen krijg, maar dat gewicht vliegt eraf. Vreemd genoeg brand ik nu wel mijn vetreserves op, en niet -ondanks het veel te snelle afvallen- mijn spiermassa. Volgens mijn analyse weegschaal zit ik rond de 27% vet, en tegen de 40% spieren, dus daar mag ik nog steeds neit over klagen. Dinsdag komt een vriend van mij een paar dagen logeren, puur om er voor me te kunnen zijn. Ben ik erg blij mee, want ik loop in mijn eentje tegen de muren op, en ik zit nog in de ontkenningsfase wat betreft dat mijn man en ik niet samen verder kunnen. Het ene moment jankbuien, het volgende moment helemaal stil en voel ik niets. Ach, ik hoop gewoon dat ik het gewicht er in de toekomst af kan houden...

September 9, 2013, gewijzigd door JaneDoe op September 9, 2013 om 03:18
Dat is niet niks wat ik nu even lees. Van stress kun je inderdaad afvallen maar pas wel op hoor want anders heb je straks geen energie meer om er bovenop te komen. Het is een moeilijke tijd vooral nu het dus uitzichtloos is tussen jullie, als ik het goed begrijp.

Fijn dat je vriend komt om je te steunen. Ik hoop dat het beter met je gaat als de tijd vordert.....

Groetjes Jane

ps. 27% vet? Ik wou dat ik dat heb, blijf maar hangen op 32% :(
September 9, 2013 om 06:32
Ja, daar ben ik op zich ook niet ontevreden over! Het is wel zo dat het schommelt, de weegschaal geeft niet elke dag hetzelfde aan, maar meestal zit ik tussen de 26% en 30%, 27-28% is het gemiddelde. Mijn spiermassa schommelt zo ook (of eerder, het getal wat de weegschaal aangeeft), meestal rond de 38% met uitschieters tussen de 35 en 42.. maar meestal staat er iets met 38 of 39, dus ik klaag wel, maar niet daar over!
het is inderdaad een slopende tijd, gelukkig heb ik vrienden om mij heen (die er net zo min bij kunnen met hun verstand als ik), en ik moet nu van mezelf echt bijhouden hoe en wat, zodat ik niet ineens aan ga komen als ik weer emotioneel tot mijn positieven gekomen ben. Morgen in ieder geval naar de huisarts, wellicht dat die mij behalve aan een verwijsbrief voor een psych ook nog even wat andere nuttige tips kan geven!
September 9, 2013 om 06:50
Als ik het zo lees dan snap je niet waarom je man niet verder met je wil. Ooit heb ik een jaar lang liefdesverdriet gehad dus ik kan me een heel klein beetje indenken hoe je je voelt. Maar getrouwd zijn en dan uit elkaar gaan is toch wel iets heel anders. Ik heb niets met psychologen, geloof niet echt dat ze iets kunnen doen met op je inpraten. Maar ik heb er ook nog nooit eentje nodig gehad.
Ik hoop dat jij er een goed gevoel bij hebt en dat hij of zij je echt goed kan helpen om door deze rottijd heen te komen.......
Hopelijk wil je er hier een klein beetje over vertellen, ben wel benieuwd hoe het verder met je gaat.
Veel succes en geef niet op!
September 9, 2013 om 07:16
Wat klote dat het zo moest gaan, en afvallen door stress is natuurlijk geen fijne manier (ik ga juist eten met stress). Ik hoop dat je vrienden je tot steun kunnen zijn. Ik wens je in ieder geval veel sterkte om hierdoor heen te komen!!

:sparkley:
September 9, 2013 om 07:54
Inderdaad echt K*T omdat ik de indruk krijg dat het voor jou als donderslag bij heldere hemel komt. Gebruik die kilo's eraf om weer te gaan stralen en er super uit te zien zodat hij denkt "heb ik dat opgegeven" terwijl jij een pad bewandelt waar je alleen maar sterker uitkomt en weer iemand tegen zult komen die nog beter bij je past ;) Mannen..... wat kunnen ze soms toch stom zijn vooral wat betreft communiceren ;) Kop op meis... Je bent sterker dan je misschien nu denkt :)
Onbekend
September 9, 2013 om 14:14
Hou M,

Dank voor je reactie. Interesse in de site is tot n dieptepunt gedaald. Reden, ik sport veel en weinig tijd om valtaf op te zoeken. Begrip dat je me niet meer volgt en dank dat je het laat weten. Wens je succes toe met de eeuwige strijd tegen de overbodige kilo's. Het ga je goed en bye bye.
September 9, 2013 om 15:35
@jane, na een aantal gesprekken ben ik nu wel enigszins op de hoogte van de problemen waar hij mee zat (en zit).. Wat ik vooral niet begrijp is waarom hij het zo opgeeft, zonder ons samen de gelegenheid te geven de problemen gewoon op te lossen en samen verder te gaan. Het was inderdaad een donderslag bij heldere hemel en na zoveel jaar samen en houden van zal het mij de nodige moeite kosten ermee om te gaan. Maar goed, als het zo moet.. dan probeer ik elk lichtpuntje te herkennen.. en in dit geval helpt de weegschaal mij daarbij. En ik ben ongetwijfeld sterker dan ik denk.. maar ik wil eigenlijk op dit moment helemaal niet sterk zijn, maar gewoon lekker in een hoekje kruipen en instorten! En 4 maanden niet eten.. Nu ja, dat is overdreven natuurlijk maar je snapt wat ik bedoel!
Onbekend
September 10, 2013 om 03:43
Jeetje wat een heftige tijd, fijn dat je vrienden om je heen hebt die je kunnen helpen in deze tijd. Denk goed om jezelf! Stress kan nog veel meer invloed hebben dan op je eetpatroon. Dus houd je eigen welzijn voor ogen. Lucht je hart wanneer dat nodig is en onthoud dat je mega sterk bent en dit aan kan!!
September 10, 2013, gewijzigd door Maaikie79 op September 10, 2013 om 04:33
Dank je, en ja dat heb ik in de gaten! Ben er vandaag ook voor naar mijn huisarts geweest, en heb een doorverwijzing naar een psycholoog en medicatie gekregen. Medicatie om even wat rust te forceren, want ik slaap megaslecht en de paniekaanvallen (en overige emotionele aanvallen) zijn helaas niet van de lucht.. Ik ga er komen, maar ik weet alleen nog niet hoe...
September 10, 2013 om 06:06
Ohhh lievie....ik krijg er tranen van in me ogen.....ik maak nu hetzelfde mee. Zoveel pijn....echt ik wist niet dat je door iemand die het dichtsbij staat je zoveel pijn kan geven. Wat is dat toch met die mannen. Mijn vriend ook van de één op andere dag het opgeven en niet willen investeren in de relatie. Je kan er toch met je hoofd niet bij :( Sorry word er pissig en verdrietig van. Als je lekker wilt kletssen meis laat maar weten...het voelt gewoon K*T !!!
Dikke knuffel :)

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan