Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, September 8, 2013

Marib woog op het moment van schrijven 118.40 kg (bmi: 36.54).

Goedemorgen meiden,
En daar was ik weer eens. Nu helaas niet voor FFL, want dat is op dit moment niet geschikt voor mij. In mei bleek dat ik een te hoog bloedsuikergehalte had. Ik was naar de dokter gegaan omdat ik zo moe was, en ik vond dat niet kunnen, na een vakantie van tweeëneenhalve week op Sint Maarten, en dan nog twee weken thuis. Nou, dat klopte dus. Diabetes type 2. Niet heel vreselijk, ik hoef nog niet aan de medicijnen en al helemaal niet te spuiten, maar afvallen moest wel. In de vakantie ben ik zo'n vier kilo kwijt geraakt, en ondanks dat was na de vakantie mijn bloedsuiker weer omhoog. En twee weken later weer.
Dus ben ik bij de diëtiste geweest en wat blijkt? Fruit is helemaal niet zo goed voor mensen met diabetes! Te veel suiker! En in brood zit ook veel suiker. En is rijst. In ieder geval zetten de koolhydraten zich later om in suiker. Dus nu zit ik aan zo'n standaard dieet. 's Morgens yoghurt met cruesli (dat deed ik al), tussendoor een fruitje of een cracker. 1 boterham met rauwkost en iets magers. Tussendoortje fruit of cracker, avondeten met bij voorkeur aardappelen (leveren de minste suikers, volgens mijn diëtiste), beetje vlees of vis en veel groente. 's Avonds een glaasje optimel.
Nou ja, dat doe ik nu dus maar. Ik heb ook geen zin om te gaan spuiten. Toen ik mijn nieuwe knie kreeg, moest ik 6 weken lang elke avond mezelf een spuitje geven tegen bloedklonters. Ik kan even niet op het goede woord komen. En dat was al een verschrikking, terwijl het maar een keer per dag was, en een beperkte tijd. Stel je voor dat het vier keer per dag moet, en dan de rest van je leven! Dan maar dat dieet.............

Ik kan niet beloven dat ik veel hier zal zijn, behalve om mijn gewicht in te voeren. Het is best druk op school. Maar wie weet.

September 20, 2013 om 12:50
:hallo3: Marib,

Vervelend voor je dat je nu diabetes 2 hebt, maar dat moet wel een verdraaid goede motivatie voor je zijn om af te gaan vallen. Dat je niet hoeft te spuiten is natuurlijk fijn.

Ik zie gelukkig een dalend lijntje, dus blijkbaar gaat het goed :)
Bevalt het nieuwe dieet je trouwens wel?

En geef je nog steeds les op die school in K?

:groetjes2: Barkie
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan