Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, September 19, 2013

Brenda woog op het moment van schrijven 84.50 kg (bmi: 32.20).

Hhello,

Vanochtend toch even stiekem op de weegschaal, dat was een aangename verrassing,maar ik houd t nog lekker geheim :D De beste motivatie bij afvallen vind ik trouwens de kick dit het geeft dat de weegschaal minder aangeeft, dus dit is voor mij een enorme motivatie boost!

Ik heb nog meer na zitten nadenken over waarom ik toch weer aan ben gekomen.

Ik heb "het geheim van slanke mensen" gelezen en zat daarna helemaal in the flow. Er kwam toch een moment dat ik niet meer zielig een toastje wilde,maar net zoveel totdat ik knapte. En zo eigenlijk met alles dat ik at: vooral heel veel! daar ehb ik altijd last van: dat ik vol wil zitten.Ik haat honger, als ik ook maar iets voel van " trek" of "honger' dan eet ik. Ik moet echt leren matigen en blijven matigen. Ik ben denk ik wel erg fanatiek geweest met mn 6 a 7 dagen per week 1 a 1,5 uur wandelen. Dat is gewoon echt veel en niet vol te houden, stop je daar dan mee, tja dan gaat t mis. Dus probeer ik nu 2 a 3 dagen per week iets aan beweging te doen, dat is ook vol te houden.

Ik geloof dat ik wel door mijn dip van gister heen ben. Het moet gewoon lukken, want er zijn 2 alternatieven: altijd 10 kilo te zwaar zijn en dat accepteren of altijd 10 kilo te zwaar zijn en daarvan balen. Ik weet nu al dat het 1e niet lukt, ik ben niet tevreden met mezelf zo en dat gaat ook nooit gebeuren (behalve dan als ik 80 ben ofzo, dan zou dit een prachtig gewicht zijn :P)

Het gaat me echt lukken!

Groetjes Brenda

Onbekend
September 19, 2013, gewijzigd door Brenda op September 22, 2013 om 12:51
Ik denk dat iedereen wel door dipjes heen gaat, zo ik ook.
Je zult dan wellicht wat meer eten dan normaal maar als het daarna weer goed oppakt is dat eigenlijk helemaal niet verkeerd, je moet jezelf namelijk niet teveel verbieden dat hou je namelijk niet vol.
Waar komt die drang vandaan? Dat altijd vol willen zitten..misschien moet je eens op zoek naar de oorzaak en bij het begin beginnen, zo los je problemen op.
Laat de dingen eens zijn zoals ze zijn, niet teveel stressen probeer te ontspannen en zoek iets actiefs om te doen als je zin krijgt in bijvoorbeeld zoet of zoals je zelf zegt je denkt dat je je gaat overeten, gewoon max. 4 toastjes eten en dan iets gaan doen, ondernemen dus.
Groetjes!

bedankt voor je tips! ik denk niet dat er echt een psychologische reden is dat ik zoveel eet, het is wel een beetje een verslaving.
Onbekend
September 20, 2013, gewijzigd door Brenda op September 22, 2013 om 12:53
Wat treffend mooi dagboekbericht.

Wat je zegt op zoek naar de oorzaak en dat aanpakken, daar raak je de kern!

En dat geheim van slanke mensen, heb daar ook regelmatig mijn gedachten over heen laten gaan. Volgens mij zijn keuzes maken zonder je slachtoffer te voelen en kijken naar wat wel kan de sleutelwoorden.

Succes en alvast een fijn weekend gewenst!

ja dat keuzes maken zonder mij slachtoffer te voelen, daar heb ik moeite mee. dan komt de peuter in mij los:" ik wil t!!!" dankjewel en jij ook succes!
Onbekend
September 20, 2013, gewijzigd door Brenda op September 22, 2013 om 12:55
Jij komt er wel, ben ik zeker van. Je moet jou manier van afvallen vinden. Zelf ga ik door dezelfde gedachtenstroom als jij. Voor mij is elke dag bewegen niet haarbaar, dus doe ik het wanneer ik kan. Is dat 3 xper week super, is het nog meer , nog beter.

Verder doe ik ook geen 1200 kcal meer. Ik heb gewoon nog steeds honger. Dus voor minder dan 1500 ga ik niet meer.

Je maakt me wel benieuwd naar je nieuwe gewicht... Haha, ik wacht wel!

Fijn weekend meid!

1200 kcal red ik ook niet,dan heb ik alleen maar honger net als jij. daar is niets aan! jij komt er ook wel met je lekker bewegen en wat minder eten.x Bren
September 21, 2013, gewijzigd door Brenda op September 22, 2013 om 13:01
hoihoii,
2 a 3 x per week bewegen/sporten is mooi hoor, het moet idd wel in je levenspatroon passen...dan blijft het gezellig en is het veel beter vol te houden! Jezelf een beetje blijven teasen is helemaal niet erg, maar je moet jezelf niet over the top prikkelen. Ga ook niet te laag zitten qua calorieeen, idd rond de 1500 zitten, dan hoef je echt geen honger te lijden.
je maakt me wel nieuwschierig wat je gewicht betreft hahaha, ik hou je in de gaten:-)
succes meid!!

ik heb het echt weleens overdreven met bewegen:7x pw wandelen.werkte prima,maar is op lange termijn niet vol te houden.dus nu weer aan de slag met 2 a 3 pw wat sporten: steppen, hardlopen of fietsen.ook met afwisselen. ik kijk graag bij jou af!
September 22, 2013, gewijzigd door Brenda op September 22, 2013 om 13:16
Hi,

Bij mij gaat hij nog heel goed!. Gewicht gaat niet zo snel al gehoopt, maarjah het gaat weer naar beneden. Je hebt een treffend stukje geschreven waar ik het helemaal mee eens ben. Elk pondje komt bij iedereen door het mondje en wij zwaardere mensen hebben gewoon foute leef gewoontes, geen remming. Helaas blijft het en gevecht voor het leven.. :(

Groetjes,
Marieke

elke daling is er 1! het blijft moeilijk, zoals jij zegt.succes!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan