Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, November 2, 2013

Jules65 woog op het moment van schrijven 69.30 kg (bmi: 24.55).

Lieve allemaal,

Afgelopen maandag bij de neuroloog geweest.
Ik dacht dat de medicijnen (Fampyra) welke ik nog steeds mocht gebruiken na het medisch onderzoek (MO) niet meer zo goed werkten. Het lopen ging weer moeilijker en ik ben erg moe.
Ik heb dit aan de neuroloog gevraagd. Hij zei dat het niet de medicijnen zijn die minder goed werken maar dat ík slechter ben geworden. Zonder medicijnen zou ik ook slechter geworden zijn alleen dan zou ik slechter zijn dan nu want deze medicijnen zorgen er voor dat ik toch een stukje beter loop dan zonder... Dus eigenlijk wil ik dit wel graag blijven gebruiken.

Nu is er door de ziektekosten verzekeraars besloten dat dit middel niet vergoed gaat worden. Dit betekent dat ik deze medicijnen nog tot april krijg en dan stopt het. Dan zal ik dus slechter kunnen lopen dan ik nu kan. Hopelijk kan ik dan nog wel een beetje lopen... en kom ik niet in een rolstoel.

Ook ben ik er in de vakantie achter gekomen dat ik niet meer kan zwemmen. In het water doet mijn linker been niets meer en helaas kun je met 1 been niet zwemmen. Ik dacht dat je in het water beter kon bewegen...
Ik heb dit ook aan de neuro gevraagd. Hij zei dat het water misschien te koud of te warm was. Dan zal het te koud geweest zijn want ik moest best even door komen. Hopelijk valt dit dus mee. Ik heb het niet meer geprobeerd in een warm zwembad, ik heb er geen behoefte aan. Geloof liever dat het wel mee valt.

Verder komt er een nieuw MO voor een medicijn dat er voor zal zorgen dat ik niet meer slechter wordt. Daar wil natuurlijk graag aan mee doen. Dit onderzoek is in een eerder stadium dan het MO waar ik aan mee heb gedaan.
- Dat was al om te kijken bij hoeveel patiënten dit een positief effect had voor de verzekering.
- Dit is om te kijken óf het een positief effect heeft.
Het is een dubbel blind onderzoek. Dat betekent dat er een kans van 1 op 3 is dat ik een placebo krijg.

Maar zo ver is het nog niet. Eerst is er de vraag of ik mee mag doen. Dan moet ik in de afgelopen 2 jaar aantoonbaar slechter geworden zijn. Dat ik slechter geworden ben is een feit maar of dit aantoonbaar is blijft de vraag. Ik hoor het eind oktober/ begin november...

Het is een technisch verhaal maar dit is waar ik op dit moment mee bezig ben. In mijn leven en in mijn hoofd.

Ik hou jullie op de hoogte.

Veel liefs, :hartdiamant:
Jules


November 2, 2013, gewijzigd door Jules65 op November 2, 2013 om 10:57
Sorry, ik hoor het niet nu maar later; eind november/ begin december...
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan