Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, January 7, 2014

Rodeport woog op het moment van schrijven 60.20 kg (bmi: 25.06).

2e dag geen suiker, geen alcohol. Vandaag niet gesport, maar uurtje gedanst. Goed gegeten, onder behoefte, met voldoende eiwit. Nu naar bed, want ik ben moe, en het is alweer laat. Nog 2 daagjes werken, en dan is het alweer weekend :-)

January 8, 2014 om 13:15
Dat was vannacht....
Redelijk geslapen, en best goede dag gehad, ondanks het teleurstellend hoge getal op de wegschaal, maar nu voel ik me onrustig en belust op eten en drinken :-( Ik zit NU nog wel onder mn kcal behoefte, maar of dat zo gaat blijven... :-(
January 8, 2014, gewijzigd door Streetspirit op January 8, 2014 om 14:33
Hoihoi :)

Ik heb het geluk dat mijn dochter 4 is en om 8 uur naar bed gaat. Ze is de laatste 2 uur van de dag soms best wel hyper en dan ben ik juist meestal niet zo fit meer. Mijn snaaimomentje kwam altijd nadat mijn dochter op bed lag. De laatste tijd ben ik maar huishouden gaan doen, alleen heb ik daar vanavond geen zin in (ik kreeg net een paar uur terug hoofdpijn :(). Vriendlief is nu nog steeds thuis vanwege zijn schouder dus die laat ik morgen mooi het huis opruimen :)

Ik wil hoef er maar een paar kilo af te hebben en ik wil eigenlijk alleen op dagen dat ik mij goed en sterk voel minder eten. Vandaag heb ik niet de motivatie om minder (of anders) te eten dus ik eet nu maar gewoon op gevoel (en dat zal waarschijnlijk op behoefte zijn, want ik eet gewoon als ik honger heb). Voor mij werkt het goed (als ik echt wil afvallen) om de hele dag alvast te plannen. Wat ook voor mij helpt is om zoveel mogelijk koolhydraatrijke producten te verminderen. Het nadeel is dan wel dat ik echt minder energie heb in de sportschool. Op een rustdag werkt dat daarom wel heel goed!

Morgen heb ik een rustdag en ik wil er morgen een afslankdag van maken :) Ik heb nog gehaktbrood over van het avond eten dus daar maak ik nog een simpele quinoa-groente-gerechtje bij voor de lunch. Als ontbijt heb ik nog wat groentesap over en ik maak daar wel een spiegelei (of 2) bij. Als tussendoortje heb ik nog pompoencake (of eigenlijk pompoenbrood), energierepen en natuurlijk fruit. Voor de avond zit ik te denken aan vakenshaas met gegrilde groenten of een stuk biefstuk met soep. Als tussendoortje in de avond kan ik als ik echt honger heb tijgergarnalen klaar maken, want die liggen nog in de vriezer. Dat moet lukken morgen!

zet m op he! :)
January 8, 2014 om 14:35
Hallo Barkie, tis meer geestelijk, heb zelfs geen lege maag. Heb nog tomaat, en komkommer, worteltjes. Van dipsaus hou ik niet eens...
Grote thee gezet, en even geklets met mn man. En de muziek afg ezet :-D
Ergste is weer voorbij. Maar zijn altijd gevaarlijke momenten :-/
January 9, 2014 om 13:32
He Barkie,
Vandaag ging prima, en heb net, meteen na mn werk, lekker gefitnessd en nu kom ik thuis, en zijn alle drie de jongens weg. Heerrrrrlijk!!!! Het huis voor mij alleen :-D
Oops, te vroeg gejubeld, ik hoor net de middelste, de dominantste! Boven rommelen. Die had wrsch geen zin om te antwoorden. Of was op zn kamer in slaap gevallen :-)
Nou ja, voel me in elk geval wel beter :-)
En hoe gaat t met jou en de goede voornemens?
Groetjes, Ann
January 9, 2014 om 15:44
Wij zijn idd lid van een fitnesscentrum, omdat ik daar judo, maar steeds blessures had. Wij hebben thuis ook een bankje, een squatrek, dumbells, hele zware schijven, want... Mijn eigen kiinderen zijn fitnessgeobsedeerd. Al dat materiaal staat helaas op de kamer van mijn middelste, en daar is het een klere-zooi. Daar word ik alleen maar chagrijnig van, als ik daar zou moeten trainen. Maar training, voeding is erg belangrijk voor 3/4 van de kids. Vanuit mn werk ben ik altijd erg bewust wat ik in huis haal, dus ik heb wel wat gewone koekjes, voor als ze thuis komen van school/werk/stage, maar verder is het toch vooralg gezond wat er in huis is. Al hebben ze hun chocoladeletter bijna allemaal wel opgegeten. :-)
January 11, 2014, gewijzigd door Rodeport op January 11, 2014 om 16:54
Helaas, 5 slaapkamers, want 4 jongens, en allemaal bezet... en we kijken reikhalzend uit tot er een paar (liefst 3) het huis uit gaan! N dan willen we de boel verbouwen en geschikt maken voor algemeen gebruik. Maar idd, 3/4 van de kids willen liefst alleen gezond eten
Mijn uitdaging... Het ging goed, tot donderdagavond, toen mn middelste zo lelijk en vervelend deed, dat ik er gewoon niet goed van werd. Toen ben ik helemaal los gegaan met foute dingen. Dom, dat je je zo laat tergen, en dan kiest voor de makkelijkste weg. Dus vrijdagochtend 'mn wonden' gelikt en weer opnieuw gestart. Tja.... Heb wel vanavond een BOBsleutelhanger verdiend :-)
January 12, 2014 om 16:34
Hi Barkie,
Haha, bedankt voor het niet oordelen, dat weet ik helaas zelf wel :-)
De reden dat er een middelste is, is dat het een samengesteld gezin is, 3 eigen produktie, en een extraatje bij mn huidige man :-) de leeftijd is 15-20-22 van de eigen krroost, en de fastfoodfan is 21 :-) Die eet overigens ook alles met plezier op wat ik hem voor zet hoor, maar als hij niet mee-eet om wat voor reden dan ook, dan kiest hij voor pizza, Mac, enz enz. Jammer, want zn ma heeft diabetes, net zoals de hele familie van haar kant, dus zou liever zien dat hij wat bewuster at.
De reden dat mn middelste me zo van slag kan krijgen, is omdat ie soms zo vreselijk lijkt op zn vader... :-( Vandaag was ie gelukkig best te pruimen ;-)
Groetjes,
Ann
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan