Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, January 12, 2014

Zauberhaft woog op het moment van schrijven 80.00 kg (bmi: 25.83).

http://www.pt-nijmegen.nl/listen_to_your_trainer_real_cardio.htm
zonde van je tijd!Door de standaard langdurige cardio training maakt het lichaam het hormoon cortisol aan, dat juist vetopslag bevordert. Cortisol is een hormoon die je lichaam kan aanmaken en deze wordt ook wel het 'stresshormoon' genoemd omdat het vrijkomt bij elke vorm van stress, zowel fysieke stress als psychologische stress.

Het lichaam ziet de langdurige cardio sessies als een soort fysieke vorm van stress en daardoor stijgt het cortisolniveau van je lichaam. Een verhoogd cortisolniveau versterkt je eetlust en hang naar suiker en voedingsmiddelen met een hoge glycemische waarde in combinatie met veel vet.

Deze voedingsmiddelen werken kalmerend, als een soort antidepressiva, en verhogen het serotonine- en endorfineniveau in de hersenen dat gedaald is als gevolg van een hoog cortisolniveau. Het stofwisselingsproces van je lichaam gaat steeds langzamer werken en hierdoor ontstaat ook het fenomeen skinny fat. Dit is een slank lichaam (maar zeker geen mooi en strak lichaam) met een te hoog vetpercentage
en vrijwel altijd zwakke spieren met een slechte lichaamshouding. Dit is mede het gevolg van deze langdurige cardio trainingen en een slecht voedingspatroon, bestaande uit te weinig gezonde en verantwoorde voeding.

Door deze traditionele aanpak van cardio training gaat de stofwisseling ook steeds langzamer!

De verbranding gaat dus steeds langzamer werken en zodra er meer gegeten wordt vliegen de pondjes er weer aan. Afvallen met dieet en cardio gaat sneller. Maar ook hier kleven nadelen aan. Ten eerste leert het lichaam van iemand die veel cardio doet heel snel zuiniger om te gaan met energie, wat betekent dat je steeds langer of intensiever bezig zult moeten zijn, om even veel vet kwijt te raken.

Zal een beginner met een uur intensieve cardio nog zo’n 600 calorieën verbranden, na een jaar zal dit nog maar 400 zijn! Bovendien doet cardio training niets voor de spiermassa en te veel cardio gaat zelfs ten koste van de spiermassa. Vier kilo extra spiermassa betekent dat iemand dagelijks 100 calorieën extra zal verbranden, zonder daar verder iets voor te hoeven doen. Dat komt neer op 5 kg puur vet per jaar.

wie zei ook weer dat je voor hetzelfde resultaat steeds verder moest lopen omdat je een betere conditie krijgt?
inderdaad o.a Michael Montignac.

:slanglijn:http://fixyourbloodsugar.com/?sid=bt0115


"How to Eat More Food ... Exercise Less ... Lose All Your Unwanted Weight -- and Keep the Weight Off Forever


"How to Eat More Food ... Exercise Less ... Lose All Your Unwanted Weight -- and Keep the Weight Off Forever
Wil je je eetdagboek ook eens laten beoordelen,
geef dat dan even door in mijn dagboek!


Club: De Zauberhaftmethode,
meer dan een dieet alleen!


moderators:
profiel: Henk (zauberhaft) ----116.5 kg - 80 kg =36.5 kg
4jaar gestabiliseerd! http://zauberhaft.valtaf.nl/

profiel: Ilse (zaubertrommler) 122.0 kg - 82.3 kg =39.7 kg
Nog 12.3 kg te gaan! http://zaubertrommler.valtaf.nl/

voor meer informatie:

http://zauberhaft.valtaf.nl/club/2022/front/de-zauberhaftmethode-meer-dan-een-dieet-alleen/
Met een klein aantal enthousiaste en vooral actieve leden willen we ons in gaan zetten in de zauberhaftmethode,meer dan een dieet allen:

Aanmeldingen welke voorzien zijn van jouw motivatie waarom je je bij onze club aan zou willen sluiten d.m.v. een reactie in mijn dagboek
aanmelden voor de club de zauberhaftmethode, meer dan een dieet alleen!

voor meer informatie:
webpage: De Zauberhaftmethode (links onder constructie)

In deze club proberen we elkaar te helpen met afvallen door de ouderwetse manier van afvallen te verlaten en een modernere en gezondere kijk op afvallen te verkrijgen.

Almost Everything You Know About Losing Weight is Wrong!
FACT: The Less Food You Eat, the More Weight You Gain!


But now, here comes Down and Dirty Truth #2: Whenever you go on a reduced-calorie or detox diet, the weight you lose is temporary. The moment you start eating again, you can't "maintain" the weight reduction. Instead, you gain back all the weight you lost -- and usually gain more weight than you lost.

Why?

Restricted food intake sends your body a very clear message that food is scarce. In response, your metabolism slows down in order to conserve energy and aid survival -- and your body automatically begins to store the calories you consume as FAT instead of turning them into energy. It builds up fat reserves in preparation for a perceived "starvation" period when food might not be available.

Therefore, eating less food may actually cause you to gain more weight. Yes, you read that right! The less you eat, the more weight you may gain!

Does that mean that the more food you eat, the more weight you lose?

Only if you eat the right kinds of food in the right combinations in the right frequency.


Succes met het maken van de juiste keuzes in 2014!
:doingit::doittogether::jippiehetwerkt:
:zauberhaft::samensterker:

uit mijn dagboek van gisteren!
Fact #2 Carbs, Fats and Proteins are ALL Important to Weight Loss


The trick is to consume the right amount of each of these macronutrients in the correct combination. Almost every popular weight loss program advocates the wrong combination of foods. These conventional diet plans ignore your body's natural mechanisms. Fortunately, Underground Health Reporter has uncovered an eating plan that works with your body instead of against it. This eating plan shows you how to combine complementary health-enhancing foods that activate your body's biochemistry to shed weight permanently. All this without having to eat less or eat foods you don't like. It includes all the foods you enjoy—from chocolate to steak! And you don't have to exercise for hours a day... you don't have to exercise at all if you don't want to.

De zauberhaftmethode is o.a. mede gebaseerd op het idee van Michel Montignac. In zijn boek >>>zij is slank, want zij eet!<<<omschrijft hij waarom duizenden dikke mensen door het volgen van calorie-arme dieeten uiteindelijk steeds dikker worden en toch >>sterven van de honger<<<!

Dit doet hij in het allereerste hoofdstuk:

De mythe van de calorieën!
De theorie van de calorieën, toegepast op de dieetleer, is ongetwijfeld de grootste wetenschappelijke vergissing van de 20e eeuw! Het is een valkuil, een bedriegerij, een oppervlakkige en gevaarlijke hypothese zonder wetenschappelijke fundering. (Michel Montgnac)

de martelgang van de eeuwige dieetvolger.


voor meer informatie:Club: De Zauberhaftmethode, meer dan een dieet alleen!
Michel Montignac stelt verder dat er, om slank te blijven, er een aantal opvoedkundige fases doorlopen dienen te worden.(bewustwording intreurige voedingsgewoonten, de manier waarop ons lichaam functioneert en de aard van het voedsel.

Zonder hier al te ver op in te gaan, wil ik de nadruk leggen op wat voor mij de belangrijkste drijfveer was om mij in afvallen te verdiepen, nl, de bewustwording van de manier waarop ons lichaam functioneert, en daarom moeten wij proberen om de werking van onze stofwisseling en onze spijsvertering te proberen te begrijpen! Jammer genoeg is mijn interesse pas NA het grote afvallen begonnen.
Het had bij mij mogelijk veel gezondheidsproblemen kunnen voorkomen, indien ik deze kennis en interesses wat eerder had gehad. Maar ja, had ik maar is.....lelijk!

En zo als altijd, hoe meer men weet, hoe meer men tot het besef komt dat we eigenlijk bijzonder weinig weten. Maar iedereen weet dat men met dieeten alleen er zeker niet komt. En is je lichaam door het dieeten in een zgn spaarstand terecht gekomen (dit kan ook door veel sporten en weinig eten), wat dan?

Dan komt pas het hoofdprobleem, hoe herstel je je stofwisseling?
(vooropgesteld dat er geen blijvende schade door het dieeten (ondervoeding en daardoor beschadiging van organen)is opgetreden.stofwisseling herstellen?
:succes::zauberhaft:

January 13, 2014 om 06:28
Hoi Henk,

Ik wil graag weer lid worden van de club. Ik zit nu een week in het ritme van goed eten. Het komt overeen met de leefregels die jij voorstelt. Ik wil graag ook contact met de andere leden en lezen hoe zij een en ander doen.
Ik heb geen idee hoe groot mijn motivatie moet zijn, aangezien je me wel kent. Ik ben eerder lid geweest.

Ik wens je veel sterkte met de op hand zijnde operatie.

Groetjes, Janneke
January 13, 2014 om 07:28
Heb je een prettig weekend gehad, weer thuis?
Klopt het dat je het afgelopen weekend wel meer dan 10 x je dagboek hebt bijgewerkt?
Zo ja, dan is het goed. Zo nee, dan is mijn pc nog niet helemaal up to date, geloof ik.
Een goede week, Henk!
January 13, 2014, gewijzigd door Zauberhaft op January 13, 2014 om 07:46
@pimpernel ik heb je zojuist toegevoegd, hoop dat je ook met de winter challenge meedoet. Zijn we weer met z'n 18e. (er is een nieuwe indeling naar BMI groepen)

@suzepluus, klopt hoor, normaal doe ik dat in een ander gesloten profiel.
(maar dat duurt me te lang)

Overigens, je kunt je computer instellen op handmatig de mail binnenhalen, of bv om de 2 uur, dan heb je geen 10 wijzigingen in het uur.
Bij mij gaat alles van valtaf in de vuilnisbak, en aan het einde van de dag de vuilisbak leegmaken, lees dan alleen van te voren het laatste mailtje (wijziging van die persoon)

En nee, ook thuis gaat het niet zoals zou moeten, maar, ik heb m'n computer, en dat is toch fijner als een tablet in het ziekenhuis. Alhoewel ik met het tablet wel bijna alles kan.

Maar ik mag niet mopperen...ik mag niet mopperen! (x100)
jij ook een fijne week, en..... overeind blijven, niet te veel doen, en rustig
:afvallen::succes::afvallen100%:

groeten Henk
January 13, 2014 om 07:46
Dankje! Henk.
Ik ga even kijken.
Gr. janneke
January 14, 2014, gewijzigd door Zauberhaft op January 14, 2014 om 07:13
589 kcal 50 gram vet =>40 =50*9 =450 450/589 = 76% vet

11:30
2 x handje noten, gemengde (horizon)
8.00 3.50 31.00 0.00 0.00 0.00 325 kcal

22:00
2 x 1 plak kaas, licht gerijpt minder zout 30+ 40% minder vet (milner campina)
17.40 0.00 11.02 0.00 0.43 0.00 169 kcal

22:00
25 gram kabanossi, pikante salami snack (hofstee de drie eiken aldi)
6.00 0.25 7.75 0.10 0.38 0.00 95 kcal

Cabanossi /ˌkæbəˈnɒsi/ is a type of dry sausage, similar to a mild salami. It is made from pork and beef, lightly seasoned and then smoked. It traditionally comes in the form of a long, thin sausage, about 30 centimetres (12 in) long, and 2 centimetres (0.79 in) in diameter. Variations include chicken & duck cabanossi. Versions made of turkey are a staple in kosher meat markets and delicatessens.
It is commonly cut into bite sized chunks and eaten cold as an appetiser or snack, often with cubes of cheese and crackers. Sliced cabanossi is also a popular pizza topping.
Cabanossi should not be confused with kabanos - a sausage similar in appearance from Poland.
January 14, 2014, gewijzigd door Zauberhaft op January 15, 2014 om 15:30
4. Mogelijke Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan OsvaRen bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze
bijwerkingen krijgt.
Bij de vaststelling van de bijwerkingen wordt gebruik gemaakt van de volgende frequenties:

Zeer vaak bij meer dan 1 op de 10 personen
Vaak bij meer dan 1 op de 100 personen en bij minder dan 1 op de 10 personen
Soms bij meer dan 1 op de 1.000 personen en bij minder dan 1 op de 100 personen
Zelden bij meer dan 1 op de 10.000 personen en bij minder dan 1 op de 1.000 personen
Zeer zelden bij minder dan 1 op de 10.000 personen, niet bekend (kan met de beschikbare
gegevens niet worden bepaald)

Vaak
• maagdarmstelselaandoeningen, zoals
- zachte ontlasting
- misselijkheid
- gebrek aan eetlust
- een vol gevoel hebben
- oprispingen (boeren)
- verstopping
- diarree
• verhoging van calcium in het bloed, wat kan optreden zonder symptomen of in verband met
symptomen zoals:
- verstopping
- gebrek aan eetlust
- ziek voelen
- ziek zijn

• verhoging van magnesium in het bloed, meestal zonder symptomen

Soms
• matig tot ernstig verhoogde calciumspiegel in het bloed, die in verband gebracht kan worden
met de volgende klachten:
- verstoord bewustzijn, zoals verwardheid (desoriëntatie), buiten bewustzijn (stupor), en zelfs
coma
- zwakte
- verwarring
- verhoogde uitscheiding van calcium in de urine
- verzuring van het bloed
- hartritmestoornissen
- hoge bloeddruk
- verharding van weefsel (afzetting van calciumzouten)


• matig tot ernstig verhoogde magnesiumspiegel in het bloed, die in verband gebracht kan
worden met de volgende klachten:
- moeheid

OsvaRen® Fresenius Medical Care
Filmomhulde tabletten Nephrologica Deutschland GmbH
Februari 2011 7/8
- spierzwakte
- slaperigheid tot verminderd bewustzijn

- verlaagde polsslag
- verlaging van de bloeddruk

Zeer zelden
• Verhoogde kaliumspiegel in het bloed
• Verstoorde balans van mineralen in het bot

fosfaatbinders osvaren en renagel
renagel is zonder calcium!

Interventions for bone disease in children with chronic kidney disease

Chronic kidney disease (CKD) resulting in reduced kidney function and the need for dialysis and kidney transplant is associated with abnormalities in blood calcium and phosphorus levels leading to high levels of the parathyroid hormone (PTH) and to bone disease. This may result in bone deformities, bone pain, fractures and reduced growth rates. Commonly used treatments (Vitamin D compounds and phosphate binders) aim to prevent or correct these outcomes. However these treatments may raise levels of blood calcium, allow calcium and phosphorus deposition in blood vessels and lead to early cardiovascular disease, which is known to be a problem in adults with CKD. This review identified only 15 small RCTs involving 369 children comparing different vitamin D compounds, different routes and frequencies of administration of vitamin D compounds and different phosphate binders. Only five RCTs reported on growth rates and no differences were detected between treatments. Renal bone disease, as assessed by changes in PTH levels, was improved by all vitamin D preparations regardless of preparation used or the route or frequency of administration. Fewer episodes of high blood calcium levels and lower overall serum calcium levels occurred with the non calcium-containing binder, sevelamer, compared with calcium-containing binders. As newer treatments for renal bone disease are developed, comparisons with the current standard therapies will be required in well designed RCTs in children using outcome measures including those of direct clinical relevance to children and their families such as rates of growth, reduction in bone fractures and bone pain and reduction in calcification in blood vessels.
January 14, 2014, gewijzigd door Zauberhaft op January 14, 2014 om 13:04
I.g.v. acidose door nierinsufficiëntie (bicarbonaat < 22 meq/L) start men met
natriumbicarbonaat 3 x 500 mg/dag (magistraal voor te schrijven). Zonodig
kan men de dosis verhogen tot 3x 1000 mg/dag. Ook Vichywater bevat veel
bicarbonaat. Natriumbicarbonaat wordt steeds toegediend weg van de
maaltijden en nooit samen met calciumcarbonaat.
Zie ook “algoritme voor
behandeling van metabole stoornissen”.
January 14, 2014 om 15:31
Klinkt te mooi om waar te zijn: eet meer, sport minder, verlies al het ongewenste gewicht en dat voor altijd :)
January 14, 2014, gewijzigd door Zauberhaft op January 14, 2014 om 20:13
>>>als het te mooi is om waar te zijn<<<, is het ook meestal niet waar!

Je moet meer eten dan iemand die lijnt, en dan ook nog eens minder sporten dan iemand die snel af wil vallen.
Meer eten wil nog niet zeggen dat je als vrouw zomaar 2000 kcal kan eten, zonder sport. We weten allemaal dat snel afvallen door te lijnen en veel sporten je stofwisseling naar beneden brengt, vandaar dat je weer snel aankomt, en soms zelfs meer als je stopt met lijnen, of door een blessure niet meer kan sporten.

Verder is de keuze van het juiste voedsel belangrijk. Zeker als je al minder eet dan je lichaam nodig heeft. Je hebt inderdaad het juiste aantal calorieën nodig, en dan ook nog in de goede verhoudingen. En natuurlijk gezond eten.

Als iemand gewoon z'n dagelijkse bezigheden doet, en als het kan 2x in de week een uurtje wandelt of fietst, en hij eet een gedeelte van die calorieën extra bij, dan eet hij niet te veel, maar net genoeg. Hij eet dus meer als iemand die dat niet doet.

In dat kader moet je dus >>>meer eten<<< beschouwen, niet dat je dan meer eet als een ander die gewoon het juiste gewicht heeft, maar, afhankelijk van de mate van overgewicht, minder eet als een >>normaal<< persoon.

Maar meer dan wat gebruikelijk is in afvalland.
Ikzelf ben er 40 kg mee afgevallen, en heb er dat ook al bijna 20 jaar af weten te houden, Ilse is nu meer afgevallen als ik, en kan nu meer eten als 4 jaar geleden, en valt nog steeds af. Heeft nog zo'n 10-15 kg te gaan!

Toch moet zij ook over een enorme drempel om meer te gaan eten, de theorie is aardig, en ik geloof er al 4 jaar in, maar.... je moet ook durven.

En het is logisch dat mensen met overgewicht de schrik om het lijf slaat als ze meer gaan eten en 4 ons aankomen, want ze willen immers afvallen.

Er is maar een klein gebied waar het goed gaat, en het is de kunst om dat gebied te vinden, helaas gaat dat proefondervindelijk, met vallen en opstaan, en wilskracht.Dus, een wondermiddel is het zeker niet, je moet er heel wat voor doen, maar het is de moeite waard!

Ik denk dat als je op gewicht bent, je na een tijdje moet proberen om te weten hoeveel calorieën je kan gebruiken zonder aan te komen.
En niet denken dat je er bent, maar alert blijven zijn. En niet denken, ik kan het wel op eigen houtje, ik bedoel zonder valtaf. Anders ben je na 1 jaar, net als zovele anderen, zo weer terug bij af.

Dus meer eten, minder bewegen wil niet zeggen:
teveel eten, of alles wat je wil, en niet bewegen.
Maar extreem sporten en te weinig eten is contraproductief, en daar val je inderdaad wel van af, echter alleen om het later allemaal met rente terug te krijgen.
Houd je stofwisseling hoog, en wees er zuinig op, en blijf gezond!
:goedzorgen::zauberhaft:

Overigens, zal ik nooit zulke supplementen op internet kopen of gaan gebruiken, omdat de boodschap zonder meer commercieel is, men schrijft iets om te verkopen, niet om mij of jou te helpen, maar om geld te verdienen. Iedereen weet dat. Mij gaat het om de theorie, en de kennis die ik daarmee opdoe, om zelf een beter idee te krijgen hoe iets werkt...., of niet werkt!
Laat dit nou net datgene zijn, buiten het commerciële om, net datgene zijn waar ik dezelfde ideeën over heb.

Ik bedoel daarmee ook de ideeën en het boek van montignac, die al schreef, zij is slank, want zij eet! En een andere schrijver mager worden door meer eten!
(en met meer bedoelde hij hoofdzakelijk meer groenten.) En, helaas ben ik daar nog steeds geen liefhebber van! Gelukkig is Ilse dat wel! Dus het moet gaan lukken. Eerst maar eens onder de 80 kg!
January 15, 2014 om 06:09
Bedankt voor bovenstaand berichtje. Ik vind het zelf erg moeilijk om de juiste balans te vinden tussen het juiste voedsel innemen, de goede verhoudingen, bewegen en het "meer eten".

:haveaniceday:

January 15, 2014 om 07:31
Hoihoi
Ik lees ergens tussen alle info dat je weer op pad bent geweest en wat ondernomen hebt. Super!
Volgens mij valt dat allemaal onder opbouwing. Dat is positief.
ik hoop dat je blijft opknappen en aansterken voor de komende ingreep.
Het is niet duidelijk waar bij mij de klachten vandaan komen. En dan krijg je al gauw het stempel: "t Zal wel tussen je oren zitten."
In 2007 heb ik een auto ongeluk gehad, waarvan ik nog blijvende schade heb, verminderde kracht en wat hersenletsel (al wil geen arts dat nog onderzoeken, laat staan bevestigen), mijn ribbenkast staat gedraaid, wat voor nogal wat pijn zorgt en een breuk in mij middenrif..... Ook daarin willen artsen niet mee werken. Nog een gekneusd middenrif en ribben rond 2010. Eind 2011-begin 2012 heb ik diep veneuze trombose en een dubbele longembolie met longontsteking gehad. Daarna is het nooit meer tot 'oud' niveau gekomen. Weinig spierkracht of voor kortere tijd, laag energieniveau. Ook nog de sticker astma erbij gekregen, die nog heftiger werd door de maagproblemen, maar dat is een verhaal apart. Ondertussen nu 2 jaar verder, alleen puffers, druppels, pillen, sprays om de astma onder controle te houden. Daar zou een punt van vermoeidheid kunnen liggen. En mijn voeding in de gaten houden om die maag en mijn voedselintolerantie in gareel te houden, ( geen speciaal dieeët) wat dus niet altijd lukt. Volgens allerlei onderzoeken en testen zou ik gewoon normaal moeten kunnen functioneren, maar dat is dus niet zo. En als longpatiënt is het goed om wat extra gewicht te hebben. Als buffer. Revalidatie en psychologie hebben wel iets geholpen, maar voor mij niet afdoende. Niet als een arts zegt dat je gewoon moet kunnen functioneren. Waaraan moet je dat spiegelen dan? Mijn enige uitgangspunt is wat ik ooit, voor 2007, en voor januari 2012, gekund heb. En dat was veel, heel veel. Te veel. Maar ik kan weinig. Te weinig. Lichamelijk en geestelijk.
Mijn fysiotherapeuten zijn laaiend daarover, maar kunnen behalve hun mening uiten naar artsen en mij goed begeleiden, weinig uitrichten.
Vervolgens bij een hele goede spieg geweest, die mij tot het hedendaagse heeft gebracht.
Accepteren! Daar ben ik nu. Wie ik ben. Wat gaat, dat gaat, wat niet lukt, dat lukt niet. Mijn grenzen bewaken, ze wel opzoeken. Niet meer door iedereen aardig willen worden gevonden, want ondanks dat ik mijn best doe, zijn er altijd mensen die mij niet leuk zullen vinden. Niet meer.... ach ja...
Tja, wijsheid komt met de jaren, hè!
Kortom: Gewoon mezelf zijn!!
En daar hoort bij dat ik soms normaal in rustig tempo de trap op kan lopen en andere dagen op handen en voeten.
Das in vogelvlucht mijn verhaal.
Wat hebben wij nog meer voor overeenkomsten??? :grinnik:
January 15, 2014 om 08:33
Daar ben je niet alleen in, ook ik kan er moeilijk de weg in vinden en ben nu steeds bang dat ik toch te snel ga. Het is eng om 'savonds nog iets te nemen want ik wil juist afvallen.:chickengirl4:
January 15, 2014 om 08:48
Ha suzepluus, bijna alles wat je hierboven beschrijft, met een belangrijk verschil, n.l. de erkenning dat ik 100% arbeidsongeschikt ben, en dat ik echt niet als kelner, of modinette volgens het uvw weer voor 100% zou kunnen werken.
En dat was in 2001!
Had nl na een periode van WAO na mijn geslaagde nierplantatie in 1993 binnen een week aangegeven om uit de wao te gaan en voor 100% te gaan werken. Na een herstelperiode van een jaar, (afgevallen van 116 naar 78 kg) en een week solliciteren had ik een baan (liep inmiddels al 1/2 maraton per week)

Dit ging goed tot redelijk tot 2000, daarna moest ik weer afhaken, werdweeraangemeld voor wao, werd herkeurd, en voor 100% goedgekeurd. Ik kon immers nog gaan kelneren! (kon toen al niet lopen vanwege jicht) Dus in hoger beroep gegaan, word ik herkeurd door dezelfde arts waartegen ik in 1994 gezegd had weer 100% te willen gaan werken.

Meteen als vanzelfsprekend voor 100% afgekeurd onder dezelfde regeling.
Dat was dus mijn geluk. En dus het belangrijke verschil tussen ons.

Maar, je moet inderdaad overal voor vechten, en zwemmen tegen de stroming in.
Bij jou lijkt het mij duidelijk om de verzekering te gaan. Alles draait om geld, en het is duidelijk wie de machtigste is, en dat zijn degenen met geld, en niet degenen die aanspraak zouden kunnen maken op geld van een verzekering.

Kortom, jij bent lichamelijk, geestelijk, en financieel de klos.
Zie jezelf dan maar eens staande te houden, dus :respect: daarvoor!

Dus, je neerleggen bij je huidige toestand, en maak ervan wat je ervan kan maken. vallen mag, opstaan moet en weer verder gaan!

ps, ik zou niet willen dat iedereen me aardig vindt, hooguit vind ik enkele personen aardig! En...daar moet ik naar zoeken. En ik vind ze ook!

groeten henk
January 15, 2014 om 09:01
@chickengirl,

>>>Het is eng om 's avonds nog iets te nemen want ik wil juist afvallen.<<<

juist om goed af te blijven vallen moet je voldoende eten. op het 1e gezicht ga je inderdaad te hard. Volg je afslankplan, dan is goed.

Ga uit van 1 pond per week, en eet meer als je meer dan een pond per week afvalt.

Ik weet dat dat moeilijk is, maar het is veel beter vol te houden, en ook veel gezonder.

Overigens, je bent een van de weinigen met zo'n goede stofwisseling dat je zoveel kan, en mag eten, en zo goed afvalt! (dit is niet vanzelfsprekend)
het beste is om je startdatum op 8 januari te zetten, en je gewicht op 99.5, en dan je streeflijn te volgen. Die eerste kilo's zeggen nl. niet zoveel.(vocht)
Op dit moment ga je dus niet te hard, maar precies goed.:gazodoor2:
Onbekend
January 17, 2014 om 06:25
Hoi Henk,

Beetje laat maar alsnog de beste wensen voor 2014.
Nieuw jaar nieuwe goeie voornemens en ja moet weer afvallen inmiddels weeg ik alweer 68,4 en ik moet en zal gewoon weer naar die 59 gaan.
Dit is tot op heden alleen maar gelukt op jouw manier.

Ik heb nog steeds dit lijstje:

bmr 1465 kcal 0 vrouw

mandy dinsdag 6 september 2011 62 kg 166 cm 24 jaar

62 kg 100.0% streef 57.3 kg

dieet 20.0% advies 1347 kcal

dieetbelasting 80.0% maximum 1547 kcal

minimum 1147 kcal

voedingsstoffen grammen kcal %

eiwitten 47 186 13.8%

koolhydraten 193 773 57.4%

vetten 43 388 28.8%
|

advies: langzaam je eetadvies bij gaan stellen : naar 1347 kcal
daarna regelmatig afwisselen tussen advies- , minimum- en maximumcalorieën
(advies als gemiddelde handhaven en 60% van de versporte calorieen extra eten! ) Dus 60% van 400 kcal = 240 kcal!


Kan ik dit nog steeds aanhouden, omdat ik natuurlijk nu wel zwaarder ben.
Ben inmiddels wel begonnen met 3x per week een uur sporten in de sportschool
en ik hou me eten ongeveer op 1200 kcal per dag op wel en niet sportdagen.
Doe ik dit goed of moet ik toch weer meer gaan eten?

Want tot op heden val ik niet heel snel af ofzo, maar misschien moet mijn lichaam wennen.

Sorry dat ik weer advies aan jouw vraag, maar dit keer zal ik het zeker opvolgen en tot een succes maken.

Alvast weer heel erg bedankt.

Groetjesss
Mandy
January 17, 2014, gewijzigd door Zauberhaft op January 17, 2014 om 08:12
Hoi Mandy, al suitgangspunt kan je dit aanhouden, maar het beste is minimaal 1 week je gewicht, je eetdagboek, en je sport/beweegdagboek zo goed mogelijk invullen. Val je dan 0.4 kg per week af, is het goed, val je meer af, dan iets meer eten,val je minder af, dan moet ik echt gaan bekijken of je teveel eet/of te weinig, en of je teveel sport, en/of te weinig sport!
Dit kan alleen met bovenstaande gegevens. (nauwkeurig)

Vergeet niet om 60% extra te eten van wat je versport.
(misschien moet ik je leeftijd nog even bijwerken)

normaal gewicht BMI van: 24.8 naar 21.8 datum: 8/2/2014
vrijdag 17 januari 2014 bmr 1471 geslacht vrouw 87.62% 1537 kcal
mandy gewicht 68.4 ideaal 59.9 kg 166 26 jaar
68.4 kg 100.0% 1563 kcal sport 1250 1754
dieet 20.0% 313 kcal 0 1250 1754
dieetbelasting 80.0% 1250 kcal min. max.
arbeidsfaktor lichtaktief 1.0 zonder sport 1250 1754

zonder sport en zonder extra eten (ondergewicht)! grammen min. grammen max. kcal min. kcal max. % min. % max.
eiwitten 49 49 195 244 15.6% 11.1%
koolhydraten 174 263 695 869 55.6% 60.1%
vetten 40 56 360 450 28.8% 28.8%
eten 1250 1563
Volg advies! extra eten ondergwicht 0.0% 0 0 min. 1250
advies: langzaam je eetadvies zonder sport bij gaan stellen : naar 1250 kcal max. 1563
daarna regelmatig afwisselen tussen: minimum: zonder sport tussen: 1250
maximum calorieen: en 1563 kcal naar behoefte!

met sport! min extra eten kcal verbruik kcal verbruik 0.0%
huishouden licht 60 106 177 177 kcal
boodschappen doen 60 93 155 155 kcal
strijken 0 0 0 0 kcal
totaal sport en beweging 120 199 332 332 kcal 60.00%
Volg advies! minuten 60.0% kcal 100% kcal percentage

grammen min. grammen max. kcal min. kcal max. % min. % max.
eiwitten 57 49 226 196 15.6% 11.1%
koolhydraten 201 263 806 1059 55.6% 60.1%
vetten 0 56 0 0 28.8% 28.8%
minimum advies als belangrijkste handhaven en 60 % met sport tussen: 1449
van de versporte calorieen extra eten! met sport tussen: en 1762 kcal naar behoefte!

:update: leeftijd aangepast!

:succes::zauberhaft:
Onbekend
January 17, 2014 om 09:03
Hoi Henk,

Bedankt voor je advies alweer :-)
Ga me best doen en me aan dit lijstje houden.

Groetjess Mandy
Alvast een fijn weekend.
January 18, 2014 om 04:23
:04prettigweekend:
January 18, 2014 om 08:26
kan niet saven in club!


deze week is gewonnen met stip door: dientje69 -0.9 kg!


veranderingen challenge

Hoi ten einde de challenge leuker te maken, en omdat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om af te vallen, de lichtere personen vallen gemakkelijker af dan de wat zwaardere, hebben Ilse en ik getracht het wat aantrekkelijker te maken door een groepsindeling volgens de bekende bmi categorieën.

Dit is ook gebaseerd op mijn eigen ervaringen als dammer. Het is niet leuk als je iedere keer het onderspit moet delven omdat je iedere keer tegen een betere dammer moet.Het is natuurlijk een hele eer om tegen Ton Sybrands te dammen, maar om iedere keer van het dambord geveegd te worden, is bepaald geen aanmoediging.

Dus probeer in je categorie hoger te komen, en probeer dan een categorie hoger te komen.

Alleen.... zit je in de groene groep, dan probeer in die categorie te blijven, en dat is zeker niet gemakkelijk!

Waarom dit besluit, elizav,en ook carolaatje, zitten bijna aan hun streefgewicht, zodat die eigenlijk nooit meer in de prijzen kunnen vallen, en eigenlijk gestimuleerd worden om toch maar af te blijven vallen, en zodoende wordt het bereiken van een lager gewicht dan je ideale gewicht gestimuleerd, en dat willen we niet.

Zo willen we ook de wat zwaardere categorie aanmoedigen, en hopen dat ze snel(ler) een categorie hoger komen.

Ook kan je zelfs als je aangekomen bent in de prijzen vallen, wat zeker niet erg is, omdat dat meestal vocht is.
dus gefeliciteerd Mamko75!
alleen ervoor zorgen dat je in de groene groep blijft, net als ikzelf.

er zijn 2 kandidaten voor promotie naar de groene groep, te weten ukkiepukkie en kreeft.Ik hoop dat dit snel gaat lukken!

er zijn 2 kandidaten voor promotie naar de oranje groep, te weten dientje69 en drive33. Ik hoop dat ook dit snel gaat lukken!

blauwe groep bmi <20
diskwalificatie!
[table] | stand | --bmi-- | lengte | naam---------------- | -begin-- | vorige x | -gewicht | -10.00 | -10.00 | --doel-- | --nog-- | |

[/table]
:slanglijn:
groene groep bmi >20-<25

challenge- [table] | stand | --bmi-- | lengte | naam---------------- | jarig------ | dgn- | -begin-- | vorige x | -gewicht | -10.0 | -10.0 | --doel-- | --nog-- | |
2 | :1: | 23.8 | 172 | Carolaatje | 23-Feb | 35 | 71.3 | 70.4 | 69.8 | -0.6 | -1.5 | 68.0 | -1.8 | |
3 | :2: | 24.6 | 171 | mamko75 | 2-Feb | 14 | 70.6 | 71.9 | 71.4 | -0.5 | +0.8 | 67.0 | -4.4 | |
4 | :3: | 25.6 | 179 | zauberhaft | 14-Sep | 238 | 77.8 | 82.0 | 82.0 | +0 | +4.2 | 77.0 | -5.0 | |
1 | 4 | 23.5 | 168 | elizav | 6-Dec | 321 | 66.1 | 66.4 | 66.6 | +0.2 | +0.5 | 65.0 | -1.6 | |

[/table]
:slanglijn:
oranje groep bmi >25-<30
[table] | stand | --bmi-- | lengte | naam---------------- | jarig------ | dgn- | -begin-- | vorige x | -gewicht | -10.0 | -10.0 | --doel-- | --nog-- |
] | :1: | 26.0 | 165 | kreeft | 24-Jan | 5 | 71.0 | 70.9 | 70.2 | -0.7 | -0.8 | 68.0 | -2.2 |
] | :2: | 28.9 | 171 | laine | 14-May | 115 | 84.5 | 84.5 | 83.8 | -0.7 | -0.7 | 79.0 | -4.8 |
] | :3: | 29.2 | 168 | Zaubertrommler | 23-Jan | 4 | 82.3 | 82.4 | 81.8 | -0.6 | -0.5 | 79.0 | -2.8 |
] | :3: | 28.4 | 161 | witchie | 27-Apr | 98 | 74.6 | 73.6 | 73.0 | -0.6 | -1.6 | 69.0 | -4.0 |
| 5 | 26.6 | 161 | pimpernel11 | 29-Aug | 222 | 69.0 | 69.0 | 68.5 | -0.5 | -0.5 | 63.0 | -5.5 |
] | 6 | 28.2 | 160 | browny57 | 10-Mar | 50 | 72.4 | 72.1 | 71.8 | -0.3 | -0.6 | 67.5 | -4.3 |
] | 7 | 26.1 | 158 | ukkiepukkie | 11-Sep | 235 | 64.1 | 65.2 | 64.9 | -0.3 | +0.8 | 62.5 | -2.4 | [/table]
:slanglijn:
rode groep bmi >30
[table] | stand | --bmi-- | lengte | naam---------------- | jarig------ | dgn- | -begin-- | vorige x | -gewicht | -10.0 | -10.0 | --doel-- | --nog-- | |
| :1: | 30.4 | 168 | dientje69 | 30-Jan | 11 | 85.0 | 85.8 | 84.9 | -0.9 | -0.1 | 79.0 | -5.9 | |
| :2: | 38.2 | 154 | Amoe | 26-Feb | 38 | 89.5 | 90.5 | 90.1 | -0.4 | +0.6 | 85.0 | -5.1 | |
| :3: | 32.1 | 156 | Tantesousa27 | 27-Nov | 312 | 78.2 | 78.2 | 78.2 | +0 | +0 | 75.0 | -3.2 | |
| 4 | 37.9 | 168 | Tian | 4-Feb | 16 | 107.4 | 106.9 | 106.9 | +0 | -0.5 | 100.0 | -6.9 | |
| 5 | 34.6 | 168 | ester12 | 28-Feb | 40 | 97.6 | 97.6 | 97.6 | +0 | +0 | 94.9 | -2.7 | |
| 6 | 30.1 | 165 | drive33 | 11-Apr | 82 | 82.4 | 81.9 | 82.0 | +0.1 | -0.4 | 79.4 | -2.6 | |
| 7 | 35.2 | 168 | chickengirl | 26-Sep | 250 | 101.8 | 99.3 | 100.2 | +0.9 | -1.6 | 96.0 | -4.2 | |
[/table]
:slanglijn:
Ik hoop, en verwacht dat jullie hierdoor jullie doel sneller zullen bereiken.:jijbenthetwaard::lijnenis::zethemop::youcandoit:
Voor allen geldt:


:update:
laatste wijziging:
tantesousa gewicht?
January 18, 2014 om 09:43
Dank je wel Henk, dat je even de moeite hebt genomen om te reageren, die balans is moeilijk te vinden, maar ik ga het proberen. Vooralsnog nu weer aangekomen door het vocht vasthouden, kan bij wijze van spreken morgen al weer weg zijn. Jou wens ik héél veel sterkte en bedankt:chickengirl4:

January 18, 2014 om 12:21
Onbekend
January 20, 2014 om 07:03
Als altijd, weer erg boeiend!
Het allerbeste Henk.
En natuurlijk ook Ilse.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan