Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, January 24, 2014

Danoontje1985 woog op het moment van schrijven 97.70 kg (bmi: 26.50).

Een van mijn grootste valkuilen op het moment is dat ik het nog moeilijk vind om een dagindeling te maken met mijn zoontje. Zo denk je dat je alle tijd van de wereld hebt, en zo komt er opeens iets tussendoor waardoor je geen tijd hebt om een gezond tussendoortje te eten.

Gister bijvoorbeeld. Ik moest met mijn zoontje naar de dokter en had bedacht dat ik daarna dan een tussendoortje thuis zou eten en dan naar de winkels zou gaan. Maar het liep zó uit bij de dokter dat ik maar direct naar de winkels ging. Gevolg: in plaats van een gezond tussendoortje heb ik een reep chocolade naar binnen gewerkt :grrrrrr:

Gelukkig ben ik tegenwoordig niet meer zo dat ik dan direct de hele dag afschrijf. 's Avonds hebben we wel (redelijk) gezond gegeten: Aardappelpuree van de helft aardappels en de rest bloemkool, dus minder kcal dan een gewone aardappelpuree. Daarbij hadden we broccoli en kaaskroketjes…. Ik had even geen goede inspiratie voor een gezonde vleesvervanger.

Vanavond eten we lasagne. Ik maak dat sinds een paar maanden helemaal zelf. Dus geen pakjes meer van de Wereldgerechten, maar gewoon met (redelijk) verse ingrediënten. Een stuk gezonder én lekkerder… :lasagne:

January 24, 2014 om 05:30
Maak je geen zorgen om jouw chocolaatje danoontje (in het geval dat je zwarte hebt gegeten). Die licht bittere chocolade is zelfs goed voor je ;°)
January 26, 2014 om 05:06
Hoi,
Ik zag je berichtje en ga je toevoegen. Leuk. Gefeliciteerd nog met je zoontje.
Ik ben inderdaad al wel heel snel weer bezig met mijn gewicht en conditie. Dat had ik bij de eerste helemaal niet (duurde ruim een half jaar).

Zelf maken is ook meestal lekkerder dan uit een pakje. Ik maak mijn pastasauzen ook altijd van gepureerde groenten. Voordeel is dat de jongens dan ook eens groenten eten. :) Tip voor een extra romige saus: pureer een avocado mee. Zijn wel calorien, maar die komen uit de gezonde vetten.

Geef jij ook borstvoeding? Ervaring bij de eerste leert dat ik van het geven van borstvoeding niet afval. Ik krijg gewoon meer honger (en dorst).

:succes:

Tamara
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan