Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Sunday, April 6, 2014

Didi1963 woog op het moment van schrijven 101.00 kg (bmi: 34.14).

Aanstaande vrijdag is het precies vier maanden geleden dat ik mijn sleeve kreeg. De teller stond vandaag op -35 kilo. Wat ben ik blij met het resultaat. En nog blijer met mijn eetwijzen. Niet alleen zijn al die kilo's weg maar ook mijn eeuwige eetverslaving. Die hebben ze ook weggesneden denk ik.

Nooit meer dat waar-heb-ik-steeds-zin-in of het wat-zal-ik-nu-eens-pakken. Nee, ik eet gewoon de drie maaltijdjes die ik nodig heb en voor de rest geniet ik van de dag zoals die komt.

Gister mijn vriezertje weer vol gekookt. Wel 37 verschillende saladebakjes met daarin mijn warme maaltijden. Overal verse groenten bij en het verplichte stukje vlees. Behalve in de soep, die eet ik nog steeds het liefst vegetarisch. Op de soepdagen eet ik wat extra noten voor de ijzertoevoer.

Eind deze maand ga ik waarschijnlijk de weegschaal met 2 cijfertjes zien. Dat zal me een joepiegil geven. Kan me niet heugen wanneer ik die voor het laatst zag. En het fijne is ook, alles wat er af is blijft er ook af. Geen gejojo meer op die weegschaal. Of ik sta even stil of ik val weer af, maar aankomen lukt niet. Hoe geweldig is dat?

Deze maand krijg ik ook de grote bloedcontrole. Zien of ik alle vitamientjes nog in mijn lichaam heb. Hopelijk is dat ook in orde. Zoals ik me nu voel zal het wel geen probleem zijn want ik ben zo fit als wat.

Kortom, ik ben tevreden en gelukkig; op naar een volgende resultaat.

April 6, 2014 om 08:14
Wat ga jij super zeg! En ja... onder de 100 zal je echt wel een joepieeeee gevoel geven. Veel succes!
April 7, 2014 om 17:11
Wauw wat ontzettend goed ga je..! Ik zit nu in het voortraject en ben bezig met een eetdagboek. Daarna pas een intake. Maar nu lees ik bij je "het verplichte stukje vlees" Aangezien ik vegetarisch ben hoe komt zoiets dan vraag ik me nu af? Vis eet ik wel maar vlees is echt een nee voor mij.
April 7, 2014 om 18:46
Hai Rakker.
Bij het minder eten moeten we vitaminepillen slikken. Nu past bijna alles in die pillen A-C-D enz.,behalve eiwitten. Die kunnen ze niet in een pil stoppen. Eiwitten heb je heel hard nodig want daar bouwt je lichaam je spieren mee op. Eet je die dus niet, of te weinig, dan eet je lichaam je spieren zelf op met alle ellende van dien.
Eiwitten zitten in alle dierlijke producten. Dus vlees, vis, melkproducten en eieren.
Voor vegetariërs, veganisten en zoals jij pescotariérs (mensen die alleen vis eten) zijn er ook eiwitshakes te krijgen om het aan te vullen. Daar ik dus echt nooit meer van mijn leven aan de shakes wilde na de operatie eet ik braaf vlees en vis.
Maar die volledige uitleg over eiwitten krijg je straks ook van je diëtiste, die gaat jou begeleiden in wat je kunt en wilt eten.
Alvast veel succes bij je traject he.
Knuff.
April 8, 2014 om 05:38
Oke bedankt voor je antwoord..! :-) Ben heel benieuwd en vind het allemaal echt spannend. Wou er jaren echt nooit aan maar nu ik éénmaal voor mezelf deze keus heb gemaakt en meer info wil wordt ik steeds enthousiaster.
Jij ook succes met alles ;-) xx
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan