Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, May 29, 2014

Geschreven door Silkje

Dit moet ik even kwijt. Ik word blijkbaar niet goed op de hoogte gehouden, vandaag weer 't één en 't ander vernomen.
De zus van mijn grootvader was bij onze pa, recht uit het ziekenhuis. Zij had onlangs haar arm gebroken en dit hebben ze opnieuw gebroken en vastgezet nu omdat het niet goed recht was gegroeid.
Haar man is nogal verward en heeft slecht evenwicht sinds hij van een trapje gevallen is op zijn achterhoofd (meerdere keren met hersenbloedingen in 't ziekenhuis gelegen hierdoor ook) en dus was er een schoonbroer bij hem blijven slapen terwijl genoemde zus in 't ziekenhuis was.
Mijn grootvader zelf ligt momenteel in 't ziekenhuis; onze pa heeft niet echt gezegd wat er scheelde, enkel dat hij niet geopereerd zou zijn. (Hij heeft de laatste jaren al heel wat operaties achter de rug, 2 ogen recent lens vervangen, 2 hals(slag?)aders (niet tegelijk) met langs 1 kant een stent en de andere een stuk kunstader, aan zijn hand geopereerd, aan zijn voet, zijn schouder, afin waar nog niet). Mijn grootmoeder was niet thuis omdat ze bij hem was dus.
Mijn neefje is recent uit 't ziekenhuis ontslagen omdat hij uitdroging had door een stevige griep. De rest van mijn broers gezin is redelijk gespaard gebleven tot nu toe (geen idee over exacte incubatietijd).
Zelf hebben we dan allebei de Heren recent ziek gehad, de oudste heeft van de dokter niks gekregen en Meneertje besmet na een tijdje (en mij en wederhelft ook maar da's niet zo erg) en Meneertje heeft zijn 2e antibioticakuur gehad, hij is wel sneller genezen dan Meneer die erg lang gesukkeld heeft en koorts gehad (ben met Meneer nog 2 keer naar de dokter geweest maar gezien er niks aan zijn longen te horen was, kreeg hij dus niks).
De moeder van mijn wederhelft begint ook erg op de sukkel te raken; ze heeft al lange tijd last van haar schouders en armen, paar keer geopereerd en de laatste keer spraken ze van een prothese maar dat zou een jaar revalidatie betekenen en daarnaast ook niet zo lang meegaan. Verder wil haar hoofd ook niet zo meer mee, er zou een hersenkwab zijn die niet meer werkt. Ze klaagt erg van hoofdpijn, heel regelmatig ook, en zo te horen weinig aan te doen om te voorkomen dat het terugkomt. Wijzelf merken daar eigenlijk weinig van, we wonen aan de andere kant van 't land, maar voor de pa en broer van mijn schatje is het wel belastend. We hebben het nogal druk en zien mekaar weinig, maar ik zou het er met hem eens moeten over hebben hoe hij het aanvoelt ook (zijn grootmoeder heeft Alzheimer gehad, bij zijn ma is het ofwel hetzelfde ofwel omdat ze een kofferdeksel tegen haar hoofd gekregen heeft, ik kan me voorstellen dat hij vooral met het Alzheimerscenario in zijn hoofd zit en bang is dit zelf ook te krijgen).
Mijn pa - en dat is goed nieuws veronderstel ik, het minder goede volgt - heeft van de dokter medicatie meegekregen (pillen) voor zijn suiker, maar zonder dat er een voorschrift van is (staaltjes veronderstel ik dus). Gezien hij op dieet is om af te vallen, kan hij het met de combinatie nu pillen/straks lichter en opletten misschien nog wel een tijdje rekken. Zijn HBA1C zou 8,4 geweest zijn, niet zo'n beste waarde (en ja, ik heb er nog ergere zien voorbijkomen op het db forum, dus misschien ook niet zo'n heel slechte in vergelijking, maar toch). Hij wil geen voorschrift voor db medicatie omdat hij dan zijn huidige functie zou kwijtraken (wordt gezien als een veiligheidsfunctie en dan zouden ze hem allicht iets aanbieden als "post bedelen" en dat wil hij niet doen; gaat hij nu met vervroegd pensioen, dan zou hij 25% verliezen van zijn pensioeninkomen en dat vindt hij te veel - geen idee wat het qua bedrag zou zijn dus daar oordeel ik niet over). We hebben het "gezondheid of job"-gesprek al eens gehad en toen gaf hij aan zijn job belangrijker te vinden dan zijn gezondheid, ik ben dus "blij" dat hij pillen gekregen heeft zonder voorschrift maar ook wel een beetje niet blij omdat hij hierdoor niet echt begeleiding gaat krijgen om evt. hypos/hypers goed te herkennen en op te vangen, huisdokters zijn ten eerste meestal niet zo'n specialisten op dit vlak maar tot daar aan toe, en ten tweede niet altijd bereikbaar voor een vraag terwijl ik het db team in 't zkh op elk moment van de dag kon bellen als ik iets voelde / gemeten had / etc. Meetmateriaal heeft hij van mij gekregen, ik heb het metertje van bij de zw.schapsdb. niet moeten teruggeven en had daar nog wat stripjes voor (en ik denk dat nieuwe stripjes wel vrij verkrijgbaar zijn).
Verder heeft mijn pa de pezen van zijn vingers afgescheurd door aan de auto van de zoon van zijn vriendin te werken. Hij draagt een soort plastiek "gips" en moet allicht geopereerd worden, hij kan met die vingers niet veel meer doen momenteel en is ook in ziekteverlof thuis nu. (Dat is dus het minder goede). Verder vertelde hij me onlangs dat hij carpaal tunnelsyndroom in zijn hand zou hebben en sprak ook hier van operatie maar dat moesten de specialisten nog bekijken. Ik zei hem toen nog dat dit met rust misschien zonder operatie kon weggaan (iig na de zwangerschap ging dat bij mij toch weg of veel beter al, heb 's morgens soms nog een slaapgevoel in mijn hand maar verder valt het mee bij mij, maar is natuurlijk een andere situatie).
En oh ja, niets te maken met ziekte, maar Meneer heeft beneden zijn meubeltjes, een aantal papieren, de grond, zijn kleren, een balpen ingesmeerd met str*** dus ik heb vannacht mijn kuiswerk / waswerk al gehad met hem. Boos dat ik was! 50 autootjes heb ik in een doosje gestopt (met hem "overlegd";) en daar mag hij nu niet meer mee spelen, moet hij eerst terugverdienen. De papieren waren ook in stukjes gescheurd, dus ik kan alleen maar hopen dat het niet mijn administratie was die klaarlag, ik zag enkel bruine stukjes. :S Volgens mij heeft hij gedacht het zelf op te kuisen dat hij in zijn broek gedaan had, viel dat tegen, en is hij toen mij gaan halen (dat heeft hij nogal gedaan maar met minder smeerboel toen, en toen heb ik hem ook gezegd dat hij ons moest halen ipv het zelf te doen).
Tenslotte heb ik problemen om genoeg melk te kolven voor Kleinste Meneer, nu hij dus naar de creche gaat. Alles wat wordt meegegeven (ook de diepvriesmelkjes) gaat op. Ik heb een beetje donormelk gekregen van een vriendin, die ligt nu in de diepvries klaar maar 'k ga er niet ver mee springen - maar wel lief, speciaal voor mij gekolfd want ze kolft normaal niet meer, en heb ook al een pak poedermelk in de auto klaarliggen om in de creche af te geven als noodgevalscenario. Niet mijn voorkeur maar 't kind moet toch eten.
Een hele hoop tegelijk zoals jullie lezen, familie... Ik moest het even kwijt.
Deze namiddag ga ik allicht mijn grootvader in 't ziekenhuis bezoeken, van 't weekend naar de ma van mijn schatje die verjaard is. Ik heb ook gezegd dat mijn pa me altijd mocht bellen als er iets is, met alle familiegedoe waarvan mij blijkbaar niet eens iets verteld was. Kan me voorstellen dat hij het druk heeft en niet weet wat eerst te doen. Ik ook soms niet en ben zo moe.
Ik wens iedereen hier betere tijden toe dan ik nu heb. En voor mezelf: ofwel was dit nog het ergste niet, ofwel kan het alleen maar beter worden, toch?

Groetjes,
:silkje:

May 30, 2014 om 07:33
Hoi Silkje, wat een pech met al die zieken in de familie. Ik wens je heel veel sterkte. Heel goed dat je poedermelk bij de creche achterlaat, dat is prima zo. Het zal zeer zeker alleen maar beter worden :)

Ik wens je :eenfijnweekend:
May 30, 2014 om 12:21
Jeetje meis, het is wat bij jullie, de lappenmand is overduidelijk goed gevuld.
En misschien heeft jouw Pa gedacht, het arme kind heeft het al druk zat en slaapt al slecht genoeg.
Ze kan er toch niets mee aanvangen dus vertel ik het maar niet. Dus heel lief bedoelt.

Wel fijn dat bij jou nu iedereen weer een beetje op de been is en dat kleine grote meneer al zich zelf probeert te redden. Met een volle broek niet handig, maar wel lief bedoelt.

Hier gaat alles inmiddels gewoon verder. a.s. maandag is het 4 maanden en is alles afgewerkt.
Tot op verstrooien en het verdelen van een beetje geld aan toe. We hebben geen haast als het wel morgen uiterlijk op onze rekening staat. Ze zeggen hier wel eens, ze zijn nog niet eens koud en dan willen ze al verdelen. Oftewel, de gieren zitten al klaar voor dat de kist in de grond zakt.

Nog een weekje en dan mag ik naar het zonnige zuiden. Heerlijk.

Geniet van het weekend, tussen de bezoekjes door,:DD:.
Groetjes :boekenkind:
May 31, 2014 om 13:25
Ook al zal het moelijk zijn met zoveel toestanden, toch optimistisch blijven dat het
nu alleen maar beter kan gaan. Wat wel een voordeel is dat je er nu achteraf toch
niets meer aan kunt veranderen en je je niet vantevoren voor operaties ed. zenuwachtig
hebt hoeven te maken.
Ik moest wel :lachen: om je verhaal van kleine meneer. Je zal er best niet blij mee geweest zijn, maar het is zoiets wat veel kinderen doen. En zo leert hij wel sneller dat hij niet z'n broek vol moet maken, maar jullie waarschuwen dat hij moet.
Sterkte met al deze toestanden. :vaaszonnebloem:

Mijn foto zou best van Middelkerke kunnen zijn, dat weet ik niet meer zeker.
Hij is nl. van 2 jaar geleden toen ik een week in Veurne logeerde.
Maar de foto's die ik nu heb gemaakt van de herinneringen aan de Grote OOrlog
in de omgeving Ieper/Diksmuide/Nieuwpoort zijn niet zo geschikt voor plaatsing hier. Afgezien dat de meeste Nederlandse leden niets daarvan weten en/of zouden snappen.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan