Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, June 12, 2014

Didi1963 woog op het moment van schrijven 94.00 kg (bmi: 31.77).

Gister was het precies zes maanden geleden dat ik op de operatietafel lag. Winst na zes maanden -42 kilo. Vooral die laatste zes die ik afviel waren heel belangrijk voor me; zes onder de honderd. Kan me niet heugen wanneer ik nog eens 94 woog. Voor anderen zal dit misschien een heel gewicht zijn; ik voel me er reuze slank bij.

Het zwemmen begint een heuse verslaving te worden. Bijna elke dag fiets ik naar het zwembad om mijn banen te trekken. Dat uur zwemmen doet me wel zo goed. Elke keer besef ik weer opnieuw hoe hard ik het gemist heb afgelopen jaren. Het water wordt ook steeds lekkerder om in te vertoeven. De eerste week was het bibberen in 18 graden maar inmiddels staat de teller daar op 25 graden, heerlijk zwemwater is dat.

Ja, die fiets en zwemkaart zijn de beste investeringen die ik dit jaar gedaan heb. Wat een plezier heb ik daar al van gehad zeg. Kan nu ook eens zeggen dat ik van de zomer geniet. Voorgaande jaren vond ik dat een akelig seizoen. Zweten, nergens zin in, vaak ziek en weken een gammel gevoel door te weinig slaap.

Nu doet de warmte me niets. Ik zweet amper en zelfs bij 30 graden spring ik op mijn fiets. Alles kost zo weinig moeite nu. Ook met het eten, nog steeds geen hongergevoel en de porties heb ik meer dan genoeg aan. Mijn eetverslaving is compleet foetsie. Netjes eet ik mijn drie maaltijden per dag en als ik 's avonds nog wat zin heb in iets lekkers pak ik wat noten.

Vanmorgen eens naakt voor de spiegel gestaan om te kijken hoe groot de schade is door het snelle afvallen. Ja mijn buik is wat losser en op mijn bovenbenen en nek heb ik wat rimpeltjes. Maar ja kan net zo goed van ouderdom dan van het afvallen zijn. Maar er hangen nog nergens flappen van vel. Ook leuk om eens te zien dat mijn badpak al wit aftekent op mijn lichaam. Dacht dat ik nooit bruin kon worden maar zelfs dat lukt nu een klein beetje.

Dus op naar de volgende zes maanden. Hopelijk blijft het afvallen gewoon doorgaan. Ik doe er in ieder geval mijn best voor door lekker te sporten en me gewoon aan de dagelijkse menu's te houden die ik in de voorafgaande maanden aangeleerd heb.

June 12, 2014 om 05:24
Wat ga jij goed zeg en wat een herkenbaar verhaal. Van jou verhaal lezen word ik ook weer trots op mezelf ;)
Ik ben overigend ook zo'n waterrat. Ben nu op vakantie in Griekenland en zwem nu mijn dagelijkse 100 baantjes. Zou willen dat ik thuis een zwembad had ;)
Jij gaat er wel komen daar ben ik van overtuigd. Heeeeeel veel succes!
June 29, 2014 om 08:12
Dat lijntje ziet er super uit! Jij komt er wel ;)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan