Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Saturday, July 5, 2014

Yonesca woog op het moment van schrijven 61.40 kg (bmi: 20.28).

Alles gaat zijn gewone gangetje. Ik ben net 2 maanden aan het werk en daar ben ik blij mee. Toch merk ik dat ik het heel vermoeiend vind, vooral omdat ik zo lang onderweg ben. Daarom is de twijfel ook weer tot stand gekomen of het wel zo een goede keuze was om terug te gaan werken ipv thuis te blijven bij mijn zoontje. Maar ach, dat kan ik beter even goed overdenken terwijl ik aan het werk ben en zo toch een klein beetje geld binnen breng in het huishouden.

Met mijn zoontje gaat het ook goed. Hij groeit wel nog steeds niet zoals het hoort, maar dat wordt verder opgevolgd door de dokter. Ze hebben nog net bloed afgenomen bij hem om te kijken hoe het gesteld is met zijn ijzer etc. Verder ontwikkeld hij goed en heeft hij al heel duidelijk zijn eigen karakter gevormd. Pittig en vinnig ventje is het.

Met mij gaat het ook wel goed. Het glutenvrij eten gaat terug moeilijk sinds ik aan het werk ben, vooral dan omdat er op het werk nu eenmaal veel voeding voorbij komt en ik net enkel dat gratis kan eten wat ik eigenlijk niet zou mogen eten. Sommige dagen gaat het goed, andere dagen eet ik toch gluten maar dan zit ik ook met de gevolgen natuurlijk. Helaas merk ik wel dat gluten eten gelijk staat aan eetbuidrang nadien, dus ik moet zien dat ik dat echt ga vermijden in de toekomst. Met een echt glutenvrij dieet voel ik me stukken beter en energieker, maar dat is de laatste weken dus helaas niet aan de orde. Ik moet er maar weer eens werk van gaan maken!
Maar gratis eten op het werk is nu eenmaal mooi meegenomen, zeker sinds we afgelopen weken en komende maanden grote kosten gaan moeten maken (lichtkoepels vervangen wegens kapot door het stormweer, nieuwe wasmachine, etc). Dus we gaan aardig moeten besparen en helaas kan dit enkel op leuke dingen en voeding momenteel.
Dus als er mensen zijn die hele goedkope maar glutenvrije recepten hebben: shoot!!

July 7, 2014, gewijzigd door Kwartiertje op July 7, 2014 om 05:28
Hey Yonesca,

Wij hebben hier afgelopen weekend ook heel wat kakaccidenten gehad met Sam. :) Ik denk dat het door tandjes komt hier. Constipatie kan wel eens voorkomen na een periode met buikloop. :( Wat zei de dokter donderdag?

Wij hebben groentepap ook meestal gecombineerd met Rapley. En in zieke perioden at ze dan makkelijker gemalen. Fruit uit het vuistje wisselt hier, want in appel durft ze zich makkelijk te verslikken. Maar aardbeien, frambozen, perzik, rijpe peer, banaan, enz., dat eet ze ook het liefst uit het vuistje. Jammer dat de opvang niet meedoet in die Rapley, hier is dat ook zo. Maar gelukkig malen ze niet fijn, ze behouden steeds stukjes in fruit- en groentepap.

Je mag je eigen lunch niet opeten op je werk dan? Waarom zou je het op de trein moeten opeten? 10u30 is inderdaad vroeg om te lunchen. Ik zweer echt bij eigen lunches.

Ja, die gerookte zalm, veel zwangere vrouwen weten dat niet. Maar ik heb twee kennissen die vrij laat hun kindje verloren zijn (na 30 weken) wegens listeria dus ik neem niet graag zo'n risico. De gestoomde, gerookte zalm smaakte bovendien prima dus dat is een handige manier om er toch van te genieten. :)
Jij bent ook immuun voor toxoplasmose en CMV hé? Daar moet ik ook allemaal alert voor zijn. Soms wel lastig!

Ocharme zeg. Ze zeggen me ook altijd dat de eerste buil de laatste niet zal zijn. :) Dus we gaan ons moeten voorbereiden om meer builen en blutsen, zeker met actieve kindjes. :p
Sam heeft vrijdag haar vaccinaties gekregen maar ondanks wat lichte koorts heeft ze er niet op gereageerd. Daar ben ik wel blij om. Op 15 maanden dan de volgende en dan zijn we er even vanaf.

Hou je taai!
July 8, 2014 om 02:58
Hey Yonesca,

Oei, raar dat jullie nu pas te weten komen dat hij ijzertekort had. Hopelijk is dat ondertussen weer stabiel. Thijn is ook een fijn ventje, hé? Sam zit qua gewicht onderaan de curve en wordt gezien als een klein, fijn meisje.

Ik vind het wel jammer dat een eigen lunch niet geapprecieerd wordt op je werk, al zeker niet als je met een intolerantie zit. Ze kunnen het toch niet maken om jouw eigen lunch te weigeren? Maar inderdaad, je kan dan op de trein eten. Je kan je lunch ook 's avonds klaarmaken als Thijn in bed zit? Dan hoef je dat voor je vertrek gewoon uit de koelkast te nemen. Deed ik ook vaak!

Inderdaad een nieuwe dag vandaag. :) Ik heb ook dagen dat ik echt een enorme eetbuidrang heb, maar het is nu al een aantal jaren geleden dat het ontaard is. Ben daar wel blij om. Ik eet soms wel een heel stuk meer dan normaal maar slaag erin om dan te kiezen voor gezonde dingen zoals gedroogd fruit, vers fruit, yoghurt enz.
Ik ben nu bijna 30 weken zwanger en amper 2,5 kilo aangekomen dus ik mag niet klagen. :)

Een fijne dag!
July 9, 2014 om 01:53
Herkenbaar!

Sam ziet er eigenlijk ook absoluut niet mager uit, ondanks haar curvemeting. De KA maakt zich daar dan ook geen zorgen om. :) Moet je nog steeds alle gluten schrappen voor Thijn?

En kook je 's avonds niet meer thuis dan? Of je werkt later? Of voor jouw vertrek koken? Als je om 10u00 de trein moet nemen, dan moet je vermoedelijk later werken?
Ik lees dat je ook niet veel keuze hebt qua lunch op het werk: enkel soep en een broodje? Ondanks de grootkeuken dan? Of kan je ook een warme maaltijd nuttigen?
Ondanks het feit dat je inderdaad in een grootkeuken werkt vind ik het niet onlogisch mocht je nog een eigen lunch mogen eten. Ik heb twee vriendinnen die elk in een grootkeuken werkten (Lunch Garden en Makro) en zij hadden altijd hun eigen pakketje mee. Erg jammer dat het bij jou zo niet werkt! :(

Neen, 2,5 kg is echt een peulenschil. Bij Sam was ik maar 6 kg aangekomen in totaal. Maar met de zomer die ik nu moet doormaken als zwangere denk ik dat het totaal toch meer gaat zijn. Maar zolang de baby goed op schema zit ben ik tevreden. :)

Praten jullie al over een tweede?

Liefs!
July 10, 2014 om 02:39
Kunnen ze eigenlijk negatief testen op coeliakie en het alsnog hebben? Ik weet dat sommige allergietesten vals negatief zijn, maar geen idee hoe dat bij coeliakie werkt. Lactoseintolerantie of koemelkallergie is uitgesloten dan? Wel zielig, zo'n opgeblazen buik. Of denk je dat ie er niet zoveel last van heeft?

Slaapt Thijn lang eigenlijk? Sam is hier wakker om 6h ten laatste. Dus ik heb wel tijd genoeg om in de voormiddag heel wat te doen zoals koken, strijken, huishouden en administratie. :)

Oh, zo jammer. Zo'n aanbod in die keuken en dan mag je maar kiezen uit een broodje en soep. Stomme regeling dat jullie dat niet kunnen nuttigen... Zo'n verlies kan dat niet zijn voor het bedrijf toch?

Ja, die 6 kg was er ook meteen af. Toen ik uit het ziekenhuis kwam zat ik al onder m'n startgewicht. En dan die kraamkoorts en die epilepsieaanval zorgden ervoor dat dat nog meer daalde. Maar voor de tweede zws wilde ik wel een deftig gewicht hebben want dat leek me gezonder en door de misselijkheid en het braken vlogen er ook weer kilo's af.
July 11, 2014 om 02:27
Amai, Thijn is een goede slaper! En gaat hij er vroeg in 's avonds? Sam slaapt maar van 22u00-22u30 tot max. 6h. En dan nog onderbroken, want ze is gemiddeld 5 keer wakker op een nacht. Gelukkig drinkt ze 's nachts niet meer. Dat heeft ze tot 10 maanden ongeveer gedaan.

Ik maak me eigenlijk ook niet druk om die kilo's. Zou het helemaal niet erg vinden mocht ik al een hoop meer bijgekomen zijn. Ik heb inderdaad geen hoog gewicht, maar wel binnen mooie grenzen. En ik eet gezond. Mijn gyn heeft nooit een probleem gemaakt van mijn gewicht. Integendeel. Ze ziet dat als een enorm voordeel.
Ik word helemaal niet getriggerd hoor. De tijd van m'n eetstoornis is echt wel gepasseerd. Er zijn dagen dat ik me dik en log voel, maar dan realiseer ik me dat dat echt gewoon een gevoel is en de dag erna is dat ook weer beter. Ik maak me geen zorgen, geniet van eten en slaag er ook in om zonder moeite gezond te eten. Mijn gewicht blijft mooi op peil en eetbuien heb ik al lang niet meer gehad. Mijn weegschaal wordt ook niet vaak meer gebruikt, ik volg nu het getal bij de gyn. Uiteraard wil ik na de bevalling geen 10 kg bijgekomen zijn, maar ik merk toch dat ik er geen focus is en dat ik geen moeite hoef te doen. Aangenaam!

Ben jij bezig met jouw gewicht?
July 14, 2014 om 06:19
Hey Yonesca,

Sam is vaak ook vermoeid met de crèche, maar ze vindt het echt niet fijn om te dutten of slapen. Ik heb nog nooit een kind geweten die zo hard vecht tegen de slaap. Ongelofelijk. Ze dut ook amper overdag en dan slaapt ze 's nachts al zo weinig.
Vermoedelijk komt dat vele wakker worden door de vele oorontstekingen die ze heeft. Volgens de KA heeft ze zichzelf ook aangeleerd om regelmatig wakker te worden, ook als ze geen pijn heeft. Wij moeten niet opstaan 's nachts want ze slaapt tussen ons. Dus gewoon een tut geven of haar wat dichter tegen ons aanleggen en dan valt ze weer in slaap. :)

Toen ik mama werd heb ik vooral beseft dat al dat gedoe met dat eten echt rot was. Dat ik daar al die tijd aan verslonden heb, ik kan dat niet geloven. Zo ongezond bezig zijn met m'n lichaam. Anderzijds heb ik inderdaad wel veel geleerd door met eten om te gaan, zoals je zegt: dat gezond en puur eten. Vroeger at ik vaker ongezond terwijl me dat nu zelfs niet meer smaakt. Ik heb wel veel opgestoken dus. Hoe doe jij het nu op dat vlak?

Sam drink 's ochtends een fles van 250 ml groeimelk en ev. nadien nog een boterham met boter (desnoods met wat honing of stroop). Om 11h krijgt ze in de crèche soep en daarna rond 12h patatjes (rond de 300 gram). Dan om 15h fruitpap en om 17h krijgt ze nog een boterham of koekje dat ik meegeef. Dan eet ze om 18h bij mij nog een boterham en om 21h dan een flesje van 250. Thuis eet ze wel minder eigenlijk, ze eet nooit zoveel groenten, maar à la rapley is dat ook moeilijk af te meten. Ik geef vooral niet teveel tussendoor, ik wil niet dat ze continu op iets loopt te knabbelen. Dat ze grote porties eet zou me niet veel kunnen schelen, maar ze moet leren van in één maaltijd haar portie te eten. Ik kan er niet goed tegen als vrienden en familie haar af en toe wat in de hand stoppen. Dat probeer ik echt niet te doen. Geven ze Thijn zoveel eten in de crèche dan?
Wat is zijn schema thuis?

Liefs!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan