Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Monday, July 28, 2014

Suusje1978 woog op het moment van schrijven 151.70 kg (bmi: 51.28).

Wow! Wat is het lang geleden dat ik hier was…

Het was 13 oktober 2013 en ik woog 155,6 kilo. Ik ben in die periode wat afgevallen, dus ik was vast goed bezig. Weight Watchers misschien? Ik weet het niet meer.

Ondertussen is er van alles veranderd. Ik ben zwanger van onze tweede! Spontaan. Ik had het nooit verwacht, maar het is toch gebeurd.

Mijn zoontje, nu 21 maanden, is geboren nadat ik anderhalf jaar hormoonbehandelingen gehad heb. Onder andere met Clomid en HCG-hormoon.

Hij is een fantastisch ventje. We zijn ontzettend blij met hem. En nu komt er dus een broertje of een zusje! Super spannend. En zo anders dan bij onze eerste. Omdat ik een heel andere gemoedstoestand had toen ik zwanger raakte en het ontdekte, maar ook omdat er nu al een klein kereltje rondloopt dat weliswaar op mijn buik kan wijzen en dan ‘baby!’ kan roepen, maar geen idee heeft wat er staat te gebeuren en al helemaal geen rekening houdt met een zwangere mama.

Waarom ik weer terug ben? Omdat ik op mijn gewicht wil letten. Ik hoef niet af te vallen en ga al helemaal niet streng diëten, maar ergens ging het mis. En dus ik weer een beetje, soort van, in hetzelfde schuitje als jullie allemaal.

Op 10 februari 2012 ontdekte ik dat ik zwanger was. Op die dag ben ik op de weegschaal gaan staan en woog ik 138,9 kilo. Tijdens of na mijn zwangerschap, ik heb me in die periode niet gewogen, ben ik 20(!) kilo aangekomen. Dat gaat me niet nog een keer gebeuren. Ik heb dus een diëtiste opgezocht.

Ze heeft me een dagmenu gegeven voor een gezonde voeding. Ik houd me er half aan, maar ben sinds dat ik weet dat ik zwanger ben wel 7 kilo afgevallen. En geloof me, zwanger of niet, ik kan het missen. Ik geloof er heilig in dat diëten een slechte invloed op de baby kan hebben, maar gezond eten niet. En door alleen gezond(er) te eten ben ik dus afgevallen.

Meer groente en fruit. Een tijdig ontbijt. Vaker volkorenbrood. Minder ongezonde snacks. Kleine veranderingen met een leuk effect. Door de zwangerschap heb ik minder eetlust. Heel handig. En ik ben gaan sporten vlak voordat ik ontdekte dat ik in verwachting was. Dat gaat nu wel weer moeilijker dan toen ik net begon, maar met een uur per week is het meer sport dan ik in jaren gedaan heb.

Heb ik hier nog buddy’s? Of zijn jullie allemaal al lang op je streefgewicht en niet meer op valtaf.nl? Ik deel dit avontuur graag met jullie! Geven jullie me een teken van leven?

Liefs, Suus

July 28, 2014, gewijzigd door Maaikemarlies op October 13, 2014 om 15:09
Hoi suus, ik leef nog en ben bezig met een maagverkleining. Ik hoop in november te worden geopereerd. Spannend hoor, voor de tweede keer zwanger. Gaat alles goed? Wanneer denk je te bevallen?
July 28, 2014 om 07:45
Hoi Suus,

Bedankt voor je bericht! Gefeliciteerd met een kleintje op komst, spannende tijden lijkt mij dat ;)

Ik ben 27 en kom uit N-Holland. Ik wil er inderdaad nog niet vol voor gaan, maar mijn ontbijt en lunch gaan vervangen door koolhydraatarm voedsel (eiwitshakes, salades etc). Dit heb ik 2 jaar terug ook gedaan en dat ging eigenlijk wel heel goed.

Na de vakantie wil ik dan ook mijn avondeten koolhydraatarm gaan starten en zo naar in ieder geval mijn gewicht van 2 jaar terug gaan, rond de 115 kilo. Uiteraard moet er dan nog meer af, maar je moet klein beginnen ;)

Gr. VanXXXLnaarXL
July 29, 2014 om 04:39
:knuffel:
July 29, 2014 om 05:13
Had nog een vraagje aan je: Waarom loopt je afslankplan op ipv af?
July 29, 2014 om 08:01
Hai Suus,

Nee ben zelf (nog) geen mama. Mijn vriend en ik willen dit in de toekomst wel ontzettend graag vandaar ook dat ik eigenlijk nu gewoon alvast kilo's wil kwijt raken.

Mijn vriend is ook zwaar dus we kunnen dat koolhydraatarm samen doen dat maakt het denk ik een stuk "makkelijker".

Liefs!
July 30, 2014 om 03:51
ja ben er nog :)
Onbekend
August 1, 2014 om 11:06
Hoi! Gefeliciteerd met je zwangerschap, wat een heerlijke verrassing, zo spontaan! Ik hoop dat je je goed voelt en niet veel last hebt van kwaaltjes. Wat goed dat je de hulp van een dietiste in hebt geroepen, dat zal je zeker helpen. Succes!

Groetjes, Yolanda
PS we zijn nog geen buddies maar ik ben je een tijdje geleden gaan 'volgen'
September 3, 2015 om 15:32
ja Suus!!! we gaan er weer voor meis! kom je ook weer eens hier langs?

liefs :kjoetiepaai:
Onbekend
October 22, 2016 om 06:03
Hoe gaat het nu met je? Schrijf je weer een keer een nieuw berichtje?
January 16, 2018, gewijzigd door Kwartjes op January 16, 2018 om 07:11
¸.•❤ Hoi Suus,❤•.¸

Wat leuk dat je zoontje jou zo stimuleert Suus. ‘Rennen, mama! Rennen!’ Lief hoor.❤•.¸✿¸.•❤Liefs en een gezellige dag,❤•.¸✿¸.•❤,

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Kwartjes Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

January 16, 2018 om 07:43
Je hebt er leuke recepten staan Suus!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan