Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Gary Taubes theorie over overgewicht als gevolg van insuline probleem

Geplaatst door Edithno1 op January 13, 2008 om 05:53

January 13, 2008 om 05:53
Er staat steeds vaker in allerlei bladen iets over Gary Taubes. Het komt erop neer dat je alleen vet kunt opslaan als er teveel van het hormoon insuline in je bloed circuleert. Je hebt heel kleine beetjes nodig maar als je voortdurend meelproducten en suiker eet, pomt je alvleesklier voortdurend insuline in de bloedbaan. Een van de onvermijdelijke gevolgen is abnormale gewichtstoename. Al die insuline zet de sluisdeuren naar de vetcellen in een richting open. Het vet kan erin, maar niet meer eruit. Dikke mensen hebben voor maanden energie aan hun lijf maar hun lichaamscellen kunnen er als gevolgs van de voortdurende overvloed aan insuline niet bij. Ze zijn vet en lijden honger. Hier herken ik mijzelf wel in; ik ben te dik, voel me altijd hongerig en ben veel moe. Pasta, rijst, koek, brood, gebak en suiker zijn dan gevaarlijk. Maar wat kun je dan wel eten? Lijkt toch al snel op Atkins en dat vond ik echt niks.......
January 13, 2008 om 08:20
Kijk naar wat de oermens at: noten, groenten, fruit....graan hoort in feite niet bij de natuurlijke voeding van de mens. Maar goed, het in ons leven zó belangrijk geworden dat we eigenlijk niet meer zonder kunnen. Om zoveel mogelijk snelle en dus foute koolhydraten te vermijden kun je het best overal volkoren varianten nemen.
January 14, 2008 om 07:33
Slim mens die Taubes, de basis van voedingsleer zijn nu opeens haar ideeën. (vind opnieuw het wiel uit en benoem jezelf tot wieluitvinder)

Zoals Change ook schijft, je moet geen koolhydraten mijden, je moet kiezen voor de goede koolhydraten. Begin eens met een paar weken resoluut suiker te ontwennen. Niet een beetje suiker maar een periode dat je nergens suiker in doet, geen koek/snoep. Normaal eten met bruin brood zonder zoet beleg en geen toetjes met suiker zelfs geen suiker in je koffie/thee of pap. De enige vorm van suiker die je mag eten is fruit. Kijk gewoon eens 2 weken lang hoe dit bevalt.
January 14, 2008 om 08:30
En hou er rekening mee dat je bij het afwennen van vooral suiker soms afkickverschijnselen kan hebben. Als je bv bij de ontbij of lunch iets zoets hebt gegeten dan heb je 2-3 uur later weer trek in zoet. Als je het negeert en iets anders neemt bv een gekookt ei dan ontwen je de suiker en heb je ook geen last meer van de trek in zoet. Het kan best en paar dagen duren voor je er echt vanaf bent maar als je eenmaal de suikerverslaving de baas bent voelt dat ook heel goed.
January 19, 2008 om 03:04
Nou, het suiker weglaten gaat best makkelijk. Maar de meelspijzen, dat vind ik een heel ander verhaal. Dat zijn nou net alle dingen waar ik een beetje een vol gevoel van krijg. Omdat ik hongeren echt niet meer zie zitten, neem ik bij honger een of meer volkoren boterhammen met bv. olijfolie (lekker op geroosterd brood) of met sesam pasta maar nooit met iets zoets. Bij het avondeten gewoon aardappels of iets dergelijks maar niet overdreven veel. Ben benieuwd of dit iets met mijn gewicht (en mijn energie peil) gaat doen......Na bijna 1 week nog niet echt veel in ieder geval. Maar dat is ook wat snel misschien.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.