Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

vreetbuien

Geplaatst door Blondjuh op March 11, 2008 om 01:12

March 11, 2008 om 01:12
gisteren had ik er 1 omdat mijn maandelijkse feestdag weer begon( geen feest dus) nooit heb ik er last van en kan ik er van af blijven maar gisteren moest het echt, is dat erg als het 1 keer gebeurd.. vanochten toen ik op de weegschaal stond was ik meteen 2 kg zwaarder komt dat door dat maandelijks probleem of door die vreetbui?
March 11, 2008 om 03:40
Een troost, dat extra gewicht raak je ook volgende week weer kwijt als je feestje over is.

groetjes
:syrrah:
March 11, 2008 om 13:43
Bij mij kan het ook soms 2 kilo schelen als ik ongesteld ben. Ik geef me er maar aan over wat eten betreft want ik kan het dan echt niet tegenhouden. Vooral de 1 ste dag, daarna valt het wel mee. Veel :waterdrinken:.

Succes!
March 11, 2008 om 14:37
dank jullie wel!!!
Eva
March 11, 2008 om 15:36
1 kilo is ongeveer 7000 kcal, dus als je 2 kg gegroeid bent zou je 14000 kcal extra gegeten moeten hebben. Dan ben je misselijk hoor:D
je houd vocht vast tijdens je menstruatie das het probleem
wél balen
March 12, 2008 om 04:40
Ik vind het zo'n rotwoord: vreetbuien. Alsof je jezelf degradeert tot een varken bij de trog.
Kunnen wij daar met zijn allen niets iets anders voor bedenken? Iets wat het verschijnsel benoemt, maar toch ons zelfrespect intact laat?
Zelfrespect is heel belangrijk als je een dieet wilt volhouden. En dan gaat het er niet om, dat je alle dagen binnen de perken blijft, maar dat je weer blijmoedig de draad oppakt als je een keertje van de wagen bent gevallen.
Iedereen heeft zulke momenten.
Dat kan omdat je te weinig hebt gegeten, te lang gewacht met je volgende maaltijd, omdat er iets is gebeurd, of omdat er iets lekkers voor je neus staat waar je niet af kon blijven.
Er is ook verslavend voedsel. Voedsel waar je van af kunt blijven zlang je de eerste hap niet hebt genomen.
Dat kun je beter laten staan. Na verloop van een paar weken kun je proberen of het nog steeds zo is dat je na de eerste hap wilt doorgaan. Vaak is het minder, maar soms niet. Jammer, maar dat voedsel is dus echt niet goed voor je dan.
March 14, 2008 om 18:34
Hey,

Ik had ook altijd veel last van eetbuien. Ik heb bij mij een dieetloze dag ingevoerd. Zes dagen in de week houd ik me aan mijn dieet en die zevende dag mag ik eten wat ik wil. En er echt van aankomen doe ik niet! voor mij is het een dag om naar uit te kijken! In het begin at ik dan precies de hele dag door, maar nu eet ik dan gewoon met mijn gezin mee! Gewoon effe niet dieten kan ook goed doen! Misschien helpt het, maar ieder heeft zo zijn eigen ding hé! en een extra chocolaatje kan echt goed doen!

Claudia
March 19, 2008 om 19:02
Ik denk ook, dat controleverlies een gevolg is van teveel conrole willen. Daarom streef ik ook eerder naar een duurzame verandering van leefstijl. Wat ik nu eet, moet ik in principe de rest van mijn leven ook eten. Voedsel dat je bloedsuikerspiegel constant houdt, is erg belangrijk. Geen snelle koolhydraten, zelfs geen kunstmatige zoetstoffen. Die kunnen ook al een hongeraanval opwekken.
Ik streef naar een voldaan gevoel bij elke maaltijd. Ik merk dat het makkelijker gaat nu ik weer zelf mijn eigen biologische volkorenbrood bak. Als ik geen volkorenbrood heb, dan wil het ook wel met volkoren (rogge) knackebrot.
Als ik tussen de maaltijden honger heb, neem ik een extra boterhammetje, of knackebrot. Fruit als tussendoortje laat me achter met een hongerig gevoel, yoghurt, rauwkost en soep ook. Ik neem fruit bij het ontbijt, of bij de hoofdmaaltijd.
Ik merk dat ik soms de neiging heb om van chocolade eitjes of andere zoetigheid een dagelijkse gewoonte te maken. Daar moet ik dan paal en perk aan stellen. Waar je vooral voor moet oppassen, is het gevoel dat je moet afzien. In het begin van een dieet is het niet helemaal te vermijden, maar na een paar maanden zou je daar geen last meer van moeten hebben.
March 21, 2008, gewijzigd door Macky op March 21, 2008 om 18:21
Hey,

Natuurlijk is er hoop! Morgen gewoon balansdag houden. Alleen gezonde dingen eten, veel fruit etc. VEEEL WATER. Oeh, en veel vezels.. dan 'spoel' je het er gauw weer uit;)

Iedereen heeft van die baaldagen...
Het motto op deze site is dan ook: afvallen en dan weer opstaan;).

Je jojo-ed altijd een beetje, als je maar in the long run afvalt.
Gewoon doorzetten!

Succes:)
March 22, 2008, gewijzigd door Yonesca op March 22, 2008 om 07:17
@DreamFigure: in jouw ogen is dat misschien een eetbui, maar in mijn ogen is dat niet meer dan een beetje zondigen op een dag.

Een eetbui bij mij houdt al makkelijk in: zakje japanse mix (+/-150g), 2 pakken koeken, 2 magnums, 2 kommen cornflakes, 10 speculaasjes, 3 boterhammen met choco, 3 koffiekoeken, een reep chocolade...en dan zijn we er nog niet.

Ik kom dus met een eetbui makkelijk op 4000kcal op een dag...en soms zelfs 5000 of meer. En ik heb ze wel meermaals per week. Ik heb echt al alles geprobeerd om er vanaf te raken, maar het lukt me maar niet. En ik schaam me der nog steeds ontzettend voor.

March 22, 2008 om 10:15
Op kot heb ik die dingen niet liggen, maar hier thuis zijn sommige dingen wel aanwezig. Vooral dan chocolade, speculaas, ijs en cornflakes. Ik heb ook nog een zus dus ik kan mn ouders niet verbieden die dingen te kopen.
Als ik op kot een eetbui doe, dan ga ik dus naar de winkel om die dingen te kopen. Als ik int stad rondloop, probeer ik altijd maximum 2 euro ofzo mee te hebben, maar het is me opgevallen hoe creatief iemand kan zijn met 2 euro als de eetbuidrang echt wel groot is. Zo heb je bij de Aldi al makkelijk een pak koeken en 4 porties chocomousse voor 2 euro, en bij de bakker of in de supermarkt al makkelijk 3 koffiekoeken of 1 brood. Spijtig genoeg is het dus heel makkelijk om een eetbui te houden, ook al probeer je je te verzetten. En ik raak er dan ook echt niet vanaf.
March 22, 2008 om 15:28
Bij mij verschilt het moment van een eetbui hebben wel enorm. Soms krijg ik er eentje door verveling, soms zelfs in de ochtend al bij het ontbijt, tegen 4u, na het eten, voor het slapen gaan, terwijl ik int stad rondloop, als ik me slecht voel,...
Als ik rond 22u een eetbui krijg en er niet echt veel in huis is, eet ik vaak zelfs hele porties spaghetti of beschuiten met confituur, choco,...
March 23, 2008 om 06:29
Pfoeh, ik voel me al een stuk minder schuldig na dit alles gelezen te hebben, bedankt dames :)
Gisteren heb ik bij de hema een zak "fondanthaasjes" gekocht en in een kwartier leeggevreten, dat is mijn "vreetbui". Vandaag houd ik me weer in en ga lekker een uur wandelen met de hond.

Fijn weekend allemaal en nogmaals bedankt voor de peptalk
(niet sarcastisch bedoeld hoor )

:schopondermijnkont:
March 23, 2008 om 13:51
@DreamFigure: ik ben al jaren in behandeling bij een psychologe en zij weet ook van mn eetbuien enzo. Maar echt veel kan ze er natuurlijk niet aan doen. Ze staat tenslotte niet naast je wanneer je hand in de koekjespot zit...
March 24, 2008, gewijzigd door Wilma84 op March 24, 2008 om 05:03
ff een vraagje. Ben zelf net bezig met echt afvallen. Mijn probleem was echt te onregelmatig eten (vooral na acht uur, tot laat in de nacht) en veel vettigheid. Mijn gewicht bleef dat wel meestal rond het zelfde gewicht schommelen. Kwam wel iets aan maar nooit echt veel meer en als ik oplette was het ook zo weer weg. Nu probeer ik minder vet te eten, maar gewoon brood en avondeten en niet maar na acht uur te eten. En veel water drinken. Denken jullie dat ik hier door kan afvallen?? Ik zou graag jullie mening willen. Ik ben trouwens gister wel weer slecht geweest! Heb gegourmet!!
Wat trouwens wel smaakte, maar ik ben nu ook 1,5 kilo zwaarder. Ik ga er ook maar van uit dat dit gauw weer weg is. Bedankt voor jullie reactie alvast. Succes allemaal!
March 24, 2008 om 06:33
@ FannyMe: ik heb mezelf lid gemaakt van je clubje...en ik heb meteen enkele topics geopend. Ik hoop dat je dat niet erg vind.
March 24, 2008 om 06:34
Deze ochtend waren er dus nog eclairs over van het familiefeest van gisteren en er werd verondersteld dat iedereen er eentje at. Mijn vader heeft er 2 op, net zoals mijn zus en mn moeder heeft er ene op en een mokkataartje. En ik...ik heb er GEEN op!!!! Dus weer een kleine overwinning voor mezelf. De eetbuidrang werd er wel door aangewakkerd, maar heb me toch mooi aan mijn geplande ontbijt kunnen houden.
March 25, 2008 om 13:47
Is er iemand die me wil helpen????
Ik wil dit echt niet langer meer maar steeds krijg ik steeds weer van die vreetbuien, vandaag ook weer. 1 hele cake rol en 5 pakjes sultana ik HAAAAT het:bidden2:
March 26, 2008 om 07:53
Ik heb sinds een tijdje ook erg veel last van vreetbuien. Voor ik begon met lijnen een jaar geleden had ik hier nooit last van. Ik at wel ongezonder en vet, maar ik had altijd een rem. Die is nu totaal verdwenen. Sinds een maand of 2, sinds ik terugben van vakantie, kan ik mijn ritme ook maar niet meer te pakken krijgen. Van de 11 kilo waar ik zo hard voor gewerkt heb het afgelopen jaar, zitten er nu weer 5 bij in 1,5 maand. Puur door vreetbuien tussen mijn menu door, ik eet verder het avondeten volgens plan e.d. Mijn nieuwe kleren die ik gekocht had passen niet meer, loop weer in mijn oude broeken. En daar word ik zo verdrietig en boos van dat ik nog meer vreetbuien krijg lijkt het wel :zucht:
Het is een cirkel die moeilijk te doorbreken lijkt.
March 27, 2008 om 07:50
Hoi Pekineesje,
ik lees dat jij je net zo misselijk kunt eten als ik. Bij mij maakt het ook niet uit wat er in huis is, niets is veilig.
Maarrr ik geef inderdaad ook niet op, en kan met trots melden dat ik me gisteren helemaal aan mijn menu heb gehouden whoohoo! Ik heb wel een bakje optimel vla en een appel extra genomen voor de tennisles, maar voor de rest keurig gehouden!!!
Heel veel succes en vroeg of laat komen we er wel!
Groeten :tober:

March 30, 2008 om 12:56
Ik heb dat ook wel hoor veerle123. Soms omdat ik honger heb en daarna doorsla, soms puur uit emoties, en soms omdat mijn lichaam aangeeft "zin" te hebben in eten/eetbui en dan eenmaal ik begonnen ben kan ik niet meer stoppen...tot ik op het punt sta over te geven en me amper nog kan bewegen.
March 31, 2008 om 09:05
Beste allemaal,

eetbuien komen voort uit het feit dat je lichaam het wil.
Dit komt door een bepaalde reactie van je gevoel. Je verstand biedt wel tegenstand maar verliest toch vaak van dat gevoel zin in iets te hebben.
Deze interactie vindt plaats tussen de oren. Als je precies wilt weten hoe het werkt en jezelf wilt aanleren dit proces om te draaien, kijk dan even op http://www.vergeethetdieet.nl/.
Je kunt het e-book gratis downloaden. Heb ik ook gedaan. Je krijgt daarna wel mails waarin ze proberen je het een en ander aan te smeren, maar het e-book is echt gratis en er staan wel nuttige tips in. In ieder geval staat er goed in omschreven hoe eten ons beinvloedt. Begrijpen waardoor eetbuien en een verstoorde relatie met eten vandaan komen is al een hele stap.

veel succes!
March 31, 2008 om 15:36
Thanx voor de tip Kimikim, ik ga eens kijken, groetjes
April 2, 2008 om 09:13
Ik heb zonet een vreetbui gehad...

:walgelijk:
April 3, 2008 om 03:39
:supercry: Gisteren 2 hele grote eetbuien. De harde schijf van mijn computer is gecrashed, ben echt alles kwijt, kantoorgegevens, studie, foto's vanaf 2005 (godzijdank vorige maand een fotoboek samengesteld, dus die geprinte heb ik nog). Maar het voelt net alsof een kast in mijn huis is afgebrand.
Niets mag een excuus zijn om te eten, dat weet ik, maar kon het echt niet laten :supercry:
April 3, 2008 om 07:20
Hey Fannyme,

Ik ken het hoor, ik ben 5 kg aangekomen in een goede week, nu gelukkig al een goede 2kg eraf! Gewoon volhouden, maar ja het zal altijd moeilijk blijven denk ik...
April 3, 2008 om 09:11
Je kan bijna onmogelijk echt 6kg (vet) aankomen op een week tijd (tenzij je héél zwaar ondergewicht hebt en plots normaal gaat eten) en dat het er ook aan blijft zitten. Normaal is er dan gemiddeld wel een goeie 2.5kg vocht bij. Maar het is natuurlijk niet leuk zoveel aan te komen. Maar misschien is het feit dat je er zo van schrikt wel een reden te meer om er te blijven tegen vechten.

Als ik eetbuivrij kan blijven, kunnen jullie dat ook!!!
Mpk
April 4, 2008 om 12:19
vind dit nou niet echt een schokkend grote eetbui ofzo.... valt toch wel mee?
April 4, 2008 om 12:35
Vind jij dat normaal en gezond na het avondeten dan mpk? Als je zoveel eet na het avondeten is het duidelijk een vreetbui.
April 4, 2008 om 13:02
@mpk: iedereen heeft een andere invulling voor het woord 'eetbui'. Dit is inderdaad meer dan normaal dat ze gegeten heeft en voor haar is dat een eetbui. Ook ik eet veel meer tijdens een eetbui(minstens het driedubbele en veel ongezonder), maar toch vind ik wat ze gegeten heeft niet iets als 'toegeven aan je trek'.
Moest er nu staan dat ze 2 appels en 4 chocoladekoekjes gegeten had, dan had ik het ook geen eetbui gevonden, maar ja.
Ik ben alvast blij voor haar dat haar eetbuien niet evengroot zijn als de mijne, dat gun ik niemand. Ik ben al blij dat ze doorheeft dat ze niet de enige is die er mee zit en dat ze moet blijven vechten ertegen.

April 4, 2008 om 13:16
Klopt Yonesca, mijn eetbuien zijn ook vele malen groter. Echt een ware ramp. Vaak bestaan mijn vreetbuien uit redelijk gezonde producten waar ik veelste veel van eet.
April 5, 2008 om 09:59
Wel Ailin, mijn vreetbuien lijken op die van jou. Ik kon makkelijk 5000kcal naar binnen stouwen en dan nog leek ik "honger" te hebben.
Mn vreetbuien bestonden ook vaak uit dingen die jij opsomt, bijvoorbeeld: 1 doos cornflakes (zo met chocoladesmaak), 6 wafels, 15 boterhammen met choco, 12 speculaasjes, een zak chips, een zak snoep, een pot borrelnootjes, 4 chocoladebroodjes...en dan nog een portie avondeten enzo.
Ik hoop echt dat die tijd voorbij is en dat ik nooit meer zo diep wegzak. Vreselijk!
April 5, 2008 om 10:18
Ik lees dit topic met verbazing eigenlijk. En ik denk dat ik vroeger nooit echt geweten heb wat en '(vr)eetbui' eigenlijk is.
Bij mij houdt zoiets in dat ik vb op een kwartier tijd een sneetje kaas, een snee ham, een paar eitjes en wat kippenwit binnenprop. Ten eerste heel weinig als ik vergelijk met de verhalen hier, en anderzijds ook hoofdzakelijk eiwitten.
Is dit nu gek of niet? Als ik aan het 'vreten' sla, werk ik hoofdzakelijk vlees en zo naarbinnen. Maar in de verhalen hier lees ik allemaal dingen over koekjes, chocolade, snoep enzovoort.

Maakt het eigenlijk iets uit WAT je precies binnenpropt op zo'n 'vreetmoment'?
April 5, 2008 om 10:22
@ Ailin: ik braakte het niet uit, dus je kan je al voorstellen hoeveel ik aankwam.
Maar mijn verzadigingsgevoel is er inderdaad volledig door naar de kloten gegaan. En daar moet ik nu nog steeds de gevolgen van dragen.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.