Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

TE veel vermagerd

Geplaatst door MissRaisje op March 11, 2008 om 13:44

March 11, 2008 om 13:44
Ik ben al lange tijd bezig met vermageren! Welja al een jaar denk ik, waarbij ik er enkele maanden niet meer zo nauw op gelet heb!

De laatste tijd merk ik ook dat het vermageren een obsessie voor me wordt! Alle calorieën dat ik binnenspeel, moet er onmiddellijk weer af door te sporten! dat doe ik via de hometrainer dat ik thuis heb staan (had ik al lang voor ik begon met te vermageren ;))

Ondertussen weeg/woog ik 59. Ik heb gisteren, maandag 1900 calorieën verbruikt op de hometrainer, omdat ik in een week tijd maar 600 gram ben vermagerd en ik hoopte een kilo vermagerd te zijn (tijdje geleden ben ik naar mijn grootouders gegaan en die verwennen mij nog al veel en van 59,5 ben ik naar 60,6 gegaan op 4 dagen tijd :$ toen moest dat er weer af en nu wil ik weer verdergaan naar mijn streefgewicht) dat is 55. Of zelfs 50. (volgens BMI mag ik minimum 48.5 wegen)
Dus ik ben veel beginnen sporten en veel op mijn voeding beginnen letten toen ik 60,6 woog. In een week tijd woog ik nog maar 59,6. Nu maandag geweest, nog een week later woog ik dus nog maar 59.0 en ik hoopte van 58,6 te wegen! Ik heb dus gisteren 1900 calorieën verbrand en ik weeg nu nog maar 58 (dat was deze morgen) en deze avond 58,2. Is volgens mij ook niet normaal, maar 200 gram tussen morgen en avond. Deze avond kom ik thuis van school en mijn mama zegt: "amai, jij bent nogal vermagerd in jouw wezen, mag niet overdrijven hé?"

Ik denk inderdaad ook dat ik een beetje teveel wil vermageren op korte tijd, had gedacht aan mijn verjaardag 29 april of zelfs vroeger om 55 te wegen. Ik wil zeker nog dat mijn school (in juni studeer ik af) mij nog enkele maanden ziet met mijn streefgewicht.

Maar het is dus denk ik wel een obsessie voor me en ik wil VEEL te veel vermageren, maar als ik dat doet, ga ik lelijk worden omdat ik TEVEEL vermager op korte tijd.

De reactie van mama heeft me dat wel laten inzien!

Heeft iemand tips voor me hoe ik het beter kan aanpakken, aub?

Heeft een diëtiste nog zin voor de laatste 4 kilo's?

Groetjes MissRaisje
March 13, 2008 om 05:37
Een halve kilo tot 1 kilo per week is best oke hoor. Je sport veel. Zorg er gewoon voor dat je wel normaal blijft eten, dus niet jezelf uithongeren ofzo, dat is niet goed. Maar als je gewoon normaal eet en veel beweegt, zie ik niet in waarom je niet op deze manier kunt afvallen.
March 27, 2008 om 20:10
Een diëtiste kan gerust hoor, die laatste kilo's. Dat zijn ook de moeilijkste dus het zou helemaal niet raar zijn. Bovendien is op gewicht blijven nog veel lastiger dan het afvallen zelf. Gewoon doen! Zoiemand kan je ook een goed beeld geven van wat realistische en gezonde doelen zijn. Een diëtist heeft immers honderden mensen zien vermageren en kan uit ervaring spreken.

En voor zover IK weet: Een halve kilo per week is een goede richtlijn. Dat lijkt heel langzaam maar dat is de snelheid waardoor het op de lange termijn veel makkelijker is om het er voor altijd af te houden. En dat is je doel toch? Of echt alleen die mensen van je opleiding?

Groeten Ish
May 7, 2008 om 11:49
hoei

zit een beetje in dezelfde positie. Wil ook nog die laatste vier kilo kwijt. Krijg ook voortdurend opmerkingen dat ik veel vermagerd ben. Gezond eten deed ik al langer, maar eigelijk is het voor mij pas begonnen toen ik mezelf dwong om zoveel mogelijk onder de 1500 kcal te blijven. Als ik er dan eens een dag boven zit, voel ik mij keischuldig en eet ik de volgende dag juist 1000kcal. Verschrikkelijk gevoel, maar het is een dwang en het maakt me precies ook gelukkig. Met sporten heb ik juist hetzelfde... Ik sport tot als mijn lichaam totaal uitgeput is.

Pekineesje heeft 100% gelijk doe wat jij wilt en hoe jij het aanvoeelt. NIets aantrekken van anderen!
groetjes Leen
May 7, 2008 om 16:14
Ik heb eens de boodschap meegekregen dat je langzaamaan kunt beginnen met opbouwen met je kcal's. Stel dat je per week met 50 of 100 kcal's verhoogt, je blijft je gewicht in de gaten houden, en je blijft per week verhogen tot je stabiel blijft in de 2e week. Als je dan die 2e week stabiel bent, probeer je een 3e week diezelfde kcal's te nemen (stel dat je in een periode rustig opgebouwd hebt van 1100 naar 1650) en als je ook dan nog stabiel blijft, dan kun je daar op blijven hangen. Mocht je toch weer ietsje aankomen, dan zak je weer 50 tot 100 kcal's per week tot je stabiel blijft.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.