Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

eten voor haar

Geplaatst door Suuzzz op July 28, 2008 om 18:34

July 28, 2008 om 18:34
Heejj,
k had een vraagje.. mijn haar is de laatste paar maanden een beetje dunner aan et worden en minder vol, helaas =( maar k zou graag willen weten of er voedsel is wat extra goed is voor je haar ofzo? njaa thnxx iig =)
July 29, 2008 om 12:26
Even voor je gegoogled.

http://www.creatievekeuken.be/EzShop/Search/beauty/nl_beauty_detail.asp?Article_Id=2077

http://www.mannen-gezondheid.com/nieuwsbrief-haaruitval.html

Zelf weet ik van mijn 'drogisterijtijd' dat vitamine B goed voor je huid, haar en nagels is.
July 29, 2008 om 13:19
aahh oke thnxx =) vitamine b dus.. zit dat alleen maar in linzen en eigeel? want dats niet egt iets wat k graag eet :p
of zijn pillen ook genoeg?
July 29, 2008, gewijzigd door Debster op July 29, 2008 om 13:42
Vitamine B Het vitamine B-complex is een buitenbeentje onder de vitamines. Het bestaat uit een groep van acht verschillende vitamines die samen zorgen voor de stofwisseling in ons lichaam. We hebben ze nodig om eiwitten, vetten en koolhydraten uit ons voedsel om te zetten in energie en bouwstoffen. Hieronder staan de acht vitamines B kort beschreven.
Vitamine B1 zorgt ervoor dat koolhydraten uit ons voedsel worden verbrand. Hierdoor krijg je meer energie. Mensen die heel actief zijn (en dus veel energie verbruiken), hebben een grotere behoefte aan vitamine B1. Vitamine B1 zit vooral in aardappelen, graanproducten, brood, vlees en melkproducten. Een tekort aan vitamine B1 kan leiden tot afwijkingen aan hart en zenuwstelsel

Vitamine B2 zorgt voor het gezond houden van huid en haar. Tevens heeft het een positief effect op de spijsvertering en het zenuwstelsel. De natuurlijke bronnen van vitamine B2 zijn eieren, noten, melk(producten), groente, fruit en vlees. Van een tekort aan vitamine B2 kan je een schilferige huid en kloofjes in de lippen krijgen.

Vitamine B3 is goed voor de werking van het zenuwstelsel en het bevordert de energieproductie in het lichaam. We krijgen het binnen via bruin (volkoren) brood, noten, vis en vlees en groenten en aardappelen. Als je te veel neemt van deze vitamine kunnen je bloedvaten verwijden.

Vitamine B5 is nodig voor het herstel van weefsels. Verder helpt ze bij de opbouw en afbraak van eiwitten, vetten en koolhydraten. Het wordt ook gebruikt bij de aanmaak van bepaalde hormonen. Goede voedingsbronnen zijn: aardappelen, eieren, melk, vlees en volkorenproducten. Een overdosis vitamine B5 kan leiden tot diarree.

Vitamine B6 staat de laatste jaren sterk in de belangstelling omdat het – samen met de vitamines foliumzuur en B12 - een belangrijke rol zou spelen bij de bescherming tegen hart en vaatziekten. Verder is B6 belangrijk voor de vorming van rode bloedcellen, de opbouw van DNA (erfelijke materiaal), de opbouw en afbraak van eiwitten en de goede werking van het zenuwstelsel.
Vitamine B6 zit onder meer in aardappelen, bruin brood, banaan, vis, vlees en melk(producten).

Vitamine B8 (biotine) is net als vitamine B2 belangrijk voor de goede ontwikkeling van huid en haar, de vorming van vetzuren en de energieproductie in ons lichaam. Sojabonen zijn een zeer goede bron voor biotine. Daarnaast zit deze vitamine ook in noten, eieren, lever en melk.

Vitamine B11 (foliumzuur) wordt gezien als een belangrijke vitamine voor het verkleinen van de kans op hart- en vaatziekten. Ook kan foliumzuur de kans op een miskraam of een aangeboren afwijking als een open ruggetje verkleinen. Vandaar dat vrouwen die zwanger zijn, aangeraden wordt extra foliumzuur te slikken. Deze vitamine is belangrijk voor de opbouw van het DNA (ons erfelijke materiaal) en voor de opbouw en afbraak van eiwitten. Samen met de vitamines B6 en B12 kan foliumzuur de schadelijke stof homocysteïne omzetten in onschadelijke stoffen. Homocysteïne is een schadelijk tussenproduct dat ontstaat tijdens de eiwitstofwisseling in ons lichaam. Een verhoogd homocysteïnegehalte zou een risicofactor kunnen zijn voor het ontstaan van hart- en vaatziekten. Vitamine B11 zit onder meer in groenten (broccoli, spruitjes), bruin brood, vlees en eieren. Een tekort aan vitamine B11 veroorzaakt bloedarmoede, vermoeidheid, afwijkingen bij geboortes (open ruggetje of miskraam).

Vitamine B12 helpt ook bij een gezonde bouw van ons erfelijke materiaal en bij de opbouw en afbraak van eiwitten. Verder is deze vitamine nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en een goede werking van het zenuwstelsel. Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten als eieren, melk(producten), vlees en vis. Een tekort aan vitamine B12 kan schade aan de zenuwen brengen.
July 29, 2008 om 13:43
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/20155-vitamine-b2-riboflavine.html

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/20747-vitamine-b8-biotine.html
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.