Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Hoe vaak eten?

Geplaatst door Molly24 op March 26, 2009 om 05:52

March 26, 2009 om 05:52
Hallo mede-afvallers,

Ik vraag me af wat jullie denken over hoe vaak per dag je het beste kunt eten. Ik hoor zo wel dat je beter vaak een beetje kan eten, maar ik hoor ik vaak dat je je gewoon moet beperken tot drie maaltijden per dag.

Ik heb zelf de neiging om toch iedere twee uur wel wat te eten.

groetjes Molly

:poohmethoningpot:
March 26, 2009 om 06:20
Ook ik heb van de diËtiste op de sportschool gehoord en ook gelezen op fitnessfora en in het boek van het wasborddieet, dat meer keren per dag eten (om de paar uur) het beste is omdat je verbranding dan bezig blijft. Als je amar 3 keer eet, eet je elke maaltijd meer dan je lichaam kan verbranden. En vaak gebruikt het lichaam eerst de voedingsstoffen die voor je gezondheid verder niet zo interessant zijn. Ook heb ik gehoord dat modellen die flink moeten afvallen het advies krijgen om om de 2 uur wat te eten. Daarbij is het effectiever om een paar keer per dag korter te bewegen dan 1 keer per dag lang. En is het effectiever om elke dag een uur te bewegen dan 2 keer per week 3 uur bij wijze van spreken.
Onbekend
March 26, 2009 om 08:44
Ik eet ook 5-6 keer op een dag. Ik heb dat idd ook van mijn diëtiste gehoord, dat het beter is om om de paar uur een lichte maaltijd te eten, om zo je verbranding op gang te houden en niet teveel in 1 keer te eten steeds.
March 26, 2009 om 11:31
:lacheuh:
Ik lach me rot! Vier antwoorden en niemand heeft het over 'honger'.
Je moet gewoon eten als je honger hebt en dan niet te veel.
En daarnaast zorgen dat je 's ochtends sowieso een klein beetje vezelrijk eet om de boel op gang te krijgen en 's avonds laat niks eten. In de praktijk kan dat neerkomen op 5 a 6 keer eten op een dag.
Hoe denk je dat de mens honderdduizenden jaren heeft overleefd? Door de hele dag tabelletjes en cijfers mee te zeulen? Of door te gaan eten als hij/zij honger heeft, te gaan drinken als hij/zij dorst heeft, te gaan slapen als de tijgers weg zijn en hij/zij moe is en door te ****** als hij/zij **** is.
Onbekend
March 26, 2009 om 13:04
Je kunt 's avonds laat best nog eten, als het maar iets gezonds is. Vaak wordt afgeraden om 's avonds laat nog wat te eten, omdat mensen dan vaak snacken en bijvoorbeeld chips of nootjes gaan eten. Maar gewoon 's avonds laat nog een stuk fruit, yoghurt, een cracker of een salade kan prima hoor :)
Onbekend
March 26, 2009 om 16:41
Ik eet als ik trek/honger heb.

's Morgens eet ik fruit, over de ochtend verdeeld; afwisselend 2 of 3 keer.

Een aantal dagen per week heb ik een zwaardere lunch dan de andere dagen.
De dagen dat ik een zwaardere lunch heb eet ik 's middags veelal geen tussendoortje(s) en de dagen dat ik een lichtere lunch neem dus wel.

Zo doet ik dat ook met het avondeten: soms kies ik bewust voor een wat lichtere maaltijd, als ik 's avonds nog wat wil kunnen 'knabbelen'.

Ik 'weet' natuurlijk wat ik eerder die dag gegeten heb, dus ik houd er ook altijd rekening (dingen op voorraad hebben) dat ik tussendoortjes / avondsnacks in huis heb.

Ik ben het zowel met tangeboor als met Anolie eens.
Luisteren naar je lichaam + dat het bij veel mensen verstoord is.
Dat eerste kunnen OF willen veel mensen niet.
March 26, 2009 om 19:36
's Avonds laat eten is niet gezond.
Maar dat heeft niks met met je gewicht te maken, er zijn nog wel andere ongezonde dingen naast te veel wegen. Je slaapt er namelijk slechter door, waardoor je lichaam en je hersens minder tot rust komen. Het zelfde geldt voor alcohol, waardoor je wel makkelijker inslaapt, maar voor je feitelijke nachtrust is het funest. Trouwens een kleine hoeveelheid zuivel voor het slapen gaan kan weinig kwaad.
:wakkerworden::wakkerworden::wakkerworden::wakkerworden:
April 23, 2009 om 07:04
Ik eet maximaal 4 keer per dag.
Het snaaien van tussendoortjes als fruit zorgt bij mij juist voor bloedsuikerschommelingen waardoor ik veel sneller weer trek krijg, dus ik eet liever normaal en taal niet eens meer naar tussendoortjes.
April 24, 2009 om 07:03
Fruitflip, ik heb het niet over het tijdstip van eten. Ik heb het over het verschil tussen 'honger' en 'lekkere trek', iets wat voor de meeste westerse mensen al een onduidelijk verschil is geworden.
En ik bedoel dat er mensen zijn die elke gram en elke kilocalorie meten, maar geen enkel idee hebben wanneer ze honger hebben. Volledig het contact met hun eigen lichaam kwijt.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.