Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Afvalfouten top 10

Geplaatst door op March 10, 2005 om 07:15

Onbekend
March 10, 2005 om 07:15
Afvalfouten-top 10

1. Afslanksupplementen gebruiken
De effectiviteit van het gros van de vrij verkrijgbare afslankpreparaten is feitelijk nihil en altijd tijdelijk. Veel van die preparaten hebben bovendien bijwerkingen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

2. Een crashdieet volgen
Iemand die in hongerstaking gaat, kan dat gemiddeld tussen de tweeënveertig en negenenzeventig dagen volhouden en verliest dan gemiddeld tien kilogram per maand. Een crashdieet, als sapvasten, is iets minder drastisch, maar beoogt ook een snelle gewichtsafname. Een crashdieet heeft twee grote nadelen. Je verliest spiermassa, waardoor je op de lange termijn minder energie gebruikt. Als je stopt met het crashdieet, vliegen de kilo's er weer aan en ben je slachtoffer van het befaamde jojo- effect.

3. Te luchtig doen over een snack of frisdrank
Snacks bevatten de meeste 'onzichtbare' calorieën. Een Mars bijvoorbeeld bevat per 100 gram 445 kcal, waarvan 17,3 gram vet. Om te voorkomen dat dat overtollig lichaamsvet wordt, moet je bijna negen kilometer wandelen. Glaasje cola? Dat zijn 120 kcal oftewel een wandeling van bijna 2,5 kilometer.

4. Te fanatiek beginnen met sporten
Veel mensen die willen afvallen, weten dat meer bewegen er voor zorgt dat je sneller afvalt. Toch blijkt in de praktijk het radicaal omgooien van een manier van leven (van inactief naar superactief) al snel leidt tot stoppen. Ook de kans op blessures neemt hierdoor toe.

5. Te fanatiek een afvalplan volgen
Je zelf te veel beperkingen opleggen, maakt het afvallen alleen maar moeilijker. Volg de tachtig-twintig regel. Tachtig procent van de tijd hou je je aan je voedingsschema. Twintig procent van de tijd zondig je lekker zonder je schuldig te voelen.

6. Door anderen beginnen met afvallen
Afvallen werkt alleen als je jezelf motiveert. De manier waarop je er uit ziet en de manier waarop je met reacties van anderen omgaat, bepaal jezelf. Afvallen is een keuze.

7. Te vaak in de spiegel kijken
Wat je in de spiegel ziet is geen reflectie, maar een perceptie. Je ziet wat je wilt zien. De verhouding tussen vetmassa en vetvrije (spier)massa is veel belangrijker bij het bereiken van een gezond gewicht.

8. Denken dat het snel kan
Afvallen gaat langzaam. Op een verantwoorde manier blijvend op je streefgewicht komen, gaat met een snelheid van een halve tot een hele kilo per week. Ga je sneller, dan slinkt ook je (vetvrije) spiermassa. Spieren zijn, samen met je hersenen, de grootste calorieverbruikers in je lichaam.

9. Geen krachttraining doen
Meer spiermassa betekent een snellere verbranding van calorieën in rust. Hoe meer spiermassa je lichaam moet onderhouden, hoe meer calorieën je verbruikt. Je ziet die spiermassa terug in gewicht op de weegschaal, maar het is gezonde, vetvrije massa. Vertrouw dus op je huidplooimeting of impedantiemeting (vetmeting met een electronisch apparaatje) en vergeet je weegschaal.

10. Denken dat je lokaal kunt afvallen
Lokaal afvallen, ook wel bekend als plekreductie, is een mythe die shopping channels hardnekkig in stand houden, om hun producten die zeggen dat te doen te blijven verkopen. Je valt alleen af als je de gehele hoeveelheid overtollig lichaamsvet vermindert. Daarbij geldt dat daar waar het vet het eerst verscheen, het het laatst weer verdwijnt. Bij mannen is dat meestal op de buik, bij vrouwen op de heupen en billen.

Bron: http://www.lijfsportenmiddelen.nl/menu_items/index.php?id=150
Onbekend
March 10, 2005 om 07:37
Deze link kun je bij nr. 3 gebruiken. Daar staan meerdere snacks vermeld en hoeveel minuten je daarvoor moet lopen.

http://www.lijfsportenmiddelen.nl/menu_items/index.php?id=141
March 10, 2005 om 15:46
kijk deze info daar hebben we wat aan(+)
Onbekend
March 10, 2005 om 17:41
Wat je in de spiegel ziet is geen reflectie, maar een perceptie. Je ziet wat je wilt zien!

Dus je kun gerust even in de spiegel kijken hoor! Doe je net alsof je je lipstick al op hebt..... Scheelt toch al gauw 2 gram :D
March 11, 2005 om 02:55
hahahahahahahaha maar het is wel waar, die lijst dan bedoel ik. Ik heb het zelfs uitgeprint. En in mijn snoeplade gelegd, als ik dan wat wil pakken, oeps sh.t dan kan/mag niet. He is dat een goeie of niet????
March 11, 2005 om 03:57
(+) voor de bijdrage! tsja, de meeste valkuilen heb ik nu wel door, maar die spiegel en die foto's....arggghhhh! :D
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Onbekend

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.