Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

sporten met een te hoge bloeddruk

Geplaatst door Victoria666 op January 28, 2010 om 11:46

January 28, 2010 om 11:46
is hier iemand die daarmee bekend is? Ik heb sinds vandaag een bloeddrukverlager te slikken door een veel te hoge bloeddruk, maar als sportfanaticus wil ik het sporten niet opgeven eigenlijk al hoewel ik op dit moment ff op pauze sta..
January 28, 2010 om 16:51
tja.. van alles doe ik als fitness, hollen en bodypump.. nu schijnt krachttraining en zo (hoort daar dan bodypump ook bij? geen idee..) niet goed te zijn. Bovendien hoor ik weer dat met die pillen je je energie verliest om echt prettig te kunnen hollen..
Onbekend
January 28, 2010 om 17:01
Mijn schoonmoeder heeft ook een hoge bloeddruk en fitnessed 2 keer in de week onder begeleiding in de sportschool. Dit wordt zelfs volledig vergoed door de verzekering. Misschien dat zoiets ook bij jou in de buurt is?
Onbekend
January 28, 2010 om 17:47
In mijn familie zit (met onbekende oorzaak) familiaire hoge bloeddruk.
Echter....ik ben degene die het meeste sport en heb zonder pillen de laagste bloeddruk. Toen ik vorig jaar 12 kg was afgevallen, mocht ik stoppen met de pillen, maar IK MOET blijven SPORTEN, dat weet ik gewoon.... heeft de dokter dat echt niet tegen je gezegd???
Ik ben gezondheidswetenschapper met specialisatie cardiologie, hoge bloeddruk etc.
Sporten is de beste remedie tegen hoge bloeddruk. Stilzitten is zo'n beetje het slechtste...daar krijg je echt een hoge bloeddruk van. Ik meet mijn bloeddruk vaak na het sporten, altijd netjes laag dan.
Ik sport trouwens heel veel hoor, ben sportfanaat.
Terug naar de dokter! Je bent niet goed voorgelicht.
PS: en nou word ik technisch; als sporter wil je liever geen beta-blokker hebben, dat houdt je hartslag laag terwijl je je hartslag juist omhoog wil hebben bij het intensief sporten, dus dat voelt raar....je hart zou wel omhoog willen,maar kan niet door de beta blokkade. Vraag je dokter dus een ander middel, een ACE remmer of het nieuwere Micardis. Hij begrijpt wel wat ik bedoel. Print anders dit stukje uit en neem het mee naar de dokter. PS: lees mijn profiel maar dan zie je hoeveel ik sport.
Gr. voetje79
Onbekend
January 28, 2010 om 17:55
ik lees net op je site dat je inderdaad wel een erg hoge bloeddruk hebt, dus die moet eerst wel gereguleerd worden...
barstende hoofdpijn klinkt niet goed. Wie heeft de bloeddruk gemeten? De Huisarts? 24 uurs meting zou een idee zijn. Kun je ziet wat er precies gebeurt met je bloeddruk.
en onthoud: één bloeddrukmeting is geen bloeddrukmeting
January 29, 2010 om 10:26
dank voor de reacties.. heb nu n pilletje wat de boel moet reguleren (nee geen betablokker) en hoop na een week er weer (sport)tegenaan te kunnen. ik heb er nu nog ff geen energie voor. Een voordeel :) van de zenuwen niet echt kunnen eten en daardoor wel afgevallen hehehe
January 29, 2010 om 12:47
Ik heb ook wat te hoge bloeddruk maar merk vaak dat deze na het sporten mooi laag is.

Ik kijk alleen wel uit met te intensieve sporten. Ik doe bv. aan Bodybalance goed voor je lenigheid en om lekker te ontspannen ook goed voor je bloeddruk lijkt mij.

Verder is bij mij een paar keer de bloeddruk gemeten en bleek die toch wel goed te zijn. Ik heb last van het witte jassen syndroom zo gauw ik een witte jas zie loopt mijn bloeddruk al op. Daarom moet je altijd meerdere keren je bloeddruk laten opmeten.

Ik heb zelf een polsmeter gekocht en houdt zo het ook zelf een beetje in de gaten.
Onbekend
January 30, 2010 om 13:54
het schijnt wel zo te zijn dat als je sport je daarmee je bloeddruk ook omlaag kunt helpen.
February 15, 2010 om 06:04
dan is sporten juist goed
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.