Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Vraag voor diegene die afgevallen zijn of willen afvallen

Geplaatst door Smit1974 op July 5, 2010 om 09:37

July 5, 2010 om 09:37
Hallo allemaal:baai:,

Eigenlijk doe ik deze discussie starten uit nieuwsgierigheid.

Ik ben namelijk best veel afgevallen en had voor het afvallen mijzelf nooit eerder afgevraagd wat mij nu het prettigste leek van een minder gewicht hebben.
Tuurlijk wel andere kleding kunnen kopen, hopelijk bloeddruk lager (was mijn doel en is gelukt, geen bloeddrukverlagers meer!!!:genieten:) en me toch wel prettiger voelen bij een slanker beeld.

Maar waar ik nu zo blij mee ben, is het feit dat mijn bovenbenen nu NIET meer tegen elkaar aanschuren bij het lopen. Das zo´n machig gevoel en het loopt zo veel lekkerder.

Wie heeft er ook zo´n prettige ervaring bij het afvallen of wie heeft ook al nagedacht wat je zo fijn zou vinden van het afvallen?

Ik ben benieuwd en voor iedereen die dit leest, succes met het afvallen(+)!

Groeten Wendy

ps.
stabiliseren vind ik wel nog steeds onprettig hoor, best moeilijk soms!
En zo heb ik toch levenslang, ook al voel ik me prettig:)!
July 5, 2010 om 09:50
je hebt levenslang als je je nieuwe eetpatroon nooit echt eigen maakt, en dat het onderdeel van je leven wordt. Pas als je nieuwe manier van leven/eten en evt sporten vanzelfsprekend en goed voelt, heb je geen levenslang meer.

wat ik fijn vind aan het afvallen (afvalproces):
- kleding zit beter
- fitter, betere conditie
- Geen astma meer, veel minder last van allergien
- ik heb een beter gevoel over mijn eigen lichaam
July 5, 2010 om 11:16
Wat mij het meest gelukkige maakt aan dit aangepaste eetpatroon is dat ik door het zoveel mogelijk vermijden van toegevoegde suikers en suikervervangers zoveel meer energie heb dan pak weg een half jaar geleden.

Mede daardoor zie ik mijn veranderde eetpatroon ook niet als levenslang, maar juist als het opheffen van levenslang. Want sinds ik weer zoveel meer energie heb is er weer een wereld voor me open gegaan. Reden genoeg dus om het 'gewoon' blijvend vol te houden.

Hopelijk zie jij het binnenkort ook niet meer als levenslang maar simpelweg als een aangepaste levensstijl.

Succes!
July 5, 2010 om 11:49
Niet bang hoeven zijn dat je shirt/blouse/etc. achter naar boven kruipt en je dikke kont tevoorschijn komt, waardoor je regelmatig je kleding weer over je kont moet trekken om niet voor schut te lopen (om maar niet te spreken van rokjes die van achteren korter lijken dan van voren omdat je kont overbrugt moet worden door het stof)...

Dit is niet het fijnste, maar wel fijn.

En ongegeneerd een ijsje eten op straat of frietjes kopen.

Het allerfijnste denk ik: jezelf "normaal"voelen wat uiterlijk betreft.
Onbekend
July 5, 2010 om 12:19
Leuke vraag.
Voor mij is het vooral dat ik gewoon lekkerder in m'n vel zit. Ik voel me ook veel lichter en alles gaat makkelijker. Ik beweeg me vrijer en kleren zitten meteen goed.
Doordat ik anders ben gaan eten, heb ik meer energie. Het voelt dus zeker niet als levenslang. Ik eet wat ik lekker vind en de dingen waarvan ik altijd dácht dat ze lekker waren, laat ik nu met gemak links liggen. Geen toegevoegd suiker meer, weinig alcohol en vooral veel groenten en fruit. Heb me nooit zo fit en gezond gevoeld! En het heeft ook nog eens een positief effect op m'n humeur...
July 5, 2010 om 14:32
Hallo,

alvast bedankt voor de leuke reacties, was echt benieuwd er naar en wie weet volgen er nog meer.

Fijn ook om even iets over ´levenslang´ te lezen. Want nu besef ik eigenlijk hoe negatief dat kan overkomen als je dat schrijft of zegt. Ik hoop dan ook dat ik dat gevoel van ´levenslang´ kan laten verdwijnen, als het stabiliseren echt goed blijft gaan.

Dus echt gewoon doorgaan met mijn eet en sportpatroon (ben maar weer begonnen met veel buikspier en been en bilspier oefeningen en een klein beetje cardio) en dat het inderdaad iets vanzelfsprekend gaat worden.

En het belangrijkste is toch zeker wel de energie en het lekker in mijn vel zitten.
Maar ik ga nog steeds voor-(+)
Maar waar ik nu zo blij mee ben, is het feit dat mijn bovenbenen nu NIET meer tegen elkaar aanschuren bij het lopen. Das zo´n machig gevoel en het loopt zo veel lekkerder.
July 6, 2010 om 10:45
Dat van die bovenbenen herken ik helemaal, en helaas ook andersom... Ik ben drie jaar geleden 12 kilo afgevallen en was toen zo blij dat ik van die schurende dijen af was. Nu zijn die 12 kilo's weer terug, en jawel: vorige week weer een broek in de vuilnisbak kunnen kieperen die tussen de bovenbenen finaal versleten was :nietok: .
Andere dingen die ik graag weer terug zou willen:
- Op slippers kunnen lopen zonder pijnlijke voeten
- Laarzen over m'n kuiten kunnen trekken
(Ja, mijn overtollige kilo's gaan vooral in m'n onderlijf zitten...)
July 7, 2010 om 06:03
Inderdaad super dat mijn bovenbenen elkaar niet meer raken, maar wat ik ook leuk vind is dat ik er nu tussendoor kan kijken! :-D
Verder: mijn eet- en leefpatroon is blijvend veranderd en dit is waar ik het meest blij mee ben. Ik kook (en eet) gezonder, geen kant en klare maaltijden meer, hierdoor krijg ik echt meer energie dan van een zak chips (hoewel ik dat nog steeds om te smullen vind!). Ook het sporten (hardlopen) is een onderdeel van mijn leven geworden en ik zou niet meer zonder kunnen. Het voelt fantastisch om me energiek en fit te voelen!
July 8, 2010 om 10:33
Het fijnste vind ik vooral dat ik geen schrik meer heb van foto's die mensen van me trekken, of wanneer ze me filmen.
Zoals vorige week: Ik kom dus uit België, en bij ons hebben we TVLimburg op TV. :P
Ik ging met mijn vriendinnen naar de bioscoop, en toen werden we geïnterviewd over de film Shrek 4. Dinsdag kwamen we op TV, enja, natuurlijk héél ingezoomd. :D
Ik leek er een ronder gezicht op te hebben, maar ik lachte me vooral uit :D Want het ziet er supergrappig uit. ^^
Vroeger zou ik me gewoon slechter hebben gevoeld.
En het tweede beste is dat ik in de kleren van mijn mama pas. :D (die mààr 45 kg weegt, wegen gastric bypas)
Haha, mam geeft mijn 'sport' de schuld dat mijn maten evenveel is als hare :D terwijl ik meer weeg dan haar. ^^
En oja, niet meer beschaamd in de zomer in topjes of bikini :D

Groetjes, Kimberly
July 9, 2010 om 03:44
Het is heel stom, maar ik had er nooit bij stilgestaan dat mijn kleren wijder zouden gaan zitten. Broeken die vroeger strak zaten hebben nu beslist een riem nodig. En ik kan sommige broeken na 'n paar jaar weer aan.
Mijn buik was één ronde vorm, maar is nu 'gewelfd', dat vind ik zelf erg mooi. Ook mijn gezicht is minder bol en ik weet dat ik dat bij anderen een heel verschil vindt.
Maar het belangrijkste is toch dat ik me beter voel, dat ik makkelijker traploop, dat ik tangodansen langer volhou en dat ik soms 's avonds nog energie over heb en dan lekker een stuk ga fietsen.
Mijn beste vriendin zegt dat ik ook wakkerder en assertiever overkom.
Een paar week geleden liep ik het centrum in en het ging zo licht, dat ik opeens zin had om te gaan rennen. Dat was echt voor 't eerst in m'n leven.
:panda:

Onbekend
July 12, 2010 om 10:47
OK, ik ben er nog lang niet met mijn gewichtsverlies. Maar dit geeft mij moed om ermee door te gaan, want ik kan allerlei leuke effecten verwachten :-)
July 12, 2010 om 12:19
Heerlijk deze reacties! De strijd is voor mij pas begonnen, maar nu ik dit allemaal lees..wil ik graaaaag doorgaan!
Vooral dat van " tussen de benen door kunnen kijken" herken ik hihi..en broeken weg kunnen gooien omdat ze aan de binnenkant versleten zijn herken ik ook....
Motivatie genoeg dus om door te gaan!!

Bedankt allemaal!
Onbekend
July 12, 2010 om 13:44
Niet meer zo snel buiten adem, veel minder zweten/zweetplekken, een beter gevoel over jezelf, mensen die nu op een andere manier naar je kijken (niet zo afkeurend, kan natuurlijk ook aan je gevoel hebben gelegen dat ze dat zouden doen). Kortom, alleen maar positieve dingen...
July 12, 2010 om 14:34
Veeeel meer energie!!! Dat is voor mij echt het belangrijkste.

En over levenslang: Dat heeft iedereen die gezond wil blijven. Ook die irritante vrouwtjes die alles kunnen eten en nooit aankomen. Die hebben ook vitamientjes (en dus gezonde voeding) nodig om gezond te blijven.
Stabiliseren is zoeken naar een eetpatroon waar je je lekker bij voelt en waarmee je op gewicht blijft. En als je je er lekker bij voelt dan kun je het levenslang volhouden. Dan gaathet vanzelf omdat je je er lekker bij voelt.
Onbekend
July 12, 2010 om 14:53
Met mijn gekozen eetpatroon heb ik geen enkel probleem, want ik eet veel + errug lekker ;)
Ik heb het dan ook niet over 'volhouden', maar gewoon over een bewuste keuze om zo te eten.

De laatste paar maanden ben ik ± 7 kilo aangekomen, dat was ook een bewuste keuze, want door krachttraining te gaan doen heb ik mijn spieren weer opgekrikt :)
July 13, 2010 om 03:09
Hallo allemaal,


Ik wil jullie toch even bedanken voor de leuke en voor velen motiverende reacties!:bye:
ISO
July 14, 2010 om 05:21
Erg leuk al deze reacties! Weer een extra impuls om de schouders er weer eens flink onder te zetten!

@tangobeer

Grappig dat je je extra licht voelt nu. Ik zeg altijd dat het echt achterlijk is dat ik vrijwillig zoveel kilo's extra meesjouw. Nu hoor ik eens dat het ook daadwerkelijk lichter aanvoelt.
July 14, 2010 om 06:41
@ ISO
Ennnnnn.... toen ik 8 kilo was afgevallen ben ik in de winkel eens gaan kijken hoeveel 8 kilo aardappels was. Ik dacht "Ik heb een winkelwagentje nodig om dat naar de kassa te krijgen, dat kan ik niet zo tillen".
:panda:
July 14, 2010 om 06:43
Leuk dit allemaal te lezen. Ik wil nog 1,5 k afvallen, maar de laatste kilo's gaan zo moeilijk. Ik voel me heerlijk zonder die extra "bagage". Sport of fiets veel. Wat vervelend is, is dat ik altijd trek heb. Dus voor mij wel levenslang, maar voor mijn gezondheid heb ik het wel over.
Succes allemaal.
July 14, 2010 om 06:47
Al die complimentjes die je krijgt over je figuur. Ook van mensen die je nooit dik hebben gezien. Opmerkingen zoals: je hebt het figuur van een vrouw van 25, terwijl ik er 30 bij op moet tellen. Overigens ken ik genoeg vrouwen van die leeftijd met wie ik qua figuur echt niet zou willen ruilen.

ISO
July 14, 2010 om 07:49
@tangobeer
en om mezelf nu te verplaatsen in de winkelwagen....haha
zonder gekheid, het gaat natuurlijk echt nergens over dat gesjouw! Lijkt me heerlijk om dat moment van 'lichtzijn' bereikt te hebben!
July 14, 2010 om 13:03
Haha @ISO...Het scheelt ècht.
:boodschappen:
Onbekend
July 14, 2010 om 15:53
ISO

Het voelt inderdaad lichter aan.
Dit is deels lichamelijk, want veel dingen gaan gemakkelijker, maar natuurlijk ook geestelijk.
Weer trots zijn op je lichaam bijvoorbeeld.
Je goed voelen in je vel, iets dat je ook uitstraalt en dat ook doorspeelt in hoe je dingen-doen ervaart.
Er zijn gewoon ontzettend veel voordelen aan het op het door jou gewenste gewicht te zitten.
Onbekend
July 17, 2010 om 10:42
naast dat ik veel risico loop op diabetes en dat graag wil voorkomen is er nog een leuke bijkomstigheid.
ik wil heel graag een bepaald soort rolstoel, die gaat harden dan 8km per uur (dat gaat die die ik nu heb). alleen om in aanmerking te komen voor die rolstoel mag je max 120 wegen dus dat duurt nog even maar ik ga dr voor. :rolstoel:
oja en de accu van je rolstoel gaat langer mee als je lichter weegt dus ik kan op een dag verder rijden zonder dat ik ineens stil sta. :scootmobiel:
wat ook superfijn zal zijn is als ik ook kan meegenieten van al die uitverkoop in de stad.:blouse01::jeans01::blouse02: nu ga ik kleding kopen en past bijna niks. erg frusti
dus ik ga dr voor (+)

leuke stimulerende vraag om verder te lijnen
July 18, 2010 om 01:54
Hallo allemaal,

nog even kwijt dat ik het leuk vind dat er nog steeds mensen reageren. Ieder zijn doel en ieder zijn prettige ervaringen.
Leuk om te lezen!:whoepie:
July 21, 2010 om 16:55
toen ik in 9 weke 20 kilo lichter was (niet na doen) was het wel een te gekke tijd. me hormone waren natuurlijk helemaal doormekaar. maar ik kon alleen toch alleen maar grijnsend door de wereld lope. er was zo een last van me afgevalle! buite eindlijk klere te kunne kope die ik ook leuk find en niet alleen passe vond ik het geweldig dat alles lichter was! en ik voelde me zo vrij! ik was mezelf. en ook de mensen waren friendelijker tege mij...ik was veel moediger! het was fantastisch, natuurlijk ook een beetje om dat ik er toen geen moeite voor moest doen. jamer dat dat niet zo gebleve is...
July 22, 2010 om 11:16
Niet meer zo moe zijn en het gevoel van vrijheid vooral tijdens het warme weer. wat een verademing vergeleken met het jaar ervoor!!!!
En....makkelijk bij je teennagels kunnen om ze te lakken ;)
ISO
July 23, 2010 om 05:09
Lijkt me heerlijk om normaal mijn nagels te kunnen lakken! Mijn omvang weerhoudt me er niet van om ze van een leuk kleurtje te voorzien maar het is een hele toer! Toen ik echt op mijn zwaartst was (geen idee hoeveel ik toen woog, durfde toen niet op de weegschaal te gaan staan) heeft mijn man ze wel eens voor mij gelakt omdat ik het gewoon niet op kon brengen. Erg he!! Hoop dat ook ik volgend jaar lachend mijn nagels lak (zonder af en toe boven te hoeven komen om naar adem te happen!)
July 25, 2010 om 13:11
-Van 1 die snel langs een spiegel liep,nu met verbazing naar mijzelf sta te kijken.
-Van altijd kleding te klein in de kast,nu naar iets moet zoeken wat niet lubbert.
Maar ik moet zeggen dat het een machtig gevoel geeft,als een broek veel te los zit.
- Je kinderen verbaasd zeggen:" Ga jij mee naar het zwembad !!"
- En dat je echtgenoot tegen je zegt: "Wat loop jij te stralen."
of : "Wat heb je voor binnepretje?" Is ie lief ,he!
En dat je kunt antwoorden "Ik ben gewoon blij"!!!!!!
Onbekend
July 25, 2010 om 14:10
Geen bloed naar je hoofd voelen stromen als je iets van de grond wilt pakken.

Een sprintje naar de bushalte of trein trekken zonder moeite.

Met kleding kopen ineens alles passen wat je pakt.

Energieker door gezonder eten en meer beweging.

Ik werd mezelf weer (en dus veel assertiever en zekerder), al die tijd had ik me verstopt.

Kon eindelijk weer leuk op een foto staan.

Niet meer elke 1 januari aan de lijn met de rest van de wereld.

Je riemen steeds iets strakker aan kunnen trekken om vervolgens een kortere te kopen. :)

Niet meer zoveel zweten, schurende benen.

Geen drama meer maken van 'blotere kleding' in de zomer, om al helemaal niet te spreken van het strand oid!!

En echt, levenslang klinkt negatief, je kunt het beter een goede balans noemen. Combi van gezond eten en sporten, dat is leuk, niet moeilijk en helpt je op gewicht te blijven. Ik ben het nu al bijna 10 jaar. :)

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.