Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Sportdagboek: categorie inactief, licht actief enz.. wat zijn de definities?

Geplaatst door Rozenelf op November 27, 2010 om 09:57

November 27, 2010 om 09:57
Ik heb een hele simpele vraag over het invullen van mijn sportdagboek.

Ik weet dat ik van alles kan invullen, maar daar heb ik niet altijd zin in en tijd voor. Als ik kies voor "automatisch", dan zie ik de volgende categorieen staan: BMR, inactief, licht actief, matig actief en actief. Helaas staat er geen uitleg bij.

Ik weet dat BMR je standaardverbranding is, als je verder helemaal niks doet. (wat is bijvoorbeeld "niks doen"?) Maar wat moet ik me voorstellen bij de andere categorieen? En wanneer kies je voor het een en wanneer voor het ander? Als ik bijv. op een dag werk in de verzorgingsinstelling en daar heen en weer loop, de nodige rolstoelen duw en s avonds niet meer sport, wat vul ik dan in? Als ik overdag werk en s avonds meega met mijn vriend om de koeien te melken of een uur naar steps ga, waar valt dat dan onder?

(ik snap ook dat ik aan de veilige kant kan gaan zitten door standaard 'inactief' in te vullen, maar daar gaat het me nu niet om)

Alvast bedankt voor jullie reacties
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.