Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Roken om af te vallen?

Geplaatst door Dunnemeid op March 25, 2011 om 07:53

March 25, 2011 om 07:53
Roken om af te vallen?
Volgens mij val je er inderaad van afval...
tot je er bij neervalt, horizontaal gestrekt.
ja toch?!:hardlopen:

March 25, 2011, gewijzigd door Boekenkind op March 25, 2011 om 08:02
JA!

En ik kan het weten na 40 jaar. Ik lag nog net niet gestrekt. Maar had niet veel langer door moeten gaan.
March 25, 2011 om 15:22
Stoppen met roken geeft veel meer gezondheidswinst dan afvallen.
Dus wanneer je begint met roken om af te vallen dan zal je gezondheid gewoon achteruit gaan. En volgens mij is dat niet wat je wilt.

Oh... je wilt alleen maar afvallen omdat je dat mooier vind?
Van roken word je ook niet bepaald mooier. (slechte huis, slap haar, vieze tanden)

En daarbij komt ook nog eens dat je als roker gewoon een uur in de wind stinkt. Ook als je op dat moment niet zit te roken. Wanneer er iemand die een uur geleden buiten een sigaretje heeft staan roken bij mij de kamer binnen loopt krijg ik al meteen de neiging weg te gaan. Is dat wat je wilt?
March 25, 2011 om 15:59
Tsja als je ooit weer stopt vliegen de kilo's eraan...
March 25, 2011 om 16:51
Ik denk dat je dan beter koffie of cola drinken als gewoonte kan nemen dan roken. Ook niet gezond, maar veel minder ongezond dan roken en het helpt toch ook een klein beetje bij verbranding, net als roken. Voor het 'ik wil iets' gevoel zou je ook aan kauwgum zonder suiker kunnen denken.

En geen alcohol drinken is op de een of andere manier veel makkelijker als je niet rookt (vind ik dan) dus vergis je niet in de calorieen die je bespaart door niet te roken.
March 29, 2011, gewijzigd door Sedna op March 29, 2011 om 09:06
Ik ben sinds 2 jaar gestopt met roken. Ja ik kwam aan. Ben gaan snoepen. Maar uit onderzoek kan je beter wat overgewicht hebben dan roken.

Ik heb ook echt geen spijt van dat ik gestopt ben. Ben gewoon na dat ik er goed vanaf was op dieet gegaan. Het sporten gaat me ook makkelijker af. Voel me veel fitter en beter. Ik rookte een pakje van 25 sigareten per dag. Dat scheelt me nu ook een hele hoop geld.
March 29, 2011 om 11:07
ik hoorde zelfs dat heeeeeeeeeeeeeeel vroeger(ver voor mijn tijd) het ook echt een dieet was. ik ken mensen die nu roken omdat ze er toen bij af vielen, en daarom ook begonnen zijn met roken,

nou ik ga nooit niet roken om te kunnen vallen!
March 30, 2011 om 07:42
Ik ken trouwens dikke mensen genoeg die roken... want ze hangen in de zetel voor tv en zijn niet actief. Bij de minste inspanning zijn ze buiten adem, dus zijn ze liever lui dan moe. Roken zou ook je eetlust verminderen en je eten minder doen smaken, heb ik nooit iets van gemerkt...

Om reacties te vermijden : dit geldt niet voor alle dikke mensen hè, maar ik ken er dus wel die dik zijn en roken. Feit blijft dat als je teveel eet en te weinig beweegt, je aankomt, zelfs als je rookt.
April 4, 2011 om 11:11
Goed van je Valeriekje, het is heel moeilijk om ermee te stoppen maar het is je gelukt! En je zult zien, zeker omdat je er van overtuigd ben, dat het niet gezond is, dat je het volhoudt. Knap hoor!!!!
April 6, 2011 om 06:27
Ik zie veel dikke mensen die roken, hoge bloeddruk hebben, hoog cholesterol. Zij liggen aan een apparaat, om te helpen bij de ademhaling. Dit is voor mij een heeeeeel groot schrikbeeld. Ik wil NOOIT meer roken. Ben van de rookverslaving af (22 jaar geleden gestopt). Niet snoepen is moeilijker.

April 6, 2011 om 06:31
Oh ik vond stoppen met roken juist veel zwaarder. Ieder zn ding denk ik. Sommigen vinden niet snoepen totaal niet moeilijk maar die kunnen dan weer niet zonder hun biertje in het weekend. Ik drink geen druppel alcohol en heb daar weer geen enkele moeite mee.
April 8, 2011 om 14:42
ben nu 5 weken van het roken af .
Moeilijk ; ja de eerste weken helemaal .
Ik heb dan nu gelukkig niet meer van die momenten dat ik gek word van het zoeken naar afleiding ,om die ROT sigaret te vinden ,om op te steken .:jippiehetwerkt:
Ik ben nog wel erg bezig ,onrustig dus ,echt niet lekker zitten met een boek of zo ,nee dingen doen die mij lichamlijk en geestelijk bezig houden .
En natuurlijk hoop ik dat ik niet zal aankomen ,nu op het moment niet maar zal echt wel weer de stapper en de halter dagelijks gebruiken ,was op 30 x herhalingen ,maar even niet dus .
En ja ik eet geen repen chocolade maar soms eenn blokje bij de koffie die ik zwart drink en zonder suioker .
Maar ik voel mij goed en meer uithoudingsvermogen .
En ja ben blij dat ik nu in de 5 de week zit en niet meer in week 2 of 3 want die waren het moeilijkst .

Op dus naar de zomer tijd en weer trainen en zwemmen ,voel er echt niks voor om aan te komen zo echt een straf zijn ,
want ja ik ben ook van mt 48 naar 42 gegaan .:iemanderdoorheenslepen:
en ook daar ben ik trots op en wil dat absoluut zo houden .
:spreukjijbepaalt:
Veel succes voor de gene die willen stoppen ,hard ,maar de moeite waard .
Groetjes allemaal
April 11, 2011 om 16:31
Met iedereen eens die zegt nooit beginnen aan roken en anders stop met roken. Als je longen het opgeven of je vaten dichtslibben vanwege het roken , laat staan je hart, dan ben je heel ver van je slanke lijn af. Het verhoogt weliswaar je metabolisme, maar je gaat erg veel inleveren op den duur. In het ziekenhuis zie je deze mensen langzaam met stukjes en beetjes verdwijnen. Een veel betere verslaving is beweging, zoals hardlopen om je endorfine gehalte omhoog te krijgen. Of dansen om een vrolijk van te worden en uiteindelijk daardoor te streven naar een slankere ik. Maar roken is het slechtste wat er is om af te slanken!!!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.