Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Wanneer gaan de kilo's eraf?

Geplaatst door Lydia18 op June 16, 2011 om 09:05

June 16, 2011 om 09:05
Sinds ruim een maand sport ik weer 2 x per week na door omstandigheden ruim een jaar niks aan sport te hebben gedaan.

Het is behoorlijk pittig en verder let ik gewoon op mijn eten als anders.

Ik weet dat je eerst spieren opbouwt en dat die zwaarder wegen dan vet maar op mijn weegschaal is nog niks gebeurd, ik weeg nog steeds hetzelfde!

Wat is normaal? Wanneer zou ik resultaat moeten gaan zien? Ik ga wel gewoon door met sporten maar als er eindelijk iets af ging zou de motivatie een stuk groter zijn...
Onbekend
June 16, 2011 om 16:40
Dat heb ik nou precies hetzelfde en baal er ook verschrikkelijk van:
sinds 5 weken loop ik 3x per week hard afgewisseld met wandelen en ik had verwacht dat de kilo's eraf zouden vliegen ook omdat de intake gewoon hetzelfde is gebleven maar....niks....nada....niente.....
Alle tips zijn hier ook van harte welkom !!!
Onbekend
June 21, 2011 om 15:28
Waarom ga je niet meten in cm's? Misschien motiveert dat wel.
Onbekend
June 29, 2011 om 09:11
Ik eet nu op sportdagen 100 tot 200 kcal meer dan op de andere dagen en merk nu dat ik weer goed afval.
Totaal op sportdagen 1700 tot 1800 kcal en op overige dagen 1600 kcal.
July 4, 2011 om 05:02
Inmiddels weer een paar weken verder maar in gewicht nog steeds hetzelfde.

Maar toch, er is hoop! Als ik eens goed in de spiegel kijk zie ik toch het een en ander wat minder worden. In ieder geval mijn lovehandles zijn wat geslonken!

Als het gewicht nu ook eens volgt... Maar ik ben niet van het opgeven, ga gewoon lekker door met 2x per week mezelf goed in het zweet werken!
July 6, 2011, gewijzigd door Suus21 op July 6, 2011 om 05:39
jaaa, zeer herkenbaar.
ik ben nu bij les 19, braaf 3x per week. maar ook mijn gewicht..doet eigenlijk niets. Van de andere kant is mijn gewicht nog nooit zo stabiel geweest..hihi. Maar ook ik ga vrolijk verder.. gaat helemaal goed komen!:+:
July 7, 2011 om 07:29
Bij mij vlogen ze er eerst af. Van 97 naar 78 in iets meer dan drie maanden. Dat ik stopte met drinken heeft daar wellicht veel mee te maken.
Maar nu zit ik aan een muur, wat ik ook doe ik blijf op 78 kilo steken. Het is erg frustrerend.
Ik trainde 3 keer een half uur op een hometrainer, en nu heb ik een crosstrainer. Daar rijd ik een uur op en dan nog een half uur op de hometrainer.
Misschien eet ik te vet. Ik let nochtans op wat ik eet (calorietabel) en dat ik geen te grote porties neem.

Ik kan enkel zeggen:'de moed niet opgeven, de zege is aan die die volhouden.'
Onbekend
July 7, 2011 om 13:56
En wat misschien een hart onder de riem is (bij mij tenminste wel): een gezonde levensstijl (goed eten en bewegen) met overgewicht lijkt mij nog altijd gezonder voor je lijf dan datzelfde overgewicht maar dan met een ongezonde levensstijl.

Dus ook al val je niet of niet meer snel af, je zult je vast een stuk beter voelen en dat is toch ook niet onbelangrijk.

:groetekes66:
July 18, 2011 om 08:15
Ik viel ook niets af terwijl ik 3 keer per week train.
Heb een gesprek aangevraagd bij mijn sportschool voor wat goede ideeen,en moet ook aan krachttraining gaan doen naast de cardio en bbb. Als je te eenzijdig sport went je lichaam hier aan. Een nieuwe uitdaging wil dan wel werken.
July 18, 2011 om 16:16
bij mij ging het eerst best goed, ik ben van niet sporten naar zo'n 4 tot 6 keer per week een uurtje cardio in de sportschool gegaan.

daarna stond het stil. maar sinds ik krachttraining thuis en in de sportschool doe ,gaat het nu supergoed met het verliezen van centimeters..
mijn schema meestal; 3 x kracht van 20 tot 30 min in de week
2x cardio meestal op de krachttrainingsvrije dag, en ongeveer 3 kwartier. dan doe ik roeien, steppen,crosstrainen,fietsen, en wandelen met de helling. en als laatste 1 tot 2 maal een groepsles bodypump,yoga.. het maakt niet uit wat je doet, als je t maar doet!

ook een mooie tip;niet te weinig eten. een periode gedaan en daar is je lijf (en je algehele gemoedstoestand) niet blij mee!

Onbekend
July 23, 2011 om 14:31
Om even op Merels tip in te haken.. niet te weinig eten klinkt goed! Maar hoe bereken jij dan hoeveel je nodig hebt? Ik zie zo langzamerhand door de bomen het bos niet meer met de calorieverbruik calculators! Ik vind echt enorme verschillen tussen verschillende sites.. iemand een tip voor een écht goede methode?
July 29, 2011 om 09:37
Van 0u beweging ben ik nu gegaan naar vier keer per week een half uur intensief fietsen. Ik doe dit nu een maand en ik zie één en ander een beetje strakker worden, maar de weegschaal blijft gelijk. Hoe lang nog?
August 3, 2011 om 09:09
Strakker worden is toch het doel,niet?? Wat die weegschaal zegt maakt weinig uit...je verliest vetmassa en wint aan spiermassa. Probeer je elke 2 weken eens te meten en kijk dan hoe je centimeters verliest i.p.v. blind te staren op de weegschaal?
Onbekend
August 3, 2011 om 10:22
Ik had pas geleden ook een topic geplaatst met wat doe ik fout want ik eet netjes en sport 3-5 keer in de week en val niks af. Ik heb als reactie gehoord dat ik misschien te weinig eet als je veel aan sport doet. je moet dan meer gaan eten van het goede. Veel water drinken en veel rauwkost.

Misschien werkt het?

Wen
August 10, 2011 om 02:56
Heel herkenbaar!

Ik heb ergens gelezen dat eiwitten na het sporten belangrijk zijn! eiwitten kun je namelijk niet opslaan en hebben je spieren wel nodig om te groeien.
Ik eet meestal een bakje yoghurt.

verder heeft Paola volgens mij helemaal gelijk dat alleen cardio niet veel resultaat geeft maar in combinatie met krachttraining wel!
Na het zwemmen/hardlopen/fietsen toch nog push-ups en sit-ups dus!
August 10, 2011 om 04:57
Tja, ik heb tot 3 weken geleden minstens 3x per week gesport, lette op mijn voeding maar val geen gram af, sterker; ben zwaarder dan ooit (vanochtend op de weegschaal).
Volgens mijn endocrinoloog ligt het aan de leeftijd (thanks. NOT).
Vrijdag moet ik weer naar hem toe en ik laat me verwijzen als hij verder geen uitsluitsel kan geven want op een gegeven moment is het ook een keer genoeg geweest.
Nu zijn mijn grotouders ook niet de slankste en dat zal vast meespelen maar zover wil ik het absoluut niet laten komen.

Niet een onbelangrijk detail: de medicijnen die ik slik werken het gewicht ook in de hand.
August 24, 2011 om 13:25
Hi iedereen: ik herken de frustratie: dat had ik ook toen ik weer begon met sporten na een hele tijd uit te hebben gelegen wegens medische redenen. Mijn trainer had mij gewaarschuwd: je valt pas na een half jaar echt af. Was ik natuurlijk niet blij mee :'(.

Maar inderdaad: ik ben nu een jaar verder en in het laatste half jaar in stappen 5 kg afgevallen. Ik hoop nog steeds de extra 10 kg in het volgende half jaar af te vallen, maar zal ook blij zijn met nog eens 5 :). Ik let anders ook goed op mijn voeding en sport minimaal 6 uur per week én doe alles binnen de 15 km met de fiets.

Ik zou zeggen: volhouden, op het eten blijven passen, en leve de slaatjes en de appeltjes :)
August 26, 2011 om 04:11
Goed om te zien dat ik niet de enige ben! Het gaat nog steeds niet zoals ik zou willen, ben ook al een aantal weken niet kunnen gaan sporten.

Ik denk ook dat leeftijd en je genen er wel degelijk mee te maken hebben. De ene valt zo af terwijl er bij de ander weinig gebeurt. Dus als iemand anders zou eten en bewegen wat ik doe, zou die persoon er goed wel van af kunnen vallen.

Maar we houden vol, ik ga weer "lekker" sporten (zal nooit geen hobby van me worden" en blijf op mn eten passen.
August 31, 2011 om 08:44
Sinds 3 weken ben ik weer minimaal 3x per week in de sportschool te vinden.
Drie jaar geleden trainde ik 5x per week en had een voedingsschema toegepast op mijn training. Nadat ik een slijmbeursontsteking had opgelopen door het harde trainen ben ik ruim 12 kilo aangekomen.
Ik had geen puf meer om te trainen en werd als maar dikker. Mijn energie werd stukken minder en ik kreeg gewoon een hekel aan mijn lichaam.

Na de vakantie had ik besloten om mijn trainingsschema op weer op te pakken en te proberen de kilo's eraf te krijgen.
Ik doe vooral krachttraining met afsluiten een cardio van 20 min uten.
Tijdens de training doe ik mijn mp3 speler op en door de voor mij leuke muziek probeer ik te focussen op de oefeningen en dat ik niet afgeleid wordt door andere sportschool collega's en dat ik niet in de verleiding kom om een praatje te maken. dat is wel gezellig maar mijn doel is om door de training een goed en fit lichaam te krijgen.

Daarnaast heb ik mijn eten aangepast. Ik begin elke ochtend met een bak yoghurt of kwark met muesli of jam. Tussendoor eet ik dan een fruit. De lunch bestaat uit kipfilet met tomaat en komkommer of tonijn uit blik met tomaat en yoghurt. Daarna tussendoor yoghurt met muesli.
Het avondeten bestaat meestal uit 100 tot 150 gram kipfilet, met een pasta of rijst en veel groenten.
In de avond nog een fruit en voor het na bed gaan yoghurt met muesli
Uit ervaring weet ik dat ik hierdoor het meeste afval en dat ik weer in een korte tijd op mijn streefgewicht kom van 82 kilo.

Elke zaterdag eet ik mee met het gezin. Ik let wel op dat ik niet teveel slechte voeding binnenkrijg.
Zo hadden we afgelopen weekend vrienden over de vloer en aten we chinees met een wijntje erbij.
Als ik voor mijn werk eten ga kijk ik vooraf op de website wat ik kan bestellen, hierdoor kan je met gewoon mee blijven doen met de je collega's en vrienden.

Belangrijk is om het eten goed af te wegen en bij te houden zodat je kan zien dat je niet meer eet dan dat je verbruikt.

Ik wil iedereen veel sterkte en voor doorzettingsvermogen wensen en dan zal een ieder zijn streefgewicht binnenkort halen......

Groet,

Frank
September 2, 2011 om 14:57
Oh zo blij ;) dat ik dus niet de enige ben...werk me sinds een week of 12 in het zweet op de sportschool en ben 7 kg kwijt....gaat veels te langzaam naar mijn zin..... sta soms ook echt 2 weken gewoon stil! maar hoe kan je te weinig eten...ik eet gewoon sochtends 2 boterhammen en om uur of 10 banaan, smiddags 2 boterhammen en om uur of 3 stukje fruit....savonds om 6 uur eet ik mee wat de pot schaft (heb nog dochtertje van 7 jaar en zij moet gewoon en afwisselend eten dus de ene keer pasta, dan rijst, dan wraps, dan aardappelen groenten etc)...
drink gemiddeld 1,5 liter water per dag en zo een 3 bakken koffie...(oke ;) koffie met gekookte melk)....snap niet wat ik verkeerd doe..zit gemiddeld 4 /5 keer per week in sportschool...doe krachttraining en zumba/steps...en cardio crosstrainer fietsen en loopband wissel ik af.... kijk het aan tot 1 oktober anders maar officieel hulp in gaan roepen van dietiste....misschien dat zij oplossing weet.Zou hopen dat ik een kg per week af kon vallen....moet er nog 33 ;) als dat gaat in tempo van nu ben ik nog 2 jaar bezig.... (en ja ik weet heeft ook jaren geduurd voordat het erbij zat )

September 18, 2011 om 17:32
Niet opgeven hoor! Gewoon doorgaan met sporten!!! Ik ben sinds april ´´maar´´ 7 kilo afgevallen en het gaat ook erg langzaam,maar het blijft er wel af!Ik ben in totaal 32 cm kwijt dus het werkt wel, maar wees geduldig en pas je voeding aan. Zelf doe ik 1600 calorieen, en in het weekend 2000. Je moet uitzoeken wat aanslaat bij je lichaam, zodat je lichaam eindelijk door heeft dat het vet kan verbranden ipv opslaan!
Onbekend
October 31, 2011 om 14:53
Sport gemiddeld 2 a 3x in de week vooral krachttraining en klein beetje cardio (HIIT). VErder let ik op me eten.
Wat belangrijk is is afwisseling!!! zorg er voor dat je geregeld anders traint dat je lichaam niet weet wat het kan verwachten, dna moet het wel werken en val je wel af, als je op een plato blijft haken, probeer het eens en idd zorg dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt voor je spiermassa. Verder tussendoor genoeg tijd voor de spieren om te rusten EN weg met de weegschaal en Welcom meetlint!!!
Nouja bijna weg met de weegschaal haha
en laat je vet en spier%massa meten.

Succes Liefs Pdtje
Ben in 9 mnd 10 kg kwijt!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.