Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Wie helpt mij

Geplaatst door Hfran op June 16, 2011 om 09:08

June 16, 2011 om 09:08
Hoi allemaal,
Ik zit er even helemaal doorheen,en vraag jullie dus om steun/buddy.
Ik was netjes aan het afvallen niet veel maar elke week toch wel een paar ons(ik hoef maar in totaal 8 kg)maar nu gaat het volledig de mist in.We hebben ook wel extreem veel feesten op het moment,ik probeer wel op te letten maar ach... na dat glaasje wijn of hapje denk ik morgen weer een dag en ja als ik dan op de weegschaal sta ben ik natuurlijk weer teleurgesteld en boos.Ik ben dus nu alweer 1 kg Daarom zou ik graag steun krijgen om mij weer terug op de rails te krijgen en me opnieuw te motiveren.
Alvast bedankt Hfran
June 16, 2011 om 09:22
Hoi Hfran,

Het is best dat je met kleine stapjes afvalt, zo blijven die kilo's er ook af.

Ik herken jouw verhaal want ik hoef maar een paar kilootjes af te vallen en dat lukt niet zo best. Waarschijnlijk omdat ik mezelf niet te dik vind, maar ik heb een heleboel kleren die net iets te hard knellen en dat vind ik zo jammer. Dus telkens ik in de verleiding kom om teveel te eten of te snoepen, denk ik aan mijn te kleine kleding en zeg ik tegen mezelf : zo geraak je nog verder weg van je doel om terug netjes in die kleren te passen. En meestal lukt het wel.

Misschien kan je wel een foto van jezelf toen je magerder was, op je koelkast of snoepkast hangen.

Tijdens feestjes is het niet makkelijk om je portie te beperken, probeer het zo gezond mogelijk te houden met veel groenten. Laat sausjes en broodjes links liggen. Eet niet teveel gefrituurde kost. Drink met mate alcohol, maar probeer toch te genieten van het feestje, van het gezelschap en ga zeker op veilige afstand van eventuele buffetten zitten. Heb je toch het gevoel dat je teveel gegeten/gesnoept hebt, hou dan de dag nadien een balansdagje dat je misschien enkel fruit en rauwkost/soep eet en beweeg wat meer (grote wandeling, fietstocht, zwemmen e.d.). Je gaat heus niet ineens veel bijkomen door 1 x teveel eten op een feestje.
Het moet natuurlijk niet elke dag gebeuren hè!!:no:

Wat mij ook altijd helpt : ik heb ooit eens gelezen dat je lichaam wel voorzien is op het eten van 1 of 2 koekjes, maar niet op het hele pak!:koekskes: Die uitdrukking spookt geregeld door mijn hoofd als ik eens een pak koekjes of een pak speculoos of ontbijtkoek opendoe en ik dreig meer dan 1 stuk te eten. Soms helpt het, soms niet...:beschaamd:

Veel succes nog bij het afvallen,

Pekineesje
June 16, 2011 om 09:47
Dag Hfran,

Ik herken je verhaal helemaal. In mijn geval is juist dat wijntje mijn valkuil. Na dat wijntje denk ik ook "ach, wat maakt het uit". Je gaat dan makkelijker toch weer snoepen of verkeerd eten kiezen. Dan kan ik zeggen (alsof het zo makkelijk is): laat dat wijntje staan. Maar dat werkt niet altijd.

Wat mij wel helpt: ik denk aan het gevoel wat afvallen me zal geven. Hoe blij en trots ik zal zijn als ik het wél volhou. Het gevoel wat ik heb als ik mijn streefgewicht haal. Wat is jouw doel? Waar doe je het voor? Helpt het je om dit doel meer voor ogen te houden of het zelfs te visualiseren? Soms stel ik mezelf ook heel simpel de vraag: is dit het waard? Het antwoord is bijna altijd nee.

Maar natuurlijk, soms lukt het gewoon ook even niet. Dan gaan we de volgende dag gewoon weer verder. Ik wens je veel succes en sterkte!
June 16, 2011 om 11:05
Sinds lange tijd doe ik letterlijk "water bij de wijn". Witte ongeveer 1/4 en bij rode 1/3, soms zelfs 1/2.
Onbekend
June 18, 2011 om 14:44
Hfran

Bedenk je bij de feestjes bij alles wat je in je mond stopt of dat het waard is dat je niet afvalt.
Uiteraard komt er morgen weer een dag, maar die wil je dan liever toch niet zwaarder beginnen dan vandaag?

Als je wilt 'snoepen' bij een feestje dan kun je beter vantevoren bepalen 'wat' je wilt snoepen en daar de maaltijd ervoor op 'besparen'.
Dus een paar blokje kaas/stukjes worst 's avonds dan wat minder, of geen, vlees bij de avondmaaltijd.
Of, als je normaal gesproken een toetje neemt na het avondeten, dat toetje weglaten.
Zo verschuif je een deel van je avondeten naar het feestje.
June 18, 2011 om 16:03
Compenseren werkt bij mij goed. Ik heb de laatste tijd ook vaak 's avonds niet heel gezond gegeten en/of een paar wijntjes gehad. Toch ben ik afgevallen.

Ik neem 's ochtends mager ontbijt (flakes, magere melk), 's middags 2 boterhammen en een stuk fruit, 's avonds normale portie avond eten en voor ik ergens heen moet: 2 of 3 koppen groene thee. Door de groene thee blijft de wijn niet als vocht achter, en door overdag extra streng te zijn, kon ik de avonden wel eens wat snipperen.

Veel succes!
June 18, 2011 om 21:31
't is heel normaal dat je eens een terugval hebt, ik had dat vorige week en was ook op een paar dagen tijd ruim een kilo terug bijgekomen. Tot ik dacht: voel ik mij nu beter nu ik meer gegeten en gesnoept heb? Nee,weer dat overvolle zware gevoel, minder energie... en had ik nu zo mijn best gedaan om wat af te vallen om dat nu weer allemaal terug bij te komen: oh nee, deze keer niet!En ben terug begonnen. En dat is het succes van afvallen: telkens opnieuw starten, maar ook eens kunnen genieten en eens uit de bocht gaan. Als we maar terug starten!
:deoverwinning:
:wegnaarsucces:
:vallenopstaan:
:volharding:
:zethemop:
:opgeeft:
groetjes,
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.