Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

bijkomen op vakantie

Geplaatst door op June 16, 2011 om 14:42

Onbekend
June 16, 2011 om 14:42
ik ga binnenkort een weekje op vakantie: All in hotel , en ga me dan ook even wat meer gunnen want ben nu toch al lang bezig met het lijnen en op m'n eten letten, maar ik vroeg me af wat jullie bijgekomen zijn op vakantie of wat zo n gemiddelde zou kunnen zijn want ik heb er toch best wel schrik voor.. en of dit er naderhand makkelijk af gaat
ben wel van plan ook eens gebruik te maken van de fitness daar maar niet dagelijks het wordt toch vooral een luilekkervakantie :)
June 16, 2011 om 14:55
In een week kun je niet meteen heel veel kilo vet gaan opslaan. En ik vind ook dat genieten er gewoon bij hoort in de vakantie. Want in de figuurlijke zin van het woord wil je wel lekker bijkomen toch?

Ik denk dat je gewoon moet luisteren naar je lijf. Lekker eten waar je zin in hebt, maar daar niet mee doorgaan als je voelt dat je vol zit. (en rustig eten, zodat je dat ook kunt voelen voor het te laat is)
En niet teveel ongezonde tussendoortjes. Af en toe een ijsje moet kunnen, maar als je dagelijks 4 magnums wegwerkt, dan gaat het ook fout.

En bij het nieuws staat nu toevallig ook een artikeltje over all inclusive (hoe overleef je het buffet) met daarin de standaard tips: kies de gezonde dingen en drink niet teveel alcohol. En als je drinkt bij voorkeur wijn.

Veel plezier alvast.
Onbekend
June 16, 2011 om 14:58
dank je!
en goede tips
ik was al van plan te beperken op tussendoortjes en desserts, en als ik drink zal het waarschijnlijk rode wijn zijn of af en toe een cocktail dus hopelijk valt de schade mee :D
June 16, 2011 om 15:18
Ik zou zeggen: Ga genieten!

Geniet van al het lekkers, gun jezelf dat ook, maar probeer het wel met mate te doen.

En dan zie je na de vakantie wel of en wat de schade is. Mijn ervaring is als je behoorlijk wat bent aangekomen, dat voornamelijk vocht is, en je dat in de eerste dagen weer kwijt bent.

Maar het belangrijkste is dat je gaat genieten!
June 16, 2011, gewijzigd door Taartje op June 16, 2011 om 17:07
Keuzes maken is wat mij betreft het sleutelwoord. Vroeger was het EN EN EN en 5 kilo in 3 weken. Nu eet ik alles wat ik wil op vakantie, maar niet elke dag. De laatste jaren kom ik 1-1.5 kilo aan tijdens vakantie en dat is dan voornamelijk nog omdat ik dan wel koolhydraten eet en buiten de vakanties low-carb. Koolhydraten nemen meer vocht op in je spijsverteringssysteem.
Ook na de vakantie meteen weer beginnen, en niet schrikken als je dan de week erna nog 1 pond bijkomt ondanks weer terug naar de basis. Dat hoort er kennelijk bij, althans bij mij. Na 2-3 weken ben ik dan weer op het gewicht van voor de vakantie.
Onbekend
June 17, 2011 om 13:50
Misschien kun je je op de grootte van je bord focussen? De regel wordt dan: 'alles mag, als het in totaal maar niet meer is dan ik thuis zou opscheppen'.

Daarnaast gewoon veel te voet doen. Een wandeling in de zwoele avonduren. Of overdag, om de omgeving te verkennen.
Fitnessen in een hotel is dan niet eens nodig.
June 17, 2011 om 14:40
Ik ben een maand op vakantie geweest ,en was de week voor ik vertrok begonnen met stabiliseren ,fase 3 van Dukandieet ,na die maand was ik ....niet bijgekomen . Ik ben nu terug thuis van 1juni ,en heb mijn streefgewicht met 2 kg verlaagd ,en ook al behaald ; ik heb best genoten van al wat ik at tijdens mijn verlof !
Maar voor sommige mensen ie met vakantie gaan ,synoniem van alles maar naar binnen spelen ,hoe zoeter en hoe vetter hoe beter ,daarom zijn de all-in hotels zo geliefd . En dan bij het thuiskomen :een koude douche bij het op de weegschaal gaan staan ,en weken voor ze terug op het gewicht van voor de vakantie zitten !!
:flowerlady:
June 17, 2011 om 18:07
Nou, je kunt absoluut een (of meer) kilo('s) aankomen in 1 week!
Ik zou zeggen: lees de thriller All-inclusive van Suzanne Vermeer, dan eet je beslist niet teveel :D.
Veel plezier!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Onbekend

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.