Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Beter sporten dan televisie kijken

Geplaatst door Sedna op November 17, 2011 om 05:20

November 17, 2011 om 05:20
Beter sporten dan televisie kijken
AMSTERDAM - Wie zich goed wil voelen, kan maar beter niet te veel televisie kijken. Sporten daarentegen vrolijkt het leven juist wel op.

Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Harvard. Als je regelmatig sport ben je een stuk vrolijker dan als je zelden beweegt. Tussen 1992 en 2006 hielden 50.000 vrouwen het aantal uren dat ze televisie keken bij. Tevens beantwoordden ze vragen over hoe vaak ze fietsten, hard liepen, zwommen en wandelden.


Depressie

Ook moesten ze het noteren wanneer ze zich down voelden. Vooral wie veel en vaak sportte, bleek zich minder depressief te voelen. Anderhalf uur sporten per dag betekent al een reductie van 20 procent op negatieve gevoelens.

Vrouwen die dagelijks drie of meer uren naar de tv keken, liepen 13 procent meer kans op een depressie dan wie bijna niet keek.


Endorfine

Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt maar weer, net als bij eerdere researchs, dat gebrek aan activiteit wel degelijk in verband kan worden gebracht met depressieve gevoelens. Door te sporten word je ook mentaal sterker, je zelfbeeld wordt positiever en het niveau van het feelgood-hormoon endorfine stijgt waardoor je je ook veel lekkerder in je vel van gaat voelen. Allemaal naar de sportschool dus...

Bron: www.telegraaf.nl
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.