Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Weinig behoefte aan drinken..

Geplaatst door op September 19, 2013 om 03:42

Onbekend
September 19, 2013 om 03:42
Al van kinds af aan heb ik weinig behoefte aan drinken. Ik voel bijna nooit dat ik dorst heb, drink dus ook maar weinig op een dag.
Op gezellige momenten drink ik met anderen mee, maar uit mezelf drinken pakken, doe ik bijna nooit.
Soms bedenk ik 's avonds dat ik over de hele dag gezien, nog nauwelijks iets gedronken heb. Niet goed, heel slechts zelfs. Ik weet het...maar ik kan er weinig aan doen.
Sinds kort verplicht ik mezelf om meer te drinken. Zoals ik eerder wat lekkers mee nam, als ik op de bank ging zitten, zo moet ik van mezelf nu een glas drinken mee nemen.
Het afvallen gaat nu ook een stukje beter dan bij eerdere pogingen, maar drinken blijf ik iets "raars" vinden. Ik heb er nog geen zin in, geen behoefte aan.
Er zijn ook maar weinig drankjes die ik echt lekker vind.
Zijn er meer die met dit probleem lopen?
September 19, 2013 om 05:56
nee, ik zelf niet, ben al mijn hele leven een natnek.
Maar een vriendin wel. Zij moet veel drinken, vanwege een nierkwaal.
Elke dag wordt er een 2 liter kan water klaar gezet. Met om en om, citroensap of een light siroop. Die gaat in de koelkast. Steeds als ze daar iets uit moet pakken moet ze ook een glas van dat water leeg drinken. Dat gaat tot nu toe heel goed.

Maar drink je dan ook geen thee en koffie, of iets van melk bij de boterham??
Meer drinken is, net als minder snoepen, een gewenning, denk ik.
Onbekend
September 19, 2013 om 09:31
Als ik alleen ben, drink ik nauwelijks iets. Dus ook geen melk/koffie/ bij het brood, geen koffie/thee 's morgens of 's middags. Als er anderen bij zijn ( de kids of anderen) neem ik ook lang niet altijd wat...geen behoefte aan.
September 19, 2013 om 11:08
@Yvonne1967

Eigenlijk het zelfde als hongerstaking. Als je dat langer dan een bepaalde tijd doet, heb je ook geen honger gevoel meer.
Je kunt het alleen maar weten als je langere tijd op vaste momenten drinkt.
Als je dan overslaat heb je waarschijnlijk wel een dorst gevoel.
Het is in elk geval zéér slecht voor je nieren.
Onbekend
September 19, 2013 om 11:30
Yvonne
Het is een kwestie van het jezelf aanleren.
Je merkt dat het afvallen nu beter gaat, dus dat zou een prima motivatie moeten zijn.
En, wat Boekenkind ook schrijft, het is zéér slecht voor je nieren als je te weinig drinkt.
September 19, 2013 om 13:34
Zet anders een flesje water bij je in de buurt of een kan drinken. Misschien dat dat helpt? Zelf heb ik het heeeel af en toe een dagje dat ik niet zo'n zin heb. Maar ik heb altijd een flesje water bij en zo drink ik dan toch wel genoeg.
Onbekend
September 19, 2013 om 14:05
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb de laatste tijd al meer gedronken dan ooit, ik merk inderdaad dat ik er sneller van afval. Dorst heb ik nog niet, ik drink omdat het nodig is.
Ik ga dus proberen vol te houden om meer te drinken, net zo als minder eten...moet kunnen.
Onbekend
September 20, 2013 om 06:22
Als ik sport heb ik dorst, verder op de dag eigenlijlk niet.
Maar ik moet vanwege een gevoelige blaas 2,5 a 3 liter drinken per dag, en dat probeer ik ook te doen. Soms lukt het, soms niet. Ik probeer elke keer als ik iets eet daar in ieder geval één glas water bij te drinken, dat gaat meestal wel goed.
October 3, 2013 om 11:32
Ken het probleem eigenlijk niet, drink tegenwoordig heel veel...(ehhhh ook dingen die ik beter kon laten staan...:biertje:)...
Had een keer een speciale behandeling voor mijn spieren, moest ik wel heel veel drinken van te voren zei de mevrouw, tijdens de behandeling moest ik steeds naar de WC. "Hoeveel heb je eigenlijk gedronken?"
'Liter of 3 a 4...'...
Dat was de bedoeling nou ook weer niet...:-)
Mijn truuk vroeger was om een 1,5 liter fles te vullen met water en die op het aanrecht te zetten, dat moest dan op....
(Uit de koelkast trekken mijn darmen niet, kan ik meteen naar het kleine kamertje door, is ook heeeeeel slecht voor je, zegt men, koud drinken....)(Zegt mijn acupuncturiste ook).
Nu drink ik veel verschillende soorten thee, on de snoeplust te onderdrukken....
:water:
October 3, 2013 om 18:08
Ik ken het probleem wel zeker. Ik dronk ook altijd veels te weinig,echt extreem weinig. Het enige vocht wat ik soms kreeg was twee slokken water bij het tandenpoetsen. ik heb het mijzelf moeten leren,leren voelen hoe dorst voelt en dat werkt. Jezelf verplichten tot drinken,dan gaat je lijf weer aangeven wanneer het dorst heeft. Maar het gaat niet van de een op de andere dag,nog steeds moet ik erop letten. Ik heb bijvoorbeeld niet een normaal theeglas maar een halve liter mok,ik drink twee keer per dag thee en dan heb ik al een liter te pakken. Een glas drinken voor mijn neus is gedoemd daar de hele dag te staan want ik drink het niet op. Ik zet vaak een waterflesje van een halve liter klaar op het aanrecht (niet in de koelkast,ik haat koud drinken) en dat drink ik tijdens het koken. Ik drink dus op vaste momenten om zo genoeg vocht binnen te krijgen. gek genoeg drink ik op een feestje wel genoeg... :tipsy:

October 3, 2013 om 18:23
Voor mij is het echt onvoorstelbaar dat mensen zo weinig drinken. Ik krijg ook enorme hoofdpijn als ik te weinig drink... Ik drink meestal water uit een flesje, thee, koffie en soms light dranken. Als je aan het afvallen bent is het ook heel erg belangrijk. Anders raak je je afvalstoffen niet kwijt.

Zet inderdaad een fles water op tafel. Probeer er aan te wennen....

@Inge: waarom vind ik dat ook weer echt iets voor jou om dan meteen 4 liter te drinken? :P
October 4, 2013 om 02:45
Heb je wel vaak honger? Mensen verwarren dorst ook nog wel eens met honger.
Onbekend
October 4, 2013 om 02:57
Eigenlijk kan ik de hele dag eten, maar drinken heb ik geen behoefte aan. Als ik mag kiezen, neem ik iets te eten.
Momenteel gaat het bij mij beter, ik verplicht mezelf om te drinken. Ik sport en beweeg meer, ik voel nu zelfs dat ik dorst heb. Tijdens/na het sporten bewegen drink ik wel meer. verder verplicht ik mezelf echt met een glas voor m'n neus.
En eten is ook minder, aangezien ik mezelf ook op dieet gezet heb..
October 20, 2013 om 06:44
Hmm, ik heb er geen last van. Vroeger wel, tot mijn toenmalige sportleraar zei dat ik te weinig dronk. Ik begon dit actief te veranderen en kwam er tot mijn verbazing achter dat er een leven zonder hoofdpijn bestond. Niet dat ik die hoofdpijn voelde, want ik was er zo aan gewend... maar om eraan te wennen ben ik gewoon bij alles wat ik at (tot losse koekjes aan toe) gewoon een kopje water erbij gaan drinken.
Tegenwoordig drink ik zat, tot aan het avondeten heb ik al gauw anderhalf-twee liter vocht binnen, en dan savonds kiep ik er ook nog wel een pot thee achter aan. Over de hele dag is het dus al snel drie liter. Op dagen dat ik sport dan kan ik dar nog rustig een halve tot hele liter water bij optellen, afhankelijk van de zwaarte van mijn training. Maar goed, dat zweet ik er ook uit, dus dat zie ik niet als drinken maar als vocht aanvullen! :P
January 5, 2014 om 07:11
Ik dronk vroeger ook weinig, maar dat heb ik anders opgelost: elke week breng ik een sixpack water mee van de winkel. Flessen van anderhalve liter. Op het einde van die week moeten die op zijn, en als ze op zijn neem ik een kleine snack mee. Is dit niet zo dan heb ik geen snack die volgende week. Helpt me wel :)
January 11, 2014 om 06:49
Wat voor mij altijd goed werkt is de knop omzetten van "wachten tot dorst" naar "wanneer kan ik weer een glas water drinken". Kies dan voor een glas wat niet te groot is, zodat je in een keer moeiteloos een heel glas leegdrinkt. Je zult merken dat je dan vervolgens denkt, och ik gooi em nog ff een keertje vol... en zo gaat t dan ;-D. Ook help het om een glas bij het fonteintje op het toilet neer te zetten. Maak er een gewoonte van om gedurende je toiletbezoek minimaal 1 glas water te drinken.

And that's how its done :petjeaf:
January 18, 2014 om 06:02
Bij de WeightWatchers zeiden ze vroeger: na iedere plas een glas.
Of anders gewoon op vaste tijden inplannen, zoals je dat ook met je eten, naar je werk gaan en andere zaken doet.
January 19, 2014 om 13:30
Ik vergeet het vooral in het weekend wel eens omdat dan je hele schema weg is. Nu heb ik een bidon water en zorg ik er voor dat ik twee keer die bidon leeg drink dan heb ik in ieder geval een liter op. Met mn thee erbij kom ik wel op een halve liter.
March 22, 2014 om 12:32
zelf moet ik wel veel drinken,doe ik dit niet dan volgt er wel een blaasontsteking. Heb dus wel een stok achter de deur om wel te drinken.
August 30, 2014 om 04:36
ik herken het probleem helemaal, ik heb ook nooit dorst of geen behoefte aan drinken.
Een fles of een glas water klaarzetten dat helpt niet, daar kijk ik over, zie ik niet eens staan.
ik heb nu een app geinstalleerd die elk uur een geluidje maakt dat ik moet drinken en dan kieper ik in een keer een glas achterover. Ik moet zeggen dat dat wel helpt en zo heb ik overdag toch mijn anderhalve liter water uit. Maar als ik de app niet opzet dan komt er van drinken toch weer niks in huis....

August 30, 2014 om 08:10
Ik heb ook nooit dorst, mijn moeder ook niet en mijn zoontje ook niet. We worden soms zelfs misselijk van drinken, maar dan doen we het omdat het zo gezond is. Dat is volgens mij erfelijk. ik heb hierdoor wel altijd een droge huid en ook volgens mij sneller rimpeltjes gekregen dan mijn vriendinnen. Ik ben nu sinds een jaar bezig met Bikram yoga. De eerste keer was heel lastig omdat je lichaam veel vocht moet hebben om het vol te houden. Het is namelijk zeer actieve yoga in een warme ruimte. Je zweet heel erg veel. Sindsdien is mijn vochtbehoefte omhoog gegaan. Dus er is een verandering in de biologische huishouding. Mij doet het heeeeeel erg goed. Je lichaam komt langzaam weer in de oorspronkelijke staat. De les vind ik ook heel fijn. Niemand praat en de leraar staat achter de mensen, dus je hoeft niet de hele les naar iemand te kijken die het fantastisch kan. Het enige wat telt is dat je de houding probeert aan te nemen zo goed mogelijk als je zelf kunt, zonder iets te forceren. Al ziet het er niet uit: dat is de perfecte houding! Niks forceren. Je wordt vanzelf beter en elke les is fantastisch voor je lijf. Je bent helemaal doorbloed tot in al je organen. Je hoort het: ik ben fan!
August 30, 2014 om 08:12
O ja, ik doe altijd een klein beetje zout in mijn water. Dat schijnt goed te zijn. En ik vind het lekkerder.
August 30, 2014, gewijzigd door Tangobeer op August 30, 2014 om 19:46
Zout in je water? Als je het lekker vindt, moet je het doen, maar gezonder is het niet. Misschien dat iemand ooit de klok heeft horen luiden m.b.t. fysiologische zoutoplossingen; als je 0,9% zout toevoegt, is de osmotische waarde gelijk met die van je lichaam. Maar dat heeft geen voordelen. Nederlanders krijgen sowieso al meer dan genoeg zout binnen en het zout bindt juist het water. Hierdoor daalt het watergehalte in het lichaam en kun je uitdrogen.
August 31, 2014 om 12:55
Ik heb mezelf leren drinken.ntijdens een eerdere afval poging kreeg ik de tip om de hele dag een flesje water mee te nemen. Dan drink je sneller dan wanneer je een glas moet pakken.
Bij mij werkt het wel. Ik drink uit een flesje makkelijker.

Zout in je water? Door zout droog je toch juist uit zou ik denken. Lijkt me niet heel gezond.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Onbekend

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.