Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dé sporttrends van 2015

Geplaatst door op January 1, 2015 om 08:56

Onbekend
January 1, 2015 om 08:56
Dé sporttrends van 2015
Heb je goede voornemens om dit jaar meer te gaan sporten? Dan zou het wel eens kunnen dat je begint aan een bodyweighttraining of steeds vaker een intervaltraining doet. Deze work-outs zullen in 2015 helemaal in zijn, zo voorspellen experts.
Het American College of Sports Medicine (ACSM) ondervroeg 3000 fitnessmedewerkers over wat volgens hen dé sporthype van 2015 zal gaan worden. Vijf trainingen sprongen er overduidelijk uit:

Loopbandtrainingen
Sportscholen die zich specialiseren in één training zullen volgend jaar vaker voorkomen. Er is nu al meer belangstelling voor indoorlooptrainingen en misschien groeit dit zelfs uit tot een van dé sporten in het nieuwe jaar. Experts zien een trend om terug te keren naar de eenvoud en hardlopen is de oudste vorm van lichaamsbeweging.
De deelnemers doen in hun eigen tempo mee met de klas in een uitdagende omgeving. De botten, pezen en gewrichten worden minder zwaar belast waardoor renners zich volledig op de sport kunnen richten. En ook niet onbelangrijk: het is nooit slecht weer..

Work-outs zonder apparatuur
Grote meerderheid van de sportinstructeurs is ervan overtuigd dat de bodyweighthype heel erg hip zal worden. Bodyweighthype is een verzamelnaam voor sporten waarvoor weinig fitnessapparatuur nodig is - denk bijvoorbeeld aan pilates.
Deze work-outs worden gegeven in groepen of door een personal trainer. De nadruk ligt op oefeningen als sit-ups en squats, waarvoor je geen dure apparaten nodig hebt.

Intervaltrainingen
Een training die weinig tijd kost en ook nog veel resultaat oplevert, is de high-intensity intervaltraining (HIIT). Hierbij voer je korte, maar intensieve oefeningen uit. Ook duren de sessies maar twintig minuten en heb je jouw hele lichaam getraind.

Hersteltrainingen
Wie vaak traint, kan gevoeliger zijn voor blessures. Het lichaam kan uit balans raken. Bijvoorbeeld: je zwakke spieren zullen na een intensieve training moe zijn en je sterke spieren heb je dan weer té veel aan het werk gezet.
Daarom zal er meer belangstelling zijn voor aanvullende trainingen die je spieren in topconditie houden. Denk bijvoorbeeld aan: stretchoefeningen en yoga.

Apps als coach
De apps die bestaan om onze sportprestaties in beeld te brengen, zullen aan populariteit winnen. De app als coach, gids én inspiratiebron. De nieuwste applicaties die in ontwikkeling zijn, zullen alleen maar nog meer bijdragen aan een gezonde levensstijl, voedingspatroon en slaapritme.

Bron
Dé sporttrends van 2015
January 3, 2015, gewijzigd door Tangobeer op February 5, 2015 om 22:32
Beddensport
Nog steeds erg populair.
January 3, 2015 om 19:24
Leuk lijstje, maar persoonlijk denk ik dat ieder voor zich beter kan kijken welke sport het beste bij zichzelf past. Zelf ga ik beginnen met fietsen, gewoon omdat ik weet dat dit mij ligt en ik het vol kan houden. Een sport die in is zou ik zelf ook niet gaan doen omdat deze sport populair is. Wel zou ik willen beginnen met yoga, die toevallig in dit lijstje staat. Deze sport lijkt mij erg rustgevend en ook nog eens goed voor het lichaam.
Onbekend
January 4, 2015 om 02:28
@Honeybunny,
Helemaal mee eens. Ik ken diverse mensen die vinden dat ze lid moeten worden van een sportschool, daar fanatiek beginnnen en zich vervolgens beseffen dat ze dat helemaal niet leuk vinden. Ze gaan dan met tegenzin naar de sportschool zolang het abonnement nog loopt.
Een zus van mij had de mogelijkheid om te beginnen met een strippenkaart voor 10x. Dat is naturlijk wel een prima optie om eens verschillende lessen te volgen.
January 4, 2015 om 04:34
@Barkie,
Ik begrijp helemaal wat jebedoeld. Vaak zijn die sportabonnementen erg lastig op te zeggen en om nu niet te gaan terwijl er al betaald is, is ook zonde. Zo'n strippenkaart voor 10x die jouw zus had is wel erg handig. Ik ga eens kijken of dat hier in de buurt ook mogelijk is bij een sportschool/sportvereniging.
July 8, 2015 om 12:44
Voor de sportschool heb je tegenwoordig zelfs een prepaidkaart. Dan kun je credits kopen en bij iedere aangesloten sportschool in de buurt kun je met die credits gewoon per keer sporten. Ideaal vind ik zelf.
De 'trendsporten' maken me vaak wel nieuwsgierig, maar ik zou niet kiezen voor een sport omdat het een trend is. Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd naar crossfit, maar ik weet nu al dat ik het niet iedere week zou willen doen, dat is niet echt mijn ding.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Onbekend

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.