Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Eet ik te veel of te weinig??

Geplaatst door Angela1974 op July 2, 2017 om 07:09

July 2, 2017 om 07:09
Ik zal me eerst voorstellen. Min naam is Angela en ik woog ooit 115 kilo. Dat zijn er nu 79. Maar ik heb last van eetbuien omdat ik waarschijnlijk wat te weinig eet. Dus ik heb nu t plan om per dag 1750 calorieën te eten. Dit hou ik netjes bij. Verder ga ik nogal ns ergens eten en drinken en het lukt me om dan op te letten maat toch te genieten. Ik ben gestopt met ongezonde suikers. Dat is nog n pr9ces wat bezig is haha. Ongezonde suikers eten leidt bij mij tot eetbuien. Ik ben door de eetbuien weer 3 kilo aangekomen. Afgelopen dagen. Maar per 1 juli ben ik weer vol goede moed begonnen met mn 1750 eetplan.

Ik sport en beweeg best veel. Ik heb n fitbit met hartslagmeter en ik verbrand gemiddeld zo'n 2500 calorieën per dag. Ik ren en ik wandel mnet met hond. En daarnaast doe ik thuis wat oefeningen.

Mijn gedachte is dat ik het grootste gedeelte van de week 1750 calorieën eet met hier en daar wat uitschieters agv n etentje. Zo kom ik op n gemiddelde van zo'n 1900-2000 per dag. Gezond lijkt me. Iets wat ik lang kan volhouden. Ik zou graag nog wat kilos kwijt willen en uitkomen ergens tussen de 70 en 75. Ik ben 1.73 lang.

Wat denken jullie? Is dit n haalbaar doel. Eet ik te veel of te weinig? Ik zit nog te dubben merk ik haha

Als jullie vragen hebben !
July 2, 2017 om 08:42
Ik geloof niet in gezonde of ongezonde suikers. Wat ik van verschillende wetenschappelijke studies en docu's weet, is dat je lichaam 0% onderscheid maakt. Het effect van suikers / kh met hoge GI waarde is precies hetzelfde. Eetbuien t.g.v. te weinig eten kan, maar ik denk eerder dat het de moeite loont om suiker / kh gebruik onder de loep te nemen. Kortom: pieken in je bloedsuikerspiegel voorkomen, voorkomt ook eetbuien etc. Bij echte buikhonger (te laat of te weinig eten) is een bakje rauwkost, handje noten of gekookt eitje al welkom. Daar geen zin in maar wel in iets zoets of kh? Dan heb je het over een ander type eetbui.
July 6, 2017 om 04:05
Hey Angela,

Ik heb even je gegevens in een TDEE calculator gezet met een gewicht van 73 (mooi ertussen in) en ik kreeg het volgende eruit:

Basal Metabolic Rate 1,434 calories per day
Sedentary 1,721 calories per day
Light Exercise 1,972 calories per day
Moderate Exercise 2,223 calories per day
Heavy Exercise 2,474 calories per day
Athlete 2,725 calories per day

Mocht je niet sporten/een kantoorbaan hebben dan geldt Sedentary voor je. Dus als je rond de 1900-2000kcal eet gemiddeld per dag (over de week gezien) zou je nog steeds afvallen als je op 73kg zit. Light exercise is 1-3x week wat sporten en moderate toch al gauw 4-6x per week.

Dus je eet zeker niet te veel en als je merkt dat je eetbuien krijgt of te snel afvalt (0,5-1kg per week wordt vaak als regel gehanteerd) dan zou je inderdaad beter je kcallen omhoog kunnen doen om zo je eetbuien te voorkomen en alsnog af te vallen. Het is even zoeken naar een gulden middenweg, maar zover ben je eigenlijk best perfect bezig!

Groetjes,

:stubby:
July 6, 2017 om 04:43
Hi Stubby, wat aardig van je! Je berekening klopt eigenlijk best wel met wat ik van de dietiste heb meegekregen: op sportdagen tussen de 1900-2000 eten en op niet sportdagen (waarop ik wel wandel en fiets) tussen de 1500-1700. Ik ga op niet sportdagen op 1700 zitten denk ik. 1500 vind ik echt te weinig en leidt eerder tot eetbuien. Dank voor je reactie!! Groetjes Angela
July 7, 2017 om 07:41
Hey Angela, dit soort berekeningen lijken prachtig, maar zeggen helaas barre weinig over WAT je eet / drinkt en waar evt. eetbuien vandaan komen.

Je noemt er zelf twee: ongezonde suikers en een te laag aantal calorieen (= per definitie niet hetzelfde als te weinig eten). Met 5 tompoucen zit je op 1700 cal. met 32 komkommers ook. Het is de combinatie van koolhydraten (suikers!) en cal. in de gaten houden plus beweging en sporten die maakt dat je afvalt.

En je bent al prachtig 36 kg kwijtgeraakt zo door de jaren heen. Hoedje af. Dus wat doe je in de dagen dat je 3 kg aankomt anders dan 'normaal'?
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.