Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Kan niet sporten, wat nu?

Geplaatst door Joni op September 18, 2005 om 05:26

September 18, 2005 om 05:26
Hallo allemaal,

Heb een goede (?) erfenis van mijn pa en ma gekregen: van de één de gezette bouw (ben van de 5 kinderen nét niet de slankste) en van de ander de genen om snel te verslijten. Zo zijn mijn onderrug. mijn nek, mijn knieën en mijn heupen al goed op weg. Ben 45 jaar, véél te jong voor operaties, werk nog steeds in de huishouding (3 opgroeiende kinderen zijn mijn motivatie) en ben helemaal kapot als ik thuiskom. Als ik alleen boodschappen doe, moet ik een andere klant vragen mijn karretje leeg te halen. En als ik iets moet hebben dat in de laagste schappen ligt, vraag ik het ook een ander. Zit één keer in de week op een gymclub voor 55 jaar en ouder, en ben daar de slechtste. Behalve bij de ontspanningsoefeningen.... :1:
Wandelen is nog het enige wat lukt, maar dan 20 minuten en 15 minuten bijkomen. Geloof ook niet dat dat helpt....
Ik wordt dus een beetje moedeloos van al die mensen die zeggen dat ik vooral meer moet gaan sporten!
Maar wie weet, ga ik nog eens op dammen... ook een sport toch???

Zijn er meer mensen met dit probleem???
September 18, 2005 om 06:35
wandelen helpt wel! Alle beweging is goed en als je 'blessuregevoelig' bent is wandelen juist heel goed :). Je kunt bijvoorbeeld elke dag 2 x 15 minuten wandelen, dan zul je merken dat het je na een tijdje gemakkelijker afgaat :). Met wandelen verbruik je niet super veel caloriën, maar als je weinig uithoudingsvermogen hebt, wordt dat er wel beter van; bovendien verkleint het de kans op type II diabetes (en als je het al hebt voorkomt het dat je complicaties krijgt) en is het goed voor je bloeddruk en cholesterolgehalte :)
September 25, 2005 om 04:31
ja ik dacht ook aan zwemmen... is ideaal voor mensen die niet kunnen hardlopen etc..

Maar ook beetje in het klein denken he.. bijv eens een keer meer de trap nemen, es een stuk langer fietsen.. etc etc.

Verder heb je ook sporten[oefeningen] die voor mensen zijn met blessures.. ik weet niet precies hoe t heet, maar t wordt in menig sportschool gegeven, er wordt dan niet gesprongen of andere belastends. meer spierverstevigend..

September 26, 2005 om 16:32
Door mijn versleten knie kan (en mag!) ik al 15 jaar niet echt goed meer fietsen. Zolang er geen wind staat en geen brug is, gaat het goed. Dus echt alleen zonder belasting. Zwemmen mag ik om dezelfde reden ook niet!
Ik heb een boodschappen karretje gekocht! :) Dus hoef ik niet meer te sjouwen met de boodschappen. Heb dus nu meer reden om lopend naar de winkel te gaan! Heb dan zeker :help: nodig bij het uitpakken van de winkelwagen, maar meestal vind ik wel iemand bereid!
Bedankt voor jullie adviezen, ik ga ervoor!
October 5, 2005 om 14:48
Hallo,

Als je zwemmen kunt ga dat eens doen.
Met zwemmen kun je je niet bleseren.
Ga eens op een uur dat het rustig is in een zwembad of vraag bij een bad in de buurt wat de rustige uren zijn.

Succes
October 10, 2005 om 10:03
Ik kan vanwege een rugaandoening bijna niet meer lopen en moet! echt alles wel met de auto doen, want dat ding werkt als mijn benen. Alle vormen van sporten mag (en kan) ik dan ook niet doen.
Ben wel 30 kg. afgevallen, maar de buik rond de navel blijft hardnekkig aanwezig. (Omvang 110 cm). :argh:
Wie heeft tips voor een kleinere omvang?
B.v.d.
Loes
October 11, 2005 om 14:31
hoi,

als je dingen niet meer mag, en de klachten zo zwaar zijn dan neem ik aan dat je onder begeleiding bij een arts staat. Overleg met hem/haar.

of als dat niet is, ga overleggen met je huisarts, vraag een verwijzing voor fysio ofzo. Zodat je precies kan uitzoeken wat je kan en mag.
(ik ben een beetje verbaasd dat zwemmen niet mag, dat is meestal het laatste wat verboden wordt omdat je daar het minst belast)

zoiezo is doen wat je kan en dat dan langzaam uitbouwen is goed. Loop naar de winkel, mischien moet je eerst zitten als je aankomt en voordat je weer naar huis gaat, als je het stug volhoudt kan je steeds meer/langer)
October 20, 2005 om 07:50
Hoi,
Je kunt ook contact opnemen met een vestiging van Body Control, daar ga ik ook naar toe en dat komt neer op passief sporten. Je ligt op een masssagestoel en wordt gekoppeld aan het sysara apparaat dat de oefeningen voor je doet, ideaal, want je kunt ook geen spierpijn krijgen. Ik doe zelf de Buik, Billen, Benen en ben van maatje 44 naar 42 gegaan en ik ga door voor maatje 38/40

Ik hoop dat je er wat aan hebt.
November 8, 2005 om 03:32
Sporten is beetje bij beetje je conditie verhogen en NOOIT beetje bij beetje je pijngrens verhogen. Stop met die onzin en ga mbv een dokter en fysio aan sporten werken die passen bij jou beperkingen. Een sportinstructeur zei eens tegen mij nav een vraag over trainen met een blessure, train tot je pijngrens en wordt je de volgende dag wakker met meer pijn dan doe je het niet goed dan ga je over de grens. Sporten en een week pijn hebben is naar mijn idee een soort zelfkwelling. Sporten hoort leuk te zijn sporten is niet jezelf straffen.
December 5, 2005 om 07:53
Vorige week naar de winkels gelopen, met mijn trekkarretje. Boodschappen in de kar, bij de kassa aangekomen was ik niet meer in staat om de boodschappen er uit te halen en op de band te leggen. Kreeg wel hulp, maar daarna moest ik dus ook weer naar huis! Voorlopig durf ik dat dus niet meer...
Winkels zijn ongeveer 800 meter verderop!
Zit nog steeds bij de club van 55+, en dat gaat redelijk. Moet ik het daar dus maar mee doen!

December 15, 2005 om 07:05
ik heb artrose, rug nek knieen, en in mijn handen, verder heb ik een dubbele hernia die niet meer operabel is en fibromYalgi, rijd rond in een scootmobiel maar sport wel fitness, onder begeleiding. :destepper:
September 2, 2006 om 07:43
Hallo, het verbaast me (of ik heb niet goed gelezen) dat de mogelijkheid van een beweegbankenstudio niet is geopperd. Ben eigenares van zo n studio en heb veel klieten die niet MOGEN, KUNNEN of WILLEN sporten, maar toch een goed, soepel lichaam willen. Alle oefeningen worden onbelast gedaan, omdat je op een bank ligt die mechanisch bewegen. Voor meer info mail me gerust. Kijk eens in het telefoonboek voor een dergelijke studio bij je in de buurt. Allicht kun je er een proefbehandeling/les krijgen, bij ons in ieder geval wel. Wij zitten in enschede/glanerbrug.

Sterkte en tot mails.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.