Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Afvallen maar hoe?

Geplaatst door CanecorsoTamara op September 18, 2005 om 15:30

September 18, 2005 om 15:30
Mijn naam is Tamara en ik ben 21 jaar. Ooit (2,5 jaar geleden) woog ik 116 kg met een lengte van 174cm. Ik ben vanaf die tijd afgevallen tot 90-95 kg zonder daar specifiek iets voor te doen. Dit staat nu al een tijdje stil op ongeveer 92. Nu wil ik graag afvallen tot de 80 kg. Ik heb me voorgenomen hier 3 maanden de tijd voor te nemen, dit houd in ongeveer 1 kg per week. Dit wil ik bereiken door meer te gaan bewegen en goed op mijn voeding te letten.

Ik heb werk momenteel in een callcenter en beweeg dus minimaal, wel loop ik ong tussen de 1,5 en 2,5 uur per dag op een redelijk tempo met mijn honden. Graag zou ik willen weten hoeveel Kilocalorien je per dag kan/mag gebruiken. Ik probeer tot maximaal 1000 per dag maar helaas in dit weekeind ondanks dat ik bijna niks eet (maar wel een uitspatting met alcohol gehad wat ik normaal echt nooooit drink) vind ik het moeilijk daaronder te blijven. heeft iemand tips voor mij met dingen die ik wel kan eten en dan met name tussendoor, want het werk is saai en iedereen zit constant te kauwen en dat maakt me hongerig. nu eet ik dus aan de lopende band zo'n beetje komkommer op mijn werk, maar toch heb ik moeite onder die 1000 te blijven, heb ik de lat te hoog gelegd? want ondanks alles ben ik toch in 1 week 1,3 kg afgevallen. Ik heb dit weekeind niet gewogen, dat is weer voor maandag maar denk dat er wel wat bij zal zijn gezien mijn 'uitspattingen' van dit weekeind.

alle tips en dergelijke zijn van harte welkom
September 18, 2005 om 16:28
onder de 1000 kcal is inderdaad te weinig. Op die manier is het moeilijk vol te houden en loop je goede kans om te weinig voedingsstoffen binnen te krijgen, bovendien komt je lichaam dan in de spaarstand: doordat het stelsematig te weinig eten binnenkrijgt, stelt het zich in alsof er een hongersnood heerst en slaat het elk grammetje vet meteen op; gevolg is dat je dan na een tijdje niet meer afvalt, en dat je keihard aankomt zodra je stopt met lijnen.
Je bent jong en je beweegt veel (misschien kun je ook in het weekend een sport gaan doen?), dus waarschijnlijk zul je ook nog in een aardig tempo afvallen als je een stuk meer eet :). Denk bijvoorbeeld aan minstens 1200, maximaal 1600 kcal per dag.
Je zit daar ongeveer aan als je je houdt aan de minimale richtlijnen van het voedingscentrum, dat is per dag
5 sneetjes brood
2 stuks fruit
2 zuivelproducten (bijvoorbeeld magere yoghurt, magere kwark, karnemelk, optimel drink)
3 aardappels of 3 opscheplepels aardappels of rijst
4 opscheplepels groenten
1 stukje vlees, vis of vervanger
en daar komt voor op brood halvarine/margarine en beleg bij, en een eetlepel olie om het vlees in te bakken. En natuurlijk minstens 8 glazen drinken! Water, light fris en thee zonder suiker zijn handige dingen om te drinken bij het afvallen.
In plaats van 2 sneetjes brood+1 zuivelproduct, kun je een bord brinta of havermout eten.
Een sneetje brood kun je ook vervangen door 2 knackebrod of 2 (volkoren) beschuiten.

Ik las dat je in een ander topic zegt dat je 2 kilo aankwam toen je 1300 kcal at; waarschijnlijk hield je vocht vast :). Om 2 kilo vet erbij te krijgen moet je een overschot van 18000 kcal eten! Maar als je een dagje meer eet dan je gewend bent, hou je vaak vocht vast; dat raak je dan vanzelf wel weer kwijt.
September 19, 2005 om 01:54
Hoi,

Een tip waar ik zelf veel aan heb is om de 2 1/2 uur iets eten. Het maakt niet uit wat. Daardoor blijft je spijsvertering aldoor bezig en lukt het beter om af te vallen. Hongergevoel wordt bij mij hierdoor stukken minder. Hopenlijk heb je er iets aan. Probeer maar eens.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.