Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

thuis sporten

Geplaatst door Blubjeuh op November 15, 2005 om 05:43

November 15, 2005 om 05:43
Hallo iedereen
Ik vroeg me af wat jullie allemaal aan 'thuissport' doen. Dan heb ik het niet over gaan joggen enz, maar over kleine oefeningetjes die je gewoon in de woonkamer kunt doen (bv sit-ups, pompen,...) En kan je daar dan ook een beschrijving van geven, want er zijn verschillende soorten van een bepaalde oefening. Neem bv situps, kan je met benen omhoog, gekruisd, plat gaan liggen, benen stijf omhaag heffen. En of deze efficiënt zijn, vermeoiend?
Ik ben namelijk op zoek naar zo'n soort oefeningetjes waarvoor je de deur niet hoef uit te komen.
November 15, 2005 om 06:54
Ik heb de crosstrainer in de kamer staan, de roeier in de gang en de stepper in de bijkeuken. Die stepper kan ik dan ook zo pakken als het lekker weer is voor buiten. Het is dat ik geen ruimte meer heb, anders zou ik nog wel meer in huis willen. Nu kan je altijd ff tussendoor, en hoef ik niet naar de sportschool. Woon hier een beetje in de middel of nowhere, en bovendien is het veel goedkoper.
November 15, 2005 om 08:48
Ik heb twee dumbells en een lange halterstang thuis en doe daar 3-4 keer per week krachttraining op. Bijna net zo goed als op de sportschool maar dan rustig en nooit wachten op toestellen en goedkoop dat is het belangrijkste punt voor mij.

Voor mensen zonder gewichten heb ik de dips nog als tip voor stevige schouders, triceps en monninkskapspier. Ga met je handen schouderbreed op je bedrand op je handpalmen (dus duim bij de vingers niet over de rand) met je rug tegen het bed. Doe je voeten op een verhoging van ongeveer de hoogte van het bed. Zak naar beneden buigend ter hoogte van de heupen met gestrekte rug tot net over je persoonlijke dode punt en druk je zover mogelijk weer op dus met schouders die naar beneden wijzen niet horizontaal. Houd de ellebogen bij je lichaam. Doe drie sets van je maximum herhalingen of nog beter een afnemend aantal (8-6-4 keer) En doe 2x zo lang over de opwaartste als neergaande beweging als je na een aantal weken gewend raakt voor dan snelheid en/of herhalingen op.
November 15, 2005 om 08:56
die laatste oefening is erg zwaar, je kan hem ook doen met je hakken op de grond en niet op een verhoging, is wat beter te doen als beginner
November 15, 2005 om 14:52
Ik doe thuis billy's bootcamp zo'n 3/4x per week en de dagen dat ik dat niet doe doe ik simpele buikspieroefeningen (als sit ups etc) en opdrukken
November 16, 2005 om 10:25
Hoi B !

Op www.voordelens.nl
en
www.xrsite.nl
heb je hele leuke trainingen om thuis te doen.
Het enige wat je nodig zou kunnen hebben is wat gewichtjes, een matje of een step.

- fatburning (30 min)
- kick & punch (30 min)
- streetdance (30 min)
- steps (30 min)
- xr-cise (krachttraining, 30 min)
- work that bottom (bilspieren, 30 min)
- pilates (30 min)
- buikspierkwartier (15 min)
- spinning (heb je een indoor cycle voor nodig)

Je krijgt dan een on-line training van een instructeur (filmpje) wat voor 1.50 drie uur lang te gebruiken is.
Je kunt de les activeren met je telefoon (zie instructies op de site)

Succes !
:kersen:
November 16, 2005 om 12:23
je kan het wasbordjesdieetboek kopen, daar staan heel veel goede thuisoefeningen in met gewichten en buikspieroefeningen.
anders ff googlen op internet, doet wonderen.
November 21, 2005 om 05:10
Ik heb zelf een crosstrainer, een hometrainer, een spinningfiets en een powerplate in m'n kamertje staan. Dus het cardio-gedeelte doe ik nu thuis en 1 à 2 x per week ga ik naar de sportschool om aan de apparaten te hangen :D Ik moet zeggen dat de cardio-apparaten m'n beste uitgave ooit is geweest. Ik vind het meer dan ideaal dat ik het thuis kan doen op mijn tijden en met mijn muziek. En nu ik alles thuis heb, sta ik er zelfs elke dag op. Dus de motivatie is er bij mij des te meer. Nou ik ga weer ff een uurtje sporten boven ;-)
November 21, 2005 om 06:26
Thuis heb ik niets om te sporten.. Ik heb er gewoon geen plaats voor.. Bij mijn moeder thuis hebben we een soort van sportkamer gemaakt, daar hebben we een hometrainer, een powerplate en een matje waar we buikspier- en andere spieroefeningen doen!! Het probleem is dat mijn moeder niet echt in de buurt woont, dus moet ik nog de deur uit om te gaan sporten..
November 22, 2005 om 12:29
Hey hallo!

Ik doe elke dag situps, 30 per keer, 30 rechtop, 30 links, 30 rechtop en 30 rechts, als ik dan nog zin heb doen.........dan nog 30 met mijn benen in de lucht. OOk heb ik een thuis een stepper staan maar die staat de laatste tijd wel een beetje erg veel stof te verzamelen!

November 29, 2005 om 09:16
toen big diet nog op t.v. was een paar jaar gelede,heb ik alle aerobiclessen op genomen.echt ideaal,ze duren een half uurtje per keer en je hebt verschillende soorten lessen.ik heb wel een stuk of 7 banden.:nar:
December 24, 2005 om 03:54
voornemen voor 2006 iets vaker mijn powermaxx , step etc ter hand nemen, wil dan toch echt wel een keer of 4 in de week wat doen.
Ook de workouts van voordelens.nl vind ik geweldig om te doen , je betaald hier wel 1,30 euro voor maar goed in de sportschool ben je veel meer kwijt
December 28, 2005 om 13:13
Ik lees van verschillende mensen dat ze zowat een hele sportschool thuis hebben staan om de sportschool uit te sparen. Maar die apparaten zijn ook niet goedkoop! Voor je dat eruit hebt. En je mist natuurlijk wel de gezelligheid en tips en aanwijzingen van de instructeurs of instructrices. Verder vraag ik me af of je thuis de discipline wel op kunt blijven brengen om e.e.a. te doen.
Dus geef mij toch maar de sportschool. 3x in de week er naar toe en je kunt blijven afwisselen. En voor het afvallen is het echt effectief.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.